Home > Αυτοδιοίκηση > Ερώτηση της Αριστερής Παρέμβασης για το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Ερώτηση της Αριστερής Παρέμβασης για το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Το 26ο σχολείο ιδρύθηκε το 1987 και βρίσκεται στην περιοχή Μπαταργιά Χαλκίδας στην κορυφή σχεδόν του ομώνυμου λόφου στην είσοδο της πόλης και στεγάζεται έκτοτε σε μισθωμένο κτήριο της περιοχής. Το κτίριο αυτό είναι εμφανώς ακατάλληλο για τις ανάγκες διδασκαλίας των μαθητών (ακατάλληλες αίθουσες, μικρό προαύλιο κλπ). Τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχουν διατυπωθεί σοβαρές επιφυλάξεις από τους εκπαιδευτικούς για την ασφάλεια των μαθητών, η οποία τίθεται σε κίνδυνο από συγκεκριμένα κατασκευαστικά προβλήματα του εν λόγω κτίσματος και ιδίως από το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του κτιρίου προβλέπει τελείως διαφορετική χρήση (κατάστημα και πολυκατοικία). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το σχολείο στεγάζεται σε ισόγειο και πρώτο όροφο πολυκατοικίας και το προαύλιο είναι ο ακάλυπτος.

Από τότε έγιναν προσπάθειες να κατασκευασθεί νέο κτίριο, αλλά δυστυχώς καμία δεν ευοδώθηκε. Οικόπεδο βρέθηκε αλλά δυστυχώς ήταν «δασικό» και δεν μπορούσε να αποχαρακτηριστεί από τέτοιο. Μελέτη ανατέθηκε και εκπονήθηκε αλλά έμεινε «στο συρτάρι». Οι Βουλευτές του νομού έκαναν επανειλημμένως επερωτήσεις αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα. Αίτηση υποβλήθηκε από τη νομαρχία στην περιφέρεια το 2005 για την κατασκευή του νέου διδακτηρίου αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα. Το 2010 έγινε γνωστό ότι βρέθηκε νέο οικόπεδο το οποίο επρόκειτο να παραχωρηθεί από ιδιωτική εταιρία αλλά οι διαδικασίες σταμάτησαν. Βρέθηκε νέος χώρος για την ανέγερση του σχολείου, στο γήπεδο «Μουστάκα» αυτή τη φορά και ενώ οι μηχανικοί του ΟΣΚ σε αυτοψία που έκαναν είπαν ότι είναι κατάλληλος ο χώρος, τελικά κρίθηκε ακατάλληλος. Το 2016 παραχωρήθηκε οικόπεδο στον δήμο από ιδιωτική εταιρία για την ανέγερση του σχολείου αλλά και πάλι ως εκ θαύματος ανακύπτουν νέα προβλήματα που οδηγούν σε νέες αναβολές.

Ο Σύλλογος Γονέων προσπάθησε και προσπαθεί στο μέτρο που του αναλογεί να βοηθήσει ώστε να ανεγερθεί νέο διδακτήριο αλλά οι προσπάθειες του πέφτουν στο κενό. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφωνούν ότι πρέπει να ανεγερθεί νέο κτίριο. Μένει μόνο να ξεκινήσει η κατασκευή του!!!

Η μέχρι στιγμής στάση των τοπικών αρχών (δήμος και περιφέρεια) εξαντλείται σε επισκέψεις και γενικές διαβεβαιώσεις για το δίκαιο των αιτημάτων των εκπαιδευτικών και των γονέων, αλλά πέρα από την παρουσία ουδείς έχει περιγράψει με σαφήνεια έναν «οδικό χάρτη» για την επίλυση του προβλήματος, πόσο μάλλον ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος για το συγκεκριμένο σχολείο.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

Ποια είναι τα ΑΜΕΣΑ βήματα που σκοπεύει να κάνει η Περιφέρεια για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος; Ποιες είναι οι δεσμεύσεις με όρους συγκεκριμένων ημερομηνιών και ενεργειών για τη δρομολόγηση της κατασκευής του νέου κτιρίου και την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος (πλέον της 20ετίας) της εκπαιδευτικής κοινότητας και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων;

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιανναράκης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: