Home > Αυτοδιοίκηση > Δυναμική Πρωτοβουλία: Διαμαρτυρία για τον τρόπο υλοποίησης του Δ.Σ. Ιστιαίας- Αιδηψού της 13ης Απριλίου

Δυναμική Πρωτοβουλία: Διαμαρτυρία για τον τρόπο υλοποίησης του Δ.Σ. Ιστιαίας- Αιδηψού της 13ης Απριλίου


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ιστιαία, 13/04/2020

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού

Θέμα: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 13ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κύριε Δήμαρχε,
Επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στον τρόπο που πραγματοποιήθηκε το τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Απριλίου καθώς η συστηματική διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων δια περιφοράς ενέχει τον κίνδυνο της κατάργησης του δημοκρατικού διαλόγου, της ανταλλαγής απόψεων και της παροχής των απαραίτητων διευκρινίσεων επί των θεμάτων, ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν στη λήψη πολύ σημαντικών αποφάσεων για τον Δήμο και τους πολίτες. Προφανώς, η Δημοτική αρχή αποφεύγει με τον βολικό αυτό τρόπο τον αντίλογο στις μεθοδεύσεις της. Προφανώς, το κατ’επανάληψη δια περιφοράς συμβούλιο είναι μια απόπειρα φίμωσης των αντίθετων φωνών. Σημαντικά θέματα περνούν στα σιωπηρά χωρίς να μπορεί να αναδειχθεί η αυθαιρεσία των αποφάσεων.
Ζητάμε, λοιπόν, από τη Δημοτική αρχή να επιλέξει στο εξής τη λύση των τηλεδιασκέψεων και να μην υπεκφεύγει χρησιμοποιώντας δικαιολογίες πως ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός που έχει παραγγελθεί θα αργήσει να παραδοθεί. Στην σημερινή τροποποίηση, μάλιστα, του προϋπολογισμού έκπληκτοι παρατηρήσαμε πως ο εξοπλισμός αυτός θα κοστίσει στο Δήμο 7000 ευρώ!

Κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής, μια ολόκληρη χώρα, εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, φοιτητές και μαθητές οργανώθηκαν σε λίγες μόνο μέρες και εργάζονται υπό συνθήκες τηλεργασίας και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κάνοντας χρήση πλατφορμών τηλεδιασκέψεων, η πλειοψηφία των οποίων διατίθενται στο διαδίκτυο δωρεάν!

Πραγματικά, εσείς δεν μπορείτε με τα ψηφιακά μέσα που διαθέτει ο Δήμος να οργανώσετε μια τηλεδιάσκεψη για το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα για κρίσιμα θέματα, όπως τα σημερινά;
Προφανώς, τα δια περιφοράς συμβούλια με θέματα δημιουργικής ασάφειας ως προς το περιεχόμενο των αποφάσεων και θέματα τα οποία δεν συνοδεύονται σε κάποιες περιπτώσεις από εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου σαν συμφέρουν.

Επτά χιλιάδες ευρώ για εξοπλισμό τηλεδιασκέψεων που δεν θα έρθει εγκαίρως και «όταν έρθει, δεν θα τον έχουμε ανάγκη», σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου. Δέκα χιλιάδες ευρώ για αόριστες υπηρεσίες για τη λήψη μέτρων κατά του covid-19.

Άλλες 13000 ευρώ για αόριστες υπηρεσίες για τη λήψη μέτρων κατά του covid-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά. Θεωρούμε ότι οφείλετε να είστε πιο συγκεκριμένοι και διαφανείς όταν πρόκειται για την διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων, που η πολιτεία σας εμπιστεύεται.
Κύριε Δήμαρχε,
Σας καλούμε να μην χρησιμοποιείτε ως άλλοθι τον περιορισμό της διασποράς του ιού προκειμένου να εμποδίσετε την ομαλή λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου. Η σύγχρονη τεχνολογία μας παρέχει ανέξοδους τρόπους διεξαγωγής των συνεδριάσεων μέσω τηλεδιασκέψεων που επιτρέπουν τον διάλογο και την επικοινωνία.
Αναμένοντας τις ενέργειες σας που θα διασφαλίσουν τη δημοκρατική και διαφανή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλούμε η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: