Home > Αυτοδιοίκηση > Αν και αναπροσαρμόζονται τα τέλη για τις προθήκες Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου

Αν και αναπροσαρμόζονται τα τέλη για τις προθήκες Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Χωρίς προβλήματα κύλησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας –Αιδηψού. Τα θέματα που κυριάρχησαν επικεντρώθηκαν στην αναπροσαρμογή των τελών των προθηκών, ενώ παρέμειναν ίδιες οι τιμές της ενοικίασης των κοινόχρηστων χώρων. Έγινε συζήτηση η οποία και δημιούργησε εντάσεις για τα ανταποδοτικά τέλη.

Συνολικά η Μειοψηφία (με εξαίρεση τον κ. Ρουμελιώτη εκπρόσωπο της Ελλάσονος Μειοψηφίας) αντιτάχθηκε στις προτάσεις του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννη Κοτζιά, ο οποίος και είπε: «Επανήλθαμε στην τροποποίηση της απόφασης για την εξασφάλιση της νομιμότητας της αποκατάστασης τυχόν παραλείψεων και την παροχή των απαραιτήτων διευκρινήσεων για το ζήτημα των προθηκών. Χρεώνονται το διπλάσιο της απλής χρήσης των κοινόχρηστων χώρων.

 

Όταν τέθηκε εκ νέου το θέμα των προθηκών μεταξύ άλλων ακούστηκαν:

 

Τσαρούχα: «Είμαι ευτυχής που υπάρχουν και οι νόμοι. Πριν φέρετε οποιοδήποτε ζήτημα προς συζήτηση να ελέγχεται για τη νομιμότητα του».

Περπατάρης: «Είμαστε γενικά κατά της αύξησης των τελών. Πάλι στην ουσία για αύξηση μιλάμε. Πως γίνεται η κατάληψη των πεζοδρομίων; Ζητούμε τη συνεργασία του εμπορικού Συλλόγου. Να μην υπάρξει καμία αύξηση.

Ζάχαρης: «Οι ίδιοι οι έμποροι παρανομούν. Να βάλουμε πλάτη για το καλύτερο. Να σεβόμαστε τους πεζούς. Να ντρέπεται ο Εμπορικός Σύλλογος, όταν μία γυναίκα με ένα καροτσάκι, επειδή το πεζοδρόμιο είναι κατειλημμένο, θα πρέπει να κατέβει στο δρόμο».

Στέφανος Παπαδημητρίου: «Θέλετε να πάρετε χρήματα από τον κόσμο. Με την δική σας ανοχή το κάνουμε, εφόσον πληρώνουμε. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δεχόμαστε καμία αύξηση, κάνετε αύξηση 100% από 20 σε 40. Απαιτούμε να μην γίνει καμία αύξηση. Πριν εκλεγείτε, κ. Δήμαρχε, μας είχατε  πει ότι θα είστε κοντά μας. Στα θέματα όμως της  Λαϊκής, του ανοίγματος του πεζόδρομου και των τελών των προθηκών, δεν συμφωνήσαμε και δεν συμφωνούμε.

Η παρέμβαση του Δημάρχου ήταν καταλυτική, διότι είπε πως στην περιοχή δεν υπάρχουν προθήκες.

Αντιπαράθεση σε οξείς τόνους χάλασε το ήρεμο -κατά τα άλλα- κλίμα της συνεδρίασης, όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Αγγέλου επιτέθηκε φραστικά κατά του Δημάρχου, στη συζήτηση που έγινε για τα ανταποδοτικά τέλη, ενώ διευκρινίστηκε ότι αυτά πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τα άλλα θέματα

Συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία τα παρακάτω θέματα. Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2011. Ρύθμιση οφειλών του Δήμου προς Τ.Ε.Α.Δ.Ι.Υ. και Τ.Π.Δ.Υ. Έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου Ευστάθιου Βενετή, από μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής καθώς και από τακτικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Την θέση του καταλαμβάνει η Αναστασία Τσαρούχα. Έγινε αποδεκτή η αίτηση του Γεώργιου Βασιλείου, κατοίκου Αιδηψού για καθορισμό χώρου στάθμευσης. Ψηφίστηκαν επίσης ο απολογισμός των  Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αιδηψού, για το  έτος 2010. Αναβλήθηκε το αίτημα του Ανέστη Αγγελόπουλου για κατεδάφιση παλιάς δεξαμενής, ευρισκομένης εντός οικοπέδου του στην Αβγαριά. Αντίστοιχα αναβλήθηκε και η αίτηση του  Ιωάννη Τσικτσίρη για παροχή νερού σε οικόπεδο του στα Γιάλτρα, προκειμένου για να ψηφιστεί το νέο καταστατικό ύδρευσης και να κριθεί τότε, η περίπτωση του ανάλογα. Δεκτή έγινε η αίτηση της Μαρίας Κιρημπέση για άδεια υπαίθρου εμπορίου στο Πευκί. Ψηφίστηκαν επίσης η χρηματοδότηση έργων: α) 6ου λογαριασμού ( 842,21 ) του έργου «κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης Δήμου Ιστιαίας» από ΣΑΤΑ 2010, β) 1ος λογαριασμός (23.426,00) του έργου «Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων εντός κτηματικής Περιφέρειας Ιστιαίας», γ) 1ος λογαριασμός (22.083,00) του  έργου «Ασφαλτοστρώσεις στα Τ.Δ. Ιστιαίας», δ) 10ος λογαριασμός (44.439,00) του έργου «Βελτίωση και επέκταση δικτύου ύδρευσης Δήμου Ωρεών»

Αποφασίστηκε η κοπή του πλάτανου της πλατείας Άνω – Πλάτανος και φύτευση άλλου πλάτανου, ίδιας ποικιλίας.

Ορισμός τριών αιρετών γυναικών (Μακρή–Παπαποστόλου-Αράπογλου) για τη συμμετοχή τους σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνει Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Αυτοδιοίκησης στην έδρα της Περιφέρειας. Με κλίμα συγκίνησης έκλεισε το Συμβούλιο, γιατί αποχαιρέτησαν τον γραμματέα Αντώνη Κωσταντή, που έφυγε λόγω συνταξιοδότησης. Όλοι ευχήθηκαν το καλύτερο. Να ‘χει μπροστά του χρόνια να χαρεί και να ξεκουραστεί μετά από τόσα που πρόσφερε σε κλίμα πάντα καλής συνεργασίας.

Π.Ν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: