Home > Hot ! > Ερώτηση του Μ. Χατζηγιαννάκη στη Βουλή σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των ΕΛΤΑ Μαντουδίου

Ερώτηση του Μ. Χατζηγιαννάκη στη Βουλή σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των ΕΛΤΑ Μαντουδίου


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαντούδι, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρεται στη αναστάτωση που έχει προκαλέσει η φημολογία κλεισίματος του καταστήματος στην τοπική κοινωνία, εξηγεί τη σημασία ύπαρξής του, καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα καλύπτει βασικές επικοινωνιακές ανάγκες και εξυπηρετεί περιοχή της Εύβοιας με μόνιμο πληθυσμό 4500 κατοίκων, που κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου αυξάνονται στο δεκαπλάσιο. Εκτός των καθαρά ταχυδρομικών υπηρεσιών, εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό συνταξιούχων, αποδίδοντας τις συντάξεις τους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημείο πληρωμής των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Με βάση τα ανωτέρω, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ρωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να εξετάσει κάθε δυνατή λύση σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου το κατάστημα των ΕΛΤΑ Μαντουδίου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να μην ενταθεί το αίσθημα εγκατάλειψης και ανασφάλειας των κατοίκων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: Αναστάτωση των κατοίκων από τη φημολογία για ενδεχόμενη κατάργηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαντούδι Ευβοίας

Η ψήφιση του ν.4758/2020 για τη δήθεν “εξυγίανση” των ΕΛΤΑ, ο οποίος θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε συγχωνεύσεις ταχυδρομικών τομέων και καταργήσεις καταστημάτων ΕΛΤA, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας, έχει προκαλέσει τις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων στο Μαντούδι και τις γύρω περιοχές της Εύβοιας, καθώς υπάρχει έντονη φημολογία ότι το κατάστημα εκεί οδεύει προς κλείσιμο.
Το συγκεκριμένο κατάστημα καλύπτει βασικές επικοινωνιακές ανάγκες και εξυπηρετεί περιοχή με μόνιμο πληθυσμό 4500 κατοίκων, που κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου αυξάνονται στο δεκαπλάσιο. Εκτός των καθαρά ταχυδρομικών υπηρεσιών, εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό συνταξιούχων, αποδίδοντας τις συντάξεις τους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημείο πληρωμής των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.
Ενδεικτικό της ικανοποίησης των πολιτών και της εύρυθμης λειτουργίας των ΕΛΤΑ Μαντουδίου είναι το γεγονός πως εξυπηρετεί περισσότερους συνταξιούχους του ΙΚΑ από το αντίστοιχο κατάστημα της Χαλκίδας, μιας πόλης 100.000 κατοίκων και πρωτεύουσας του νομού.

Επειδή:
– Το ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος των ΕΛΤΑ Μαντουδίου θα προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα, οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε μια περιοχή που μαστίζεται εδώ και χρόνια από φτώχεια και ανεργία.

– Τα ΕΛΤΑ επιτελούν κοινωνικό έργο παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες, με κόστος πολύ χαμηλότερο και προσιτό για όλους συγκριτικά με τις ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αντικέιμενο.
– Πιθανή παύση της λειτουργίας του καταστήματος θα ισοδυναμεί με τερματισμό της κάλυψης, ιδίως των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών,που δεν είναι «συμφέρουσες»για τους ιδιώτες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να εξετάσει κάθε δυνατή λύση σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου το κατάστημα των ΕΛΤΑ Μαντουδίου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να μην ενταθεί το αίσθημα εγκατάλειψης και ανασφάλειας των κατοίκων;

Με εκτίμηση,

Μιλτιάδης E. Χατζηγιαννάκης 

Βουλευτής Ευβοίας, αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών &

υπεύθυνος Τοπ. Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: