Home > Αυτοδιοίκηση > Ένωση Ιδ. Υπαλλήλων Χαλκίδας: Ανακοίνωση – Καταγγελία σχετικά με ζητήματα στους παιδικούς σταθμούς

Ένωση Ιδ. Υπαλλήλων Χαλκίδας: Ανακοίνωση – Καταγγελία σχετικά με ζητήματα στους παιδικούς σταθμούς


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας μας στάλθηκε η ακόλουθη Ανακοίνωση-Καταγγελία:

Καταγγέλλουμε τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συναδέλφισσες στους 4 παιδικούς σταθμούς της Χαλκίδας που λειτουργούν με εργοδότη το “Σύλλογο Γονέων Β’ Σταθμ.”! Στην επιχειρηματική δραστηριότητα του “Συλλόγου Γονέων” εμπλέκεται και ο Δήμος Χαλκιδέων (!!!). Οι 4 σταθμοί λειτουργούν σε κτίρια του Δήμου ενώ τις συμβάσεις εργασίας που έχουν οι εργαζόμενες (όταν δεν εργάζονταν ανασφάλιστες), ως εκπρόσωπος της Επιχείρησης-“Συλλόγου Γονέων” υπογράφει (εδώ και πάνω από 10 χρόνια) ο εκάστοτε πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ που γνωρίζει την αθλιότητα που βίωναν και βιώνουν οι εργαζόμενες!

Δηλώνονται 4ωρες αν και εργάζονται πιο πολλές ώρες, δεν αμείβονται ούτε τις υπερωρίες αλλά ούτε τους περιπάτους, συγκεντρώσεις γονέων, γιορτές, εκδρομές ενώ δεν δικαιούνται καθόλου άδεια. Οι αμοιβή τους είναι 270€ το μήνα, για 11 μήνες τo χρόνο ενώ για μεγάλα χρονικά διαστήματα εργάζονται ανασφάλιστες!!! Επιπρόσθετα σε όλα αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν και την προσβλητική συμπεριφορά των “υπεύθυνων” ενώ όποια εργαζόμενη αντιδράει σε αυτήν την κατάσταση, απολύεται όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν! Μάλιστα η κάθε φορά δημοτική αρχή χρησιμοποιούσε τις συγκεκριμένες εργαζόμενες και ως προεκλογικό μηχανισμό!

Σε αυτούς τους σταθμούς οι γονείς αναγκάζονταν να πληρώνουν δίδακτρα που είναι 150€ το μήνα!

Το εκπαιδευτικό έργο στην προσχολική αγωγή αντί να επιτελείται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και δωρεάν είναι αντικείμενο κερδοφορίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και διάφορους τυχοδιώκτες. Ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις αλλά και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που συμφωνούν και στηρίζουν αυτήν την πολιτική. Αποτέλεσμα είναι η εκπαίδευση να στεγάζεται πολλές φορές σε ακατάλληλα κτίρια, με μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και πολλά παιδιά να πετιούνται έξω καθώς δεν υπάρχουν θέσεις ή είναι υψηλό το κόστος για να παρακολουθήσουν.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ψήφισε το μέτρο για την υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Αγωγής, δεν προέβλεψε καμία επιπλέον χρηματοδότηση, ούτε πήρε κανένα μέτρο για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών, για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να εφαρμόσει την ίδια πολιτική που στόχο έχει να υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση, να στρώσει το έδαφος για στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση ακόμα και στην προσχολική αγωγή που θα είναι μόνο για όσους έχουν.

Καλούμε τις εργαζόμενες να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα που καταπατώνται.

Καλούμε τους γονείς, εν έτει 2019, να απαιτήσουμε σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν, μονάδες εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, για όλα τα παιδιά, με μόνιμο προσωπικό.

Εδώ και τώρα οι συγκεκριμένοι σταθμοί και το προσωπικό τους, είτε εργάζεται με ένσημα, είτε ανασφάλιστο, είτε έχει απολυθεί επειδή αντέδρασε, να μετατραπούν σε δημόσιες δομές και να συνεχίσουν να εργάζονται οι συγκεκριμένες εργαζόμενες.

Να καταβληθεί άμεσα οποιοδήποτε ποσό και ασφαλιστικό ένσημο οφείλετε.

Καλούμε όλες και όλους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 – 10:30 – Πλατεία Αγοράς

Να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο της ΝΔ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: