Home > Hot ! > Εναρξη εγγραφών ΙΕΚ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

Εναρξη εγγραφών ΙΕΚ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, από   Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020   μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59,  ανακοίνωσε η  Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν (με την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρώσουν ικανό αριθμό εγγραφών) το έτος κατάρτισης 2020-21 στο Δ.ΙΕΚ Ιστιαίας-Αιδηψού είναι τα παρακάτω:

  1. Βοηθός Εργοθεραπείας
  2. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  3. Τεχνικός Αγροτουρισμού

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω ειδικότητες δείτε εδώ.

Η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://diek.it.minedu.gov.gr

Στο σύστημα αυτό μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας μέχρι την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23:59 για θέση καταρτιζόμενου στο Δ.Ι.Ε.Κ. και αφορά στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2020. Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Σε περίπτωση που δεν έχετε, παρακαλούμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Η έκδοση του είναι άμεση.

Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε σχετικά με την εγγραφή σας επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2226056990 ή μέσω email ( iekistia@sch.gr).

Πληροφορίες σχετικά με τις ειδικότητες, κατωτέρω :

Τεχνικός Αγροτουρισμού O Αγροτουριστικός τομέας αποτελεί ένα από τους πλέον σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας στον πρωτογενή τομέα και σχετίζεται άμεσα με την γεωργική παραγωγή και τον τουρισμό. Ο απόφοιτος ΙΕΚ «Τεχνικός Αγροτουρισμού διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό επαγγελματία να υποστηρίξει οργανωτικά και διοικητικά, – είτε ως ιδιοκτήτης είτε ως εργαζόμενος -, αγροτουριστικές μονάδες, προωθώντας τοπικά προϊόντα και παρέχοντας ταυτόχρονα υπηρεσίας ‘φιλοξενίας’ στο πλαίσιο εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Επίσης, επειδή ο Αγροτουριστικός τομέας συνδέεται άμεσα με επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, αποτελεί πλέον μία δυναμική σύγχρονη τάση ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Βοηθός Εργοθεραπείας

Ο απόφοιτος της ειδικότητας των ΙΕΚ «Βοηθός Εργοθεραπείας» διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που έχει αποκτήσει κατά την διάρκεια της κατάρτισής του, οι οποίες τον καθιστούν ικανό να εργαστεί, ως βοηθητικό προσωπικό του Εργοθεραπευτή σε άτομα κάθε ηλικίας που εμφανίζουν δυσλειτουργίες ή και αναπηρίες, περιορισμούς στην εκτέλεση των έργων και των δραστηριοτήτων της καθημερινής τους ζωής ή και δυσκολίες στην ισότιμη κοινωνική συμμετοχή. Ο Βοηθός Εργοθεραπείας απασχολείται σε διάφορες μονάδες του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, (Γηροκομεία, Κέντρα αποκατάστασης, Φυλακές, Κέντρα αναξιοπαθούντων κ.ά), όπου υπάρχει Εργοθεραπευτής πτυχιούχος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επικουρώντας και υποβοηθώντας το έργο του.

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Ο απόφοιτος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» έχει αποκτήσει τις εξειδικευμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής καθώς και σε εξαρτημένες ή μη εργασίες δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ηλικίας 0-6 χρόνων, , σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό ή ειδικό παιδαγωγό. Μπορεί να εργαστεί σε Παιδικούς σταθμούς, σε Νηπιαγωγεία, σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής, σε Ιδρύματα που έχουν σχέση με τη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών μέχρι 6 ετών, σε Παιδότοπους, Κατασκηνώσεις, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, σε Βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμων, Κοινοτήτων, Υπουργείων, Οργανισμών, Εταιριών κ.α.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: