Home > Hot ! > Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου: «Κωδικοποίηση απαντήσεων σχετικά με τον Κορωνοϊό – Covid-19»

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου: «Κωδικοποίηση απαντήσεων σχετικά με τον Κορωνοϊό – Covid-19»


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Διαβάστε την επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου Δήμαρχου Τρικκαίων προς όλους τους Δημάρχους της Χώρας με  θέμα: «Κωδικοποίηση απαντήσεων σχετικά με τον Κορωνοϊό – Covid-19»

“Όλο αυτό το διάστημα που οι αντοχές της χώρας και των τοπικών μας κοινωνιών δοκιμάζονται από την επέλαση του Covid-19, η ΚΕΔΕ ξεπερνώντας το θεσμικό της ρόλο,επεδίωξε να σταθεί με υπευθυνότητα δίπλα στα αρμόδια για τη διαχείριση της κρίσης κρατικά
όργανα, στους Δήμους και την κοινωνία.
Έχοντας συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης που έπρεπε ως χώρα να διαχειριστούμε, προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες, αφήνοντας όμως τις αποφάσεις για τους πλέον αρμόδιους, την επιτροπή των ειδικών.
Επιλέξαμε τη «θεσμική οδό» για να μεταφέρουμε τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης μέσω των διαύλων επικοινωνίας που έχουμε με την Κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, προκειμένου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να υπάρχει προς τα έξω μία και μόνο σοβαρή και
υπεύθυνη φωνή. Αυτή της Κυβέρνησης.
Και η αλήθεια είναι πως η συνεργασία αυτή πήγε καλά μέχρι τώρα , πάρα την πίεση και τις πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε.
Η επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία, κυρίως το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας, ήταν εξαιρετικά γρήγορη και αποτελεσματική και πολλές από τις προτάσεις μας ήδη νομοθετήθηκαν, λύνοντας θέματα που είχαν προκύψει τις αμέσως προηγούμενες ώρες σχετικά με την εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
2 .Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, δημιουργήσαμε άμεσα μία γραμμή ερωτημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση covid-19@kedke.gr τα οποία αποστέλλουμε καθημερινά και μας απαντώνται από τους αρμόδιους φορείς. Το σύνολο των Δήμων που έστειλαν μέχρι σήμερα ερωτήσεις καθώς και τις απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα που τέθηκαν, μπορείτε να τα βρείτε σε αυτή τη διεύθυνση:
http://www.kedke.gr/covid-19/faq
Όμως δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε 24ωρη βάση δίπλα στους Δήμους, διευκρινίζοντας καταστάσεις, δίνοντας απαντήσεις και κυρίως προτείνοντας λύσεις. Είναι επίσης σημαντικό να λειτουργήσουμε όλοι το επόμενο διάστημα, μέσω του μηχανισμού
της ΚΕΔΕ, περιορίζοντας τις απευθείας οχλήσεις προς τα Υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει μία κοινή γραμμή ενημέρωσης και πληροφόρησης για όλους.
Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να υπάρξει ατομική υπευθυνότητα απέναντι τόσο στον εαυτό μας, όσο και στους συνανθρώπους μας.
Αν και αυτονόητη, είναι υποχρεωτική από όλους η τήρηση των οδηγιών των αρμοδίων κρατικών φορέων .
Είμαι βέβαιος ότι κι αυτή τη μάχη, θα την κερδίσουμε όλοι μαζί, στα πλαίσια μιας Αυτοδιοίκησης που αλλάζει, μιας Αυτοδιοίκησης που σέβεται τους πολίτες και τον εαυτό της”.

Ανακοινώσεις για το νέο κορωνοϊό Covid-19

«ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ Ο.Τ.Α. Β. ΦΑΣΗ»

 1. ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
 • Επιβολή μέτρων πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης καθώς και περιορισμού της διάδοσης της νόσου σε αλλοδαπούς εργάτες γης που έχουν αφιχθεί σε δήμους της χώρας. ( Π.χ. Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου)
 • Αδυναμία εύρεσης και προμήθειας μασκών και γαντιών και η διάθεση τους σε προσωπικό υπηρεσιών καθαριότητας και εργαζομένων του προγράμματος “ Βοήθεια στο σπίτι”
 • Άμεση ανάγκη στελέχωσης Κέντρων Υγείας ιδιαίτερα σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.
 • Νοσοκομεία στην Ελλάδα ( Αργολίδα , Κέρκυρα ) ζητούν από τους Δήμους την αγορά μηχανημάτων για έγκαιρη διάγνωση του κορωνοϊού. Υπάρχουν τέτοια μηχανήματα και αν ναι, θεωρείται σκόπιμη και νόμιμη μια τέτοια δαπάνη ;
 1. ΘΕΜΑΤΑ ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
 • Εάν υπάρχει η δυνατότητα άρνησης άδειας ειδικού σκοπού από τον Δήμαρχο σε περίπτωση που δικαιούνται άδειας όλοι οι εργαζόμενοι σε τμήμα ή Διεύθυνση και ως εκ τούτου αδυνατεί να λειτουργήσει το τμήμα ή η Διεύθυνση.

Μπορεί να δοθεί άδεια ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους στο Βοήθεια στο σπίτι;

 • Εάν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού όταν ο / η σύζυγος είναι αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας. Απαιτείται στην υπεύθυνη δήλωση η αναγραφή του ωραρίου του συζύγου που δεν θα κάνει χρήση της άδειας για να επιβεβαιωθεί η αναγκαιότητα της ειδικής άδειας; (πχ αν είναι απογευματινές ώρες ή πρωινές)
 • Όταν και οι δύο γονείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι η άδεια δύναται να δίδεται και στους δύο εναλλάξ; (να μην λαμβάνεται δηλαδή συνολικά από τον ένα γονέα).
 • Δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού υπάλληλος που εργάζεται στην απογευματινή βάρδια και ο σύζυγος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και δεν μπορεί να φροντίσει τα παιδιά.
 • Πώς θα οριστεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργάζονται εκ περιτροπής;
 • Με τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες πλην καρκινοπαθών υπάρχει πρόβλεψη για ειδική άδεια;
 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
 • Εάν θα δοθεί παράταση στις δίμηνες συμβάσεις εργαζομένων στην Καθαριότητα που λήγουν 10 Απριλίου και για πόσο χρονικό διάστημα.
 • Σε ποιες υπηρεσίες των Δήμων μπορούν να εργασθούν οι Παιδαγωγοί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών πού έκλεισαν.
 • Μπορεί ο Δήμος να προβεί σε αναστολή λειτουργιών του ΚΕΠ άρθρο 5 παρ.6 της ΠΝΠ ΦΕΚ 55/τ.Α/11-3-2020 ;H απόφαση αυτή πρέπει να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ;
 • Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν λαϊκές αγορές, τις περισσότερες φορές σε συνδυασμό με αγορές βιοτεχνικών προϊόντων (ρούχα, υποδήματα, είδη νοικοκυριών) και φυτών. Αρκετοί Δήμοι αποφάσισαν να αναστείλουν την λειτουργία τους. Τι άποψη έχει η Επιτροπή των ειδικών για το θέμα και τι πρόκειται να γίνει;
 • Ποιό είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει την αναστολή ή προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στο Δήμο.
 • Πώς μπορεί να ασκηθεί έλεγχος σε λιμάνι και αεροδρόμιο; και με ποιά διαδικασία;
 1. ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ
 • Τί προβλέπεται για τις ισχύουσες (τρέχουσες) ρυθμίσεις (καταβολή δόσεων), που έχουν καταληκτική ημερομηνία το τέλος του τρέχοντος μηνός ήτοι την 31-3-2020 και δεν πληρώνονται στα Τραπεζικά Καταστήματα αλλά υποχρεωτικώς στις Ταμειακές Υπηρεσίες του Δήμου μας;
 • Με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν σε διαγωνισμούς που τρέχουν και δεν μπορούν να εκδοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ. ενημερότητες ποινικά μητρώα κ.λπ.) εάν δεν εκδοθούν στο προβλεπόμενο διάστημα τι θα γίνει;
 • Η επιχορήγηση των Δήμων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες;
 • Να διευκρινιστεί το όριο της απευθείας ανάθεσης για προμήθεια ειδών απολύμανσης και φύλαξης κτιρίων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: