Home > Αυτοδιοίκηση > ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: “Σέβεται ο Δήμαρχος το ρόλο της αντιπολίτευσης;”

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: “Σέβεται ο Δήμαρχος το ρόλο της αντιπολίτευσης;”


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με ιδιαίτερη χαρά οι σύμβουλοι του συνδυασμού μας «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» προσήλθαν την 1η Ιουλίου στην δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πολύ καιρό εξ αιτίας της πανδημίας και της επιμονής του Δημάρχου να πραγματοποιούνται τα συμβούλια «δια περιφοράς» και να αγνοεί το σύγχρονο τρόπο διεξαγωγής με τηλεδιάσκεψη.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος επέδειξε την ασέβειά του προς το Σώμα και τη δημοκρατική υλοποίηση των συμβουλίων, η οποία προτάσσει το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Η διαδικασία ξεκίνησε με παράδοξο τρόπο αφού πρώτα δόθηκε ο λόγος στον κ. Καμαράτο ( επικεφαλής της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ), χωρίς βέβαια να ευθύνεται ο ίδιος για αυτό και όχι στην επιικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευσταθίου, όπως προβλέπεται.
Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Καμαράτου άρχισε να υπερθεματίζει και με τη γνωστή φλυαρία του να ροκανίζει τον χρόνο που μπορεί να διατεθεί σε θέματα προ ημερησίας διατάξεως (διάρκειας 1 ώρας).

Στη συνέχεια κατανάλωσε και τον χρόνο της παράτασης μετατρέποντας το συμβούλιο σε one man show, στερώντας το δικαίωμα ομιλίας ακόμη και από τους δικούς του αρμόδιους αντιδημάρχους.
Σκοπός, φυσικά, ήταν να μην διατεθεί ούτε λεπτό στην κ. Ευσταθίου να θέσει ενοχλητικά θέματα για τα οποία δεν διέθετε απαντήσεις και θα εξέθεταν τον τρόπο της διοίκησής του. Όταν μάλιστα για ελάχιστα λεπτά ή κ. Ευσταθίου πήρε τον λόγο και του υπενθύμισε το υπέρογκο ποσό που “κληρονόμησε” από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και ζήτησε εξηγήσεις για πολύ σοβαρά θέματα όπως για τις παράνομες χωματερές σε διάφορα σημεία του Δήμου καθώς και για την απόκρυψη από τους δημότες και το τοπικό συμβούλιο του Αγ. Γεωργίου Λιχάδας των αναλύσεων πόσιμου νερού και την εντολή που πήρε από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου της περιφέρειας για την άμεση διακοπή του (κάτι που ουδέποτε έκανε), όχι μόνο δεν επέτρεψε στους αρμόδιους αντιδημάρχους να ενημερώσουν το σώμα, αλλά εξερράγη και μας απαγόρευσε να ομιλούμε θυμίζοντάς μας άλλες εποχές.
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν ο Δήμαρχος γνωρίζει και σέβεται το ρόλο της αντιπολίτευσης. Κατανοούμε τώρα ακόμα καλύτερα πόσο ευχάριστη πρέπει να του ήταν η δια περιφοράς διεξαγωγή των συμβουλίων καθώς συνοδευόταν από έλλειψη κριτικής, επικοινωνίας και άσκησης ελέγχου!
Αλλά και όταν προχωρήσαμε στη συζήτηση των θεμάτων παρατηρήθηκε η απεγνωσμένη προσπάθειά του να καταστρατηγήσει και να «καπελώσει» τις αποφάσεις του σώματος. Αυτό βέβαια δεν μας εξέπληξε. Μας λυπεί όμως το γεγονός ότι τα θέματα αντιμετωπίζονται με προχειρότητα και έλλειψη γνώσης με αποτέλεσμα κανένας αντιδήμαρχος να μην είναι προετοιμασμένος να εισηγηθεί το εκάστοτε θέμα ώστε να ενημερωθούν υπεύθυνα οι δημοτικοί σύμβουλοι και να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Παράλληλα εσκεμμένα ή από άγνοια τα περισσότερα θέματα δεν συνοδεύονται από εισηγήσεις των υπηρεσιών του Δήμου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Καλούμε, λοιπόν, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου να μην συνεργεί άλλο σε αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει τον ρόλο του ίδιου αλλά και ολόκληρου του σώματος και να επιβάλλει την τήρηση των διαδικασιών.
Τέλος, ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας και το ρόλο που μας έδωσαν οι δημότες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί και δυσαρεστεί εκείνους που προσπαθούν να θέσουν στο περιθώριο και να απαξιώσουν όποια φωνή αντιτίθεται στις μεθοδεύσεις τους.

«ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: