Home > Hot ! > Απάντηση του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού στο δελτίο Τύπου του Βασ. Δημόπουλου

Απάντηση του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού στο δελτίο Τύπου του Βασ. ΔημόπουλουThere are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

Προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού

Σε απάντηση του από 22-08-2018 δελτίου τύπου του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Δημόπουλου Βασιλείου σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

  • Όπως είναι γνωστό στον κ. Δημόπουλο, αλλά παραλείπει να αναφέρει στο δελτίο, με την 222/2018 Α.Δ.Σ. έχει εγκριθεί ο Κανονισμός εμποροπανήγυρης Ιστιαίας που είναι εναρμονισμένος με το Ν.4497/2017.
  • Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή εμπόρων στις υπαίθριες αγορές, εν προκειμένω στην εμποροπανήγυρη της Δημοτικής Κοινότητας Ιστιαίας για το έτος 2018, εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 38 του Ν. 4497/2017 καθώς και στον Κανονισμό Εμποροπανήγυρης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ καθώς ο νεότερος και ειδικότερος Ν.4497/2017 έχει καταργήσει τη διαδικασία αυτή.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους εμπόρους που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη, να καταθέσουν αιτήσεις με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Πολλοί όμως από τους εμπόρους αυτούς, με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη, χωρίς φυσικά τούτο να προβλέπεται ούτε να έχει ζητηθεί από το Δήμο,  κατέθεσαν χρήματα στο λογαριασμό του Δήμου θεωρώντας, με τον τρόπο αυτό, ότι κατοχυρώνουν τις θέσεις τους. Προκειμένου δε το τμήμα Εσόδων και το Ταμείο του Δήμου να αντιμετωπίσουν την απρόβλεπτη αυτή κατάσταση, εκδόθηκαν από το Δήμο αποδείξεις σε όσους συμμετέχοντες καταθέσαν χρήματα στο λογαριασμό του Δήμου, μέχρι την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης εκ του νόμου  διαδικασίας κλήρωσης και την οριστικοποίηση των τιμών διάθεσης παραγκών από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως γνωρίζετε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Αυγούστου, συζητήθηκε το θέμα «Καθορισμός τιμών διάθεσης θέσεων συμμετεχόντων στην εμποροπανήγυρη Ιστιαίας που θα διεξαχθεί από 1/9/2018 έως 7/9/2018».

Σε καμία περίπτωση και από κανένα έγγραφο του Δήμου, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Δημόπουλος αλλά παραλείπει να αναφέρει,  δεν προκύπτει να ζητήθηκε καταβολή ποσού για «κατοχύρωση» της θέσης, καθώς η απόφαση 222/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ο νόμος προβλέπουν πως  σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων ανά κατηγορία, διενεργείται κλήρωση.

  • Σε ό,τι αφορά στην εκμίσθωση χώρου για την εγκατάσταση ενός (1) Λούνα Παρκ στην ετήσια εμποροπανήγυρη της Δημοτικής Κοινότητας Ιστιαίας για το έτος 2018, διενεργήθηκε πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία στις 13-08-2018, και το αποτέλεσμα αυτής κατακυρώθηκε με την 176/2018 Α.Ο.Ε., ενώ είχε προηγηθεί και ο ορισμός της Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών του Π.Δ.270/1981 με την 17/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημειώνουμε δε  ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ. Δημόπουλος ήταν παρών και έδωσε αρνητική ψήφο.

Κατόπιν των ανωτέρω, καθώς οι προβλεπόμενες εκ της κείμενης νομοθεσίας διαδικασίες τηρήθηκαν απαρέγκλιτα, θεωρούμε δικαιολογημένη την άγνοια του συναδέλφου λόγω της σχετικά πρόσφατης αλλαγής της νομοθεσίας, ωστόσο, θεωρούμε επιβεβλημένο, για να διατηρήσουμε την παραπάνω μας διάθεση στα πλαίσια της καλοπροαίρετης άσκησης ελέγχου και κριτικής από τους αντιπολιτευόμενους συμβούλους, τουλάχιστον την ανάκληση από τον συνάδελφο των όσων αναληθώς και όλως παραπλανητικώς αναφέρει στο από 22-08-2018 δελτίο τύπου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: