Home > Hot ! > Δημοτικό Συμβούλιο στην Ιστιαία για …λίγους

Δημοτικό Συμβούλιο στην Ιστιαία για …λίγους


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Απόντες, αποχωρήσεις και θέματα προ ημερήσιας διάταξης, ήταν τα χαρακτηριστικά του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στην Ιστιαία, το απόγευμα της Τέταρτης 14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιστιαία. Δυστυχώς όσο περνά ο καιρός αντί να αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα κοινά αυτό μειώνεται και από τους ίδιους τους αιρετούς που με τη συνεχιζόμενη απουσία τους απαξιώνουν τον ίδιο το θεσμό της πολιτικής. Αυτό πιθανά να υποδηλώνει και την μελλοντική αποχή τους από την πολιτική ζωή του τόπου, διότι αυτοί που σήμερα δεν προσέρχονται στα Συμβούλια, αύριο δεν θα έχουν το δικαίωμα να ζητούν και την ψήφο μας.

Αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης για το στόχο συμμετοχής του Δήμου στο Πρόγραμμα «REMEDY-Η -φωνή του παρελθόντος- Ανασύροντας μνήμες στην πολυπολιτισμικότητα», το οποίο διενεργείται στο πλαίσιο “Ευρώπη για τους Πολίτες-Ενεργός Ευρωπαϊκή Μνήμη”, σε συνεργασία με δέκα φορείς από την Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Εσθονία, Πολωνία, Αλβανία, Ρουμανία, Γερμανία και Πορτογαλία.  Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού δηλώνει  μοναδικός ελληνικός φορέας, που συμμετέχει στο έργο REMEDY, το οποίο έχει ως στόχο να υπογραμμίσει την σημασία της διατήρησης της μνήμης ενάντια στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, με την συμμετοχή των μεγαλύτερων αλλά και των νέων, προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση και οι μνήμες τους, με τη Δήμαρχο να επικαλείται εξωστρέφεια  του Δήμου. Εν απουσία της συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου σε άλλο πρόγραμμα το OPEN DAYS για συμμετοχή σε έκθεση και διάθεση πίστωσης για την μετάβαση αιρετού. Η αντίδραση του Θανάση Καμαράτου και σε αυτό το σημείο ήταν έντονη όταν εστίασε λέγοντας μεταξύ  άλλων, πως δεν μπορούμε να ξοδεύουμε χιλιάδες ευρώ για τέτοια προγράμματα, ενώ έχουμε πρόβλημα για παράδειγμα με τον στόλο των οχημάτων του Δήμου. Μόνο με 500 ευρώ αλλάζουμε λάστιχα (μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση) μπορούμε να τα διαθέτουμε για ταξίδια; Με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σπανό να τονίζει πως ο Δήμος δεν έχει μόνο μια κατεύθυνση.

Δείτε video με απόσπασμα από τη συζήτηση.

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Σώμα πως Πρόεδρος στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου προσθήκης αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αιδηψού, θα είναι η Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Λίνα Ευσταθίου – Σπανού, με αναπληρωτή της τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ζουπανιώτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι φορέας υλοποίησης της προσθήκης αιθουσών, θα είναι η Περιφέρεια με εκπροσώπους της τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Γιάννη Κοντζιά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Παπαδιώτη.

Επί αιτήσεως του Δ.Σ. Ηλία Πετσή, σχετικά με παραίτησή του από τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, αποφασίστηκε πως αναπληρωτής του θα είναι ο  κ. Τζάτζαλος.

Δομή φιλοξενίας θα μπορέσει να αποκτήσει ο Δήμος Ιστιαίας –Αιδηψού αφού υπερψήφισε την  πρόταση έργου με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού» στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ.19 πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δομή θα μπορεί να φιλοξενεί άτομα ευπαθών ομάδων, Ρομά και πρόσφυγες. Η πιθανότητα μεταφοράς προσφύγων στο Δήμο δε συζητήθηκε καθόλου, ενώ το ενδιαφέρον των Συμβούλων εστιάστηκε στο αν θα πρέπει να συμμετάσχει ο Δήμος στο ανάλογο πρόγραμμα και το ύψος του ποσού που μπορεί να λάβει από αυτό.

Ενώ χαρακτηρίστηκε από το Σώμα ασαφές και αίολο το αίτημα για τη Δημιουργία Λαϊκής αγοράς στην Αιδηψό, το Σώμα υπερψήφισε την «Ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στα Λ. Αιδηψού» καθορίζοντας τον τόπο και τον αριθμό αδειών παραγωγών που ανέρχονται σε 45, με την λαϊκή της Αιδηψού να λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο χωρίς όμως  να ξεκαθαρίζεται αν αυτή θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση.

Ενώ στην πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρονταν  έκδοση ψηφίσματος για την λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, αυτό δεν ήταν έτοιμο με τους Δημοτικούς Συμβούλους να αναρωτιούνται τι θα ψηφίσουν.

Πάρη Ντελκή

d-s-istieas-14-9-16-3 d-s-istieas-14-9-16-4 d-s-istieas-14-9-16-5 d-s-istieas-14-9-16-6 d-s-istieas-14-9-16-7 d-s-istieas-14-9-16-12

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: