Home > Αυτοδιοίκηση > Δημοτικό Συμβούλιο στην Ιστιαία, χωρίς εντάσεις Εγκρίνονται Τεχνικό Πρόγραμμα του ’12 Συγχώνευση Κοινωφελών Επιχειρήσεων Ιστιαίας – Αιδηψού

Δημοτικό Συμβούλιο στην Ιστιαία, χωρίς εντάσεις Εγκρίνονται Τεχνικό Πρόγραμμα του ’12 Συγχώνευση Κοινωφελών Επιχειρήσεων Ιστιαίας – ΑιδηψούThere are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

Σε ήρεμο κλίμα και με σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε, 10 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Πρόεδρος  ενημέρωσε πως μέχρι το νέο έτος θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον άλλα δύο Δημοτικά Συμβούλια και προανήγγειλε για την Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου το επόμενο Συμβούλιο.
Στην αρχή της συνεδρίασης, η Αναστασία Τσαρούχα έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα μεταφοράς αρμοδιοτήτων της Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας, (αναλυτικά στη σελίδα 3).  
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα τακτικά θέματα, με πρώτο αυτό της έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2012.

Την εισήγηση  έκανε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος  Ζάχαρης. Τα έργα του νέου χρόνου είναι κατά κανόνα συνέχιση παλαιότερων και αφορούν την επέκταση  Δημοτικού Φωτισμού, επέκταση του αποχετευτικού δικτύου του Άγιου, βελτίωση οδικού δικτύου κλπ.  Εκφράστηκαν αντιρρήσεις, τόσο από τον Ηλία Πετσή, όσο και από τον Δημήτρη Περπατάρη. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Μείζονος Μειοψηφίας Ηλίας Πετσής είπε: «Για δεύτερη χρονιά καταθέτετε το Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς να υπάρχουν μελέτες… όλο το πρόγραμμά σας είναι αίολο. Και στο παρελθόν είχαμε ενστάσεις, δείξαμε κατανόηση αλλά μετά από ένα χρόνο, έπρεπε να έχετε κάνει μελέτες, γιατί είχατε όλο το χρόνο». Ο Δημήτρης Περπατάρης τόνισε πως ένα Τεχνικό Πρόγραμμα πρέπει να καλύπτει βασικές ανάγκες και πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται  στο υπάρχον που έρχεται για έγκριση. Τελείωσε προσθέτοντας «το Τεχνικό Πρόγραμμα πρέπει να έχει κατεύθυνση διεκδικητική προς την κεντρική εξουσία για περισσότερα κονδύλια». Στο ίδιο πνεύμα και ο Κώστας Μπάμης που τόνισε πως «μεταφέρονται στο 2012 έργα του 2011, ενώ δεν έχει γίνει τίποτα από έργα στους Ωρεούς, την Ιστιαία, την Λιχάδα και την Αιδηψό. Εμφανίζονται σαν νέα, παλαιότερα έργα. Τι φταίει; Ο κακός σας εαυτός; Πρέπει να ξαναδείτε το πρόγραμμα για να μπορέσουμε να το στηρίξουμε και εμείς». Ο Ζάχος Χριστοφής χρέωσε στον Ηλία Πετσή πως με τις συνεχείς καταγγελίες του δεν βοηθά τον τόπο και κατηγόρησε συνολικά την Αντιπολίτευση πως ζει εκτός πραγματικότητας. Το Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και με τη θετική ψήφο του Στάθη Βενετή.
Ομόφωνα ψηφίστηκε η απόφαση 53/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου για συγχώνευση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων Ιστιαίας – Αιδηψού, ενώ αναβλήθηκε η συζήτηση σε αίτημα των Εισπρακτόρων του Δήμου, με πρόταση του Γιάννη Κοτζιά, γιατί δεν ακολούθησαν τη νόμιμη οδό.
Ομόφωνη και η πρόταση για αναμονή εισήγησης από την Οικονομική Επιτροπή, για απαλλαγή καταβολής τελών καθαριότητας και φωτισμού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Επόμενο θέμα αυτό της διαπραγμάτευσης με ενδιαφερόμενους επαγγελματίες για μεταφορά μαθητών του Δήμου μας για το σχολικό έτος 2011 – 2012, με εισηγήτρια την Αθανασία Ζαγκανά. Στη συνέχεια υπερψηφίστηκε το θέμα πληρωμής επιδικασμένου ποσού 25 χιλιάδων, συν 2 χιλιάδων από τόκους καθυστέρησης, σε οικογένεια που κατέφυγε στα δικαστήρια επειδή πνίγηκε μέλος της στην Αιδηψό λόγω έλλειψης ναυαγοσώστη. Έβδομο θέμα αυτό της οικονομικής ενίσχυσης δύο Συλλόγων που κατέθεσαν αίτηση. Ο εισηγητής Γιάννης Κοτζιάς πρότεινε να συσταθεί επιτροπή που θα αξιολογεί το έργο των συλλόγων και θα μοιράζει το ποσό των 20 χιλιάδων του προϋπολογισμού και που αφορά στην ενίσχυσή τους. Ομόφωνα ψηφίστηκε η πενταμελής επιτροπή που προτάθηκε από τον Δήμαρχο και η οποία θα έχει ως Πρόεδρο την Αργυρώ Αράπογλου και μέλη τους: Αθανασία Ζαγκανά,  Στάθη Βενετή, Αναστασία Τσαρούχα και Κώστα Μπάμη.  
Το Συμβούλιο έκλεισε με ομοφωνία και αφορούσε  στην παροχή σύμφωνης γνώμης για την παραχώρηση 940 τετραγωνικών μέτρων θαλάσσιου χώρου – πυθμένα για την εκτέλεση έργου στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας.  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: