Home > Hot ! > Ανακοίνωση της επιτροπής πλημμυροπαθών βορειοκεντρικής Ευβοίας

Ανακοίνωση της επιτροπής πλημμυροπαθών βορειοκεντρικής Ευβοίας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Τώρα όλοι μαζί αγρότες- κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες- έμποροι, εργαζόμενοι, μαθητές, γονείς, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, για την δικαίωση των αιτημάτων μας.

 

Περάσαμε ήδη τους δυο μήνες, και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σχεδόν στο παραμικρό.

Εμείς που συστήσαμε την επιτροπή αγώνα πλημμυροπαθών, κάναμε μεγάλες προσπάθειες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, απευθυνόμενοι στους αρμόδιους φορείς.

Μετά από μεγάλες πιέσεις, απανωτά τηλέφωνα και οχλήσεις, η επιτροπή πραγματοποίησε συναντήσεις με το υπουργείο εσωτερικών (5 Νοέμβρη) και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ( 30 Νοέμβρη).

 

Στην συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών υπήρξε η δήλωση ότι:

 • Έχει προβλεφθεί και εκταμιευτεί ποσό εφάπαξ επιδόματος κάλυψης πρώτων αναγκών στο ύψος του βασικού μισθού των 586 ευρώ για τους πληγέντες.
 • Έχει προβλεφθεί έκτακτο βοήθημα για τα νοικοκυριά που επλήγησαν και τις οικοσυσκευές τους μέχρι το πόσο των 5.896 ευρώ κατά οικογένεια.

και εναπόκεινται στους φορείς της Τοπικής Διοίκησης να υποβάλλουν τα αιτήματα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία και να πιστωθούν τα χρήματα.

 

Στην συνάντηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πήραμε τις εξής δεσμεύσεις

 • Η εκτίμηση των ζημιών να ολοκληρωθεί αρχές Γενάρη και οι αποζημιώσεις να καταβληθούν αρχές Φλεβάρη.
 • Σε συνεννόηση με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και μέσω πάγιας εντολής στις τράπεζες να μην είναι προϋπόθεση για την καταβολή αποζημιώσεων η πληρωμή του ΕΛΓΑ για το 2018. Τα λεφτά αυτά να κρατηθούν από τις αποζημιώσεις.
 • Οι επιδοτήσεις του 2017 που ήταν συνδεδεμένες με το βαμβάκι και είχαν καθυστερήσει λόγω λάθους καταγραφής να επισπευστούν.
 • Αναστολή των πληρωμών των τιμολογίων στην ΔΕΗ.

 

Για να υλοποιηθούν έστω και αυτές οι δεσμεύσεις καθώς και για την δικαίωση του συνόλου των αιτημάτων μας, απαιτείται συνέχιση του αγώνα με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό κατήφορο, σε συνέχεια της στήριξης της στις αποφάσεις της ΕΕ, από την νέα χρονιά εξαιρεί τις περιοχές του πρώην δήμου ΚΗΡΕΩΣ απο τις εξισωτικές αποζημιώσεις. Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματα και το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών σε συνέχεια των οδηγιών της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12  ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΙΣ 18:00

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ!

 

Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια, το Δήμο, τον ΕΛΓΑ:

 • Εδώ και τώρα να αποζημιωθούν 100%- χωρίς όρους, προϋποθέσεις, αστερίσκους και χαράτσια στον ΕΛΓΑ- όλοι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και άλλοι παραγωγοί που έχουν υποστεί καταστροφή στην παραγωγή, τις αποθήκες, τα εργαλεία και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, στα ζώα και τις ζωοτροφές, τα μελίσσια κλπ.
 • Να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστροφές που υπάρχουν σε σπίτια (οικοσυσκευές και λοιπό οικιακό εξοπλισμό), μαγαζιά, μικρές επιχειρήσεις.
 • Να αποκατασταθούν άμεσα οι δρόμοι, το αγροτικό δίκτυο, που έχουν κοπεί και καταστραφεί, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Να εκπονηθεί μελέτη για το συνολικό εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου.
 • Να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους (διάνοιξη και εμβάθυνση του Κηρέα, κατασκευή προστατευτικών τοιχίων, καθαρισμός παραποτάμων και ρεμάτων κ.α.).
 • Να γίνουν άμεσα τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά έργα και φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους.
 • Να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στα σχολεία του Μαντουδίου.
 • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού και τηλεφώνου σε λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
 • Αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου και καθαρισμός των δασικών δρόμων για να έχουν πρόσβαση οι ρητινοκαλλιεργητές στη συλλογή της ρητίνης.
 • Καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών στους κάμπους της περιοχής Μαντουδίου. Αντιπλημμυρικά έργα στήριξης των χωραφιών και επιχωμάτωση στα πραγματικά τους όρια των χωραφιών που έχουν παρασυρθεί.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,

ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΔΗΜΟ

 

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ!

 

 

Η Επιτροπή Πλημμυροπαθών,

Δεκέμβρης 2018

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: