Home > Hot ! > Αποκομμένα χωρίς νερό και δρόμο Τσαπουρνιά, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Βασιλικά

Αποκομμένα χωρίς νερό και δρόμο Τσαπουρνιά, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Βασιλικά


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Τρεις μέρες πέρασαν  από την καταιγίδα Διδώ αλλά τα απομεινάρια της άφησαν εκτός από προβλήματα και πολλές σκέψεις για την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας.

Πολίτες χωρίς δρόμο, χωρίς νερό, χωρίς ευχέρεια για να μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες υγείας, περίθαλψης παραμένουν για τρίτη μέρα οι κάτοικοι των Γουβών, Ελληνικών, Βασιλικών, Τσαπουρνιάς, Αγριοβότανου.

 

Αρχικά τα σχολεία των Γουβών παραμένουν κλειστά και σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου για τρίτη μέρα. Το γήπεδο των Γουβών υπέστη καταστροφή με τον εξωτερικό του τοίχο να παρασύρεται από την ορμή του νερού. Το νερό που ξεχείλισε από τα ποτάμια και τα ρέματα παρέσυρε τις στοιβάδες με τα ξύλα του χειμώνα που οι χωρικοί είχαν προετοιμάσει για τα κρύα, ενώ κινητά όπως διάφορα εργαλεία καρότσες κλπ παρασύρθηκαν και σταμάτησαν όπου και η ροή του ποταμιού.

 

 

 

Το παλιό νταμάρι των Ελληνικών λίγο έξω από το χωριό ξεχείλισε καταστρέφοντας από το πέρασμά του ελαιόδεντρα  κι ότι νερό είχε μέσα του, το άφησε με το πέρασμά του από τα χωράφια μαζί με τα σκουπίδια, όπως λάστιχα ρόδες κι άλλες σαβούρες.

Το ποτάμι ξεχειλίζοντας ρήμαξε τις περιουσίες των ανθρώπων κι ανέτρεψε την καθημερινότητα τους σκορπίζοντας όλα τα στοιβαγμένα ξύλα για τον χειμώνα και σκορπίζοντας τα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μεγάλοι άνθρωποι που είχαν προετοιμαστεί για τα κρύα του χειμώνα μαζεύουν τα ξύλα τους από το δρόμο μόνοι τους ή ευελπιστούν στη βοήθεια των μικρότερων σε ηλικία συγχωριανών τους.

Ένα μικρότερο ρέμα στα Ελληνικά ξήλωσε το δρόμο αλλά μαζί και τις καλλιέργειες όπως διάφορα φυτώρια με ντομάτες.

Στα Βασιλικά είναι τα τοιχία έπεσαν ο πεζόδρομος φαγώθηκε αυτοκίνητα και βάρκες ένα. Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του δρόμου αφορά ένα μικρό στενό κι επικίνδυνο δρόμο που δεν μπορεί να περάσει λεωφορείο. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν μπορεί να οδηγήσει η δεν έχει δικό του αυτοκίνητο, δεν μπορεί να μετακινηθεί αυτόνομα. Ευελπιστούμε σε άμεση λύση των προβλημάτων διότι όπως μας μίλησε ο κύριος Αθανάσιος Γαβριήλ οι υπερήλικες και κατάκοιτοι δημότες δεν έχουν την ασφάλεια πως αν χρειαστεί οποιαδήποτε μεταφορά τους αυτή  μπορεί να γίνει άμεσα και χωρίς προβλήματα.

Ο δρόμος που οι περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν πια, είναι από το Δασικό χωριό που συνδέεται με τις Αγδίνες και διπλασιάζει περίπου τον χρόνο έλευσης μέχρι την Ιστιαία και το Κέντρο Υγείας.

Απόσταση 2 χιλιομέτρων γίνεται πια σε μιάμιση ώρα. Οι κάτοικοι αναρωτιούνται τι θα γίνει. “Παρακαμπτήριος δρόμος; να πηγαίνουμε στο Αγριοβοτάνι μέσω Παπάδων; Να κάνουμε τον γύρο της Εύβοιας;”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: