Home > Hot ! > Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφερειακής Αρχής 2020 σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας

Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφερειακής Αρχής 2020 σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Η διαχείριση της πανδημίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βασίστηκε σε ένα μεγάλο της κομμάτι στον Περιφερειακό Σύμβουλο Αντρέα Τοουλιά από την θέση του  Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για τη διαχείριση της. Ο απολογισμός των Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής 2020 σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας περιγράφει το  2020 που ήταν μία χρονιά που σημαδεύτηκε απ’ την επέλαση της πανδημίας της νόσου covid19.Το 2020 που οδήγησε στο θάνατο πολλούς συμπολίτες μας, έφερε το Εθνικό Σύστημα υγείας στα όρια του και άφησε βαθιές πληγές στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας που δυστυχώς συνεχίζεται και το 2021 με το τρίτο κύμα που φαίνεται πως είναι και το σφοδρότερο.

Κάνοντας έναν απολογισμό για τις δράσεις μας που έγιναν για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 2020 αναφέρουμε ότι:

  • Ορίσαμε Συντονιστή και συστήσαμε ομάδα Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος covid-19, συντονίζοντας άμεσα και ταχύτατα, την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, θέτοντας άμεσα τους ίδιους και τις στενές επαφές αυτών σε καραντίνα.
  • Συχνοί και συστηματικοί υγειονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνταν απ’ την Περιφέρεια σε όλους τους χώρους που υπήρχε μεγάλος συγχρωτισμός και αυξημένος κίνδυνος διασποράς της νόσου, όπως μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης, Ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ. Κυρίως όμως δώσαμε μεγάλη έμφαση στους ελέγχους στις δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
  • Στις μεγάλες επιχειρήσεις, όπου πάντα υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς του ιού, σε συνεργασία με τον Ιατρό εργασίας κάθε επιχείρησης, υποχρεώναμε τις επιχειρήσεις να διενεργούν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους μια φορά το δεκαήμερο και αν υπήρχε συρροή κρουσμάτων, έλεγχος με rapid test σε όλο το προσωπικό δύο φορές την εβδομάδα.
  • Ορίστηκε στις αρχές Αυγούστου ο Ιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος Αντρέας Τοουλιάς ως Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας στη Στερεά Ελλάδα.

Άμεσα συστήσαμε Ομάδα Διαχείρισης της πανδημίας. Προχωρήσαμε σε προσλήψεις οκτώ ατόμων ώστε να βοηθήσουν στην γρήγορη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αλλά και στην ψυχολογική υποστήριξη αυτών.

Δημιουργήσαμε την πρώτη στη χώρα Περιφερειακή Κινητή Μονάδα δειγματοληψιών, που σε συναλληλία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιήσαμε χιλιάδες ελέγχους covid 19, είτε στοχευμένα όπως π.χ. σχολεία, υπηρεσίες, επιχειρήσεις κλπ, είτε σε ανοιχτές πλατείες στο γενικό πληθυσμό, συμβάλλοντας δραστικά στην αποτύπωση του επιδημιολογικού φορτίου κάθε περιοχής της Στερεάς Ελλάδας.

  • Πραγματοποιήσαμε περίπου 5000 rapid test, ενώ σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 40.000 τεστ σε όλη την Περιφέρεια.
  • Μοιράσαμε σε δεκαεννέα δομές φροντίδας ηλικιωμένων, σε όλη την Περιφέρεια, tablets ώστε να υπάρχει επικοινωνία των φροντιζομένων με τους δικούς τους.
  • Προχωρήσαμε σε προμήθεια και παραχώρηση οικίσκων isobox, σε Κέντρα Υγείας, για να γίνεται εξέταση των πιθανών κρουσμάτων με ασφάλεια και για τους υγειονομικούς και για τους ασθενείς.
  • Διοργανώσαμε διαδικτυακή εκδήλωση, με την συμμετοχή καθηγητή πνευμονολογία, κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα των πολιτών.

Κλείνοντας να τονίσουμε, πως μέχρι τώρα η αντιμετώπιση της πανδημίας γίνονταν χωρίς όπλα και με μεγάλες θυσίες από την κοινωνία. Όμως τώρα πλέον έχουμε στα χέρια μας ένα υπερόπλο, αυτό δεν είναι άλλο απ’ το εμβόλιο, του οποίου η ευρεία χρήση θα σημάνει και το τέλος της πανδημίας.

Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να λήξει η πανδημία και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Σε ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα η οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή άρνηση στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου.

Για το 2021 ας κλείσουμε με μία ευχή. Ας είναι αυτή η χρονιά η χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: