Home > Hot ! > Αντίδραση τοπικών Συλλόγων για τη δημιουργία εργοστασίου ασφαλτομίγματος κοντά στους οικισμούς Ασμήνιο, Κεφάλες και Νέα Σινασός

Αντίδραση τοπικών Συλλόγων για τη δημιουργία εργοστασίου ασφαλτομίγματος κοντά στους οικισμούς Ασμήνιο, Κεφάλες και Νέα Σινασός


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Με αφορμή τις συγκεχυμένες και πολλές φορές ανακριβείς πληροφορίες για τη δημιουργία εργοστασίου ασφαλτομίγματος σε έκταση παρακείμενη στους οικισμούς Ασμήνιο, Κεφάλες και Νέα Σινασός, οι σύλλογοι των χωριών συντάσσουμε το παρόν δελτίο με σκοπό την ορθή ενημέρωση και προστασία των κατοίκων της περιοχής.

Με θλίψη και δυσπιστία είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε ότι η έκταση που ορίζεται από τον επισυναπτόμενο χάρτη, σύμφωνα με το ΦΕΚ 256ΑΑΠ/5-7-2013, έχει οριστεί ως βιομηχανική ζώνη χαμηλής και μεσαίας όχλησης (ΦΕΚ 1087Β/2003), απόφαση την οποία φαίνεται να αγνοεί η συντριπτική πλειοψηφία των συντοπιτών μας. Η συγκεκριμένη απόφαση αν και από χρόνια ειλημμένη, δεν παύει να μας επηρεάζει αρνητικά ειδικά μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή του 2021 και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Θεωρούμε, δε ότι στις συζητήσεις και διαδικασίες για τη λήψη της απόφασης αυτής δεν καταγράφηκε πουθενά η θέση των κατοίκων με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να ανακύπτουν ηθικά ζητήματα, εμπόδια στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη και ενδεχομένως κίνδυνοι για την υγεία και το περιβάλλον. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι η έκταση είναι κατάφυτη με ελαιόδεντρα και σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται έκταση του τουριστικού συνεταιρισμού του ΙΚΑ, αγροκτήματα, κτηνοτροφικές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οικίες και τουριστικά καταλύματα.

Με μεγάλη αίσθηση ευθύνης και ανησυχία απευθύνουμε έκκληση σε φορείς και υποψηφίους, δημοτικούς και περιφερειακούς, να σκύψουν πάνω απ’ το πρόβλημα μας, να προσέλθουν σε διάλογο με την τοπική κοινωνία και να πάρουν θέση απέναντι σ αυτό το ακανθώδες και με απρόβλεπτες προεκτάσεις ζήτημα. Από τη μεριά μας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να αναθεωρηθεί η να ανατραπεί η συγκεκριμένη απόφαση.

 

Με εκτίμηση, οι σύλλογοι Ασμηνίου, Κεφάλες, Νέα Σινασός.

 

φεκ-256ααπ2013
φεκ-1087β 2003

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: