Home > Αυτοδιοίκηση > Η απεργιακή συγκέντρωση στην Ιστιαία – Απέκλεισαν πολυκατάστημα στην Αιδηψό Ν. Γεραλής: Αρχι-τεμπέλης ο Δήμαρχος αν διοικεί υπαλλήλους – τεμπέληδες «Πάνω στις πλάτες μας και με τη δουλειά μας, κάποιοι έχτισαν και χτίζουν πολιτικές καριέρες»

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Ιστιαία – Απέκλεισαν πολυκατάστημα στην Αιδηψό Ν. Γεραλής: Αρχι-τεμπέλης ο Δήμαρχος αν διοικεί υπαλλήλους – τεμπέληδες «Πάνω στις πλάτες μας και με τη δουλειά μας, κάποιοι έχτισαν και χτίζουν πολιτικές καριέρες»


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Πρώτη μέρα του χειμώνα, 1η Δεκεμβρίου 2011. Μέρα πανελλαδικής απεργίας και στην Κεντρική πλατεία της Ιστιαίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του Σωματείου των Εργατοϋπαλλήλων Βόρειας Εύβοιας και του Π.Α.Μ.Ε. Παράλληλα την ίδια ημέρα στην Αιδηψό αποκλείστηκε για τρεις ώρες, από μέλη του ΠΑΜΕ, το πολυκατάστημα «Γαληνός». Ο λόγος ήταν -όπως ανακοινώθηκε- «η πολιτική του καταστήματος για υπογραφή δήλωσης των εργαζομένων, ότι συμφωνούν σε μειώσεις μισθών και ταυτόχρονα  η απειλή πως αν δεν υπογράψουν, θα απολυθούν. Δύο εργαζόμενοι που δεν υπέγραψαν, έχουν ήδη απολυθεί».

 

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Θανάσης Καμαράτος, Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Λουτρών Αιδηψού. Την κεντρική ομιλία είχε ο Νίκος Γεραλής, Πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βόρειας Εύβοιας, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν όλοι οι Δημοτικοί  υπάλληλοι την απειλή της εφεδρείας, δηλαδή να μην καταθέσουν καμία δήλωση και απάντησε δημοσίως στο Δήμαρχο, διότι -όπως είπε- στο Δημοτικό Συμβούλιο της αμέσως προηγούμενης μέρας, του στερήθηκε η ευκαιρία  αντιλόγου. Μεταξύ άλλων είπε: «Οφείλουμε μια απάντηση στο Δήμαρχο, που χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου το Σωματείο μας έβαλε θέμα κατά της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας, ο Πρόεδρος δεν μας έδωσε τη δυνατότητα απάντησης παρότι προκληθήκαμε. Με απαξιωτικό τρόπο, έχρισε συνολικά τους Δημόσιους Υπάλληλους υπαίτιους της κρίσης. Επικαλούμενος μάλιστα την εμπειρία του ως Δήμαρχος, αποκάλεσε τους Δημοτικούς υπάλληλους «τεμπέληδες». Σύμφωνα με τη λογική του και αφού διοικεί και κατευθύνει τεμπέληδες, όπως λέει, είναι και ο ίδιος «αρχιτεμπέλης»; Από αυτό εδώ το βήμα, καταγγέλλουμε  και καταδικάζουμε τη συμπεριφορά του Δήμαρχου. Επίσης και του Πρόεδρου του Δ.Σ., γιατί ενώ προκληθήκαμε φραστικά, δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να απαντήσουμε.

Δεν επιτρέπουμε να μας χαρακτηρίζει τεμπέληδες, όταν μάλιστα αρκετοί από τους συναδέλφους μας, εργάζονται όλη μέρα στα σκουπίδια, στην αποχέτευση και στην ύδρευση, σε συνθήκες απαγορευτικές και επικίνδυνες για την υγεία τους. Αυτό το μεροκάματο του τρόμου, είναι το πιο τιμημένο, δεν μετριέται ούτε σε χρόνο, ούτε σε χρήμα. Για μας είναι θυσία. Στο Δ.Σ., καταθέσαμε συγκεκριμένες απόψεις ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία. Είχαμε και σχέδιο ψηφίσματος να καταθέσουμε, αλλά ο Πρόεδρος του Δ. Σ. δεν το δέχτηκε. Το ψήφισμά μας τελικά κατατέθηκε από τον επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Δημήτρη Περπατάρη. Ο Δήμαρχος με περισσή υποκρισία, αντέταξε «ψήφισμα συμπαράστασης των εργαζομένων». Κενό, χωρίς θέσεις, έτσι όπως το ακούτε. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατό και με ποια λογική, να συμπαρίσταται κάποιος σε «τεμπέληδες»; Βέβαια παραδέχτηκε ότι έχει ευθύνες και ο ίδιος, γιατί χρησιμοποιούσε όπως είπε, τους εργαζόμενους για να του φέρνουν «ψήφια»! Όσο δηλαδή ήταν οι εργαζόμενοι εκλογικά του εργαλεία, ήταν καλοί. Τώρα που μάλλον δεν τους χρειάζεται, τους πετάει στο δρόμο. Έχουμε χρέος ως εργαζόμενοι να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να υπερασπίσουμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας. Είμαστε περήφανοι και για τον κλάδο μας και για τη δουλειά μας.

Πάνω στις πλάτες μας και με τη δουλειά μας κάποιοι έχτισαν και χτίζουν «πολιτικές καριέρες».

Στη συνέχεια διαβάστηκαν ανακοινώσεις για την οργάνωση Συλλαλητηρίου και στήριξη των ανέργων στις 20 Δεκέμβρη, καθώς και την οργάνωση συγκεντρώσεων στις 6 Δεκέμβρη έξω από τα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ, ενάντια στα χαράτσια της κυβέρνησης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: