Home > Αυτοδιοίκηση > Σκοτεινή υπόθεση το θέμα με τους …λαμπτήρες

Σκοτεινή υπόθεση το θέμα με τους …λαμπτήρες


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Οικονομική επιτροπή Ιστιαίας- Αιδηψού

Σκοτεινή υπόθεση το θέμα με τους …λαμπτήρες


Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, με  κύριο θέμα την ένσταση του κ. Θεόδωρου Ρουμελιώτη κατά της απόφασης της επιτροπής διαγωνισμών για την προμήθεια λαμπτήρων για το έτος 2015. Επίσης ήρθαν στο φως οφειλές από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, ενώ ορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού – Αξιολόγησης Προσφορών και αξιολόγησης ενστάσεων και ορίστηκε το αντίτιμο για την χρήση – εκμετάλλευση των οικοπέδων της παραλίας του Ν. Πύργου.

Το ηλεκτρολογικό υλικό δημιούργησε εντάσεις

Για την ένσταση του κ. Ρουμελιώτη πρώτη τοποθετήθηκε η  Δήμαρχος Λίνα ΕυσταθίουΣπανού και πρότεινε η ένσταση να μη γίνει δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή λέγοντας: «Προτείνω να μη γίνει δεκτή η ένσταση δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο θέμα και μπορεί να σας ενημερώσει και ο κ. Πισσάκης που είναι μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμού». Τοποθέτηση για το  ίδιο θέμα  έκανε και ο Γιάννης Αναγνώστου εκφράζοντας την άποψη πως  η ένσταση πρέπει να γίνει δεκτή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ένσταση πρέπει να γίνει δεκτή, καταρχάς για το τρίτο σκέλος που αφορά την εταιρεία και τις ασφαλιστικές εισφορές των μετόχων της εταιρείας η Επιτροπή Διαγωνισμού  γνωμοδοτεί να απορριφθεί καθώς δεν απαιτείται ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. όλων των μετόχων. Αυτό είναι πρωτάκουστο, έπρεπε όλοι οι μέτοχοι να είναι ασφαλισμένοι και έρχομαι στο τέταρτο σκέλος  η οικονομική προσφορά έπρεπε να είναι εις διπλούν σε ένα φάκελο  και απ’ έξω να αναγράφει και τα στοιχεία της δημοπρασίας».  Ο κ. Ηλίας Πετσής με τη σειρά του τόνισε(σβήσε το) εξέφρασε την άποψη πως η ένσταση πρέπει  να γίνει δεκτή αλλιώς να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δήμαρχος τοποθετήθηκε λέγοντας «Ο κ. Ρουμελιώτης έκανε ένσταση επί της μελέτης καθώς την θεωρούσε παράνομη γιατί  περιέχει προϊόντα  που δεν είναι βαση Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας καταγγέλλει. Πώς συμμετείχε στη συνέχεια στον διαγωνισμό αυτό;». Ο κ. Δημόπουλος τοποθετήθηκε λέγοντας «Δεν υπάρχουν ασφαλιστικές υποχρεώσεις από τον Ο.Α.Ε.Ε. των μετόχων της εταιρείας, ο νόμος ορίζει ότι στις Ανώνυμες Εταιρείες μόνο  ο συμπραττόμενος  πρέπει να ασφαλίζεται». Μετά την τοποθέτηση του κ. Δημόπουλου οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στη Δήμαρχο και τον κ. Αναγνώστου κατηγορώντας ο ένας τον άλλο ως υποχείριο του κ. Ρουμελιώτη. Στην συνέχεια οι τόνοι έπεσαν και η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να μη γίνει δεκτή η ένσταση του κ. Ρουμελιώτη.

Οφειλές από προηγούμενες Δημοτικές αρχές

Για τα δύο θέματα ενημέρωσε την επιτροπή  η Λίνα Ευσταθίου – Σπανού  λέγοντας «Είναι δύο υποθέσεις  οι οποίες μας  ακολουθούν από την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Η μία αφορά δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας σχετικά με δικαστική υπόθεση του Δήμου και του κ. Γκέκα. Αφορά 23.000 ευρώ που όφειλε ο πρώην Δήμος Αρτεμισίου για ενοικίαση κτιρίου που χρησιμοποιούσε ως Δημαρχείο.  Επίσης υπάρχει απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιστιαίας σχετικά με δικαστική υπόθεση του Δήμου και του κ. Δημήτριου Λιλή, που του είχε ανατεθεί από τη τότε Δημοτική αρχή να κάνει εργασίες  και πάλι δεν πληρώθηκε. Με τις αποφάσεις που έχουν στα χέρια τους ζητάνε τα χρήματα τους από τον Δήμο». Μετά από την τοποθέτηση της Δημάρχου, ο Γιάννης Αναγνώστου πρότεινε ο Δήμος να κάνει έφεση, με τη Δήμαρχο να του απαντάει πως  αφού όντως τα χρωστάει ο Δήμος τα χρήματα δεν είναι πιθανό να κερδίσει η Δημοτική αρχή την έφεση.  Η απόφαση που πάρθηκε για τα δύο θέματα ήταν να αναβληθούν και στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή να υπάρξει ενημέρωση από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου για την τύχη που μπορεί να έχουν οι δύο αγωγές και στη συνέχεια να προσπαθήσει ο Δήμος να έρθει σε διακανονισμό με τους ιδιώτες που τους οφείλονται χρήματα.

Ενοικίαση κοινόχρηστων χώρων του Ν. Πύργου

Η Πρόεδρος της επιτροπής Λίνα Ευσταθίου – Σπανού πρότεινε το αντίτιμο να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο των 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με την προϋπόθεση να υπάρξει έλεγχος ώστε να μη δηλώνονται ψευδή στοιχεία. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν με το ύψος του αντιτίμου καθώς υπάρχει και οικονομική κρίση με τον κ. Αναγνώστου να λέει: «Μακάρι να κάνεις τον έλεγχο στα τετραγωνικά». Η πρόταση της Προέδρου ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

Ορισμός μελών Επιτροπής

Στην επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού – Αξιολόγησης Προσφορών και αξιολόγησης ενστάσεων ορίστηκαν ως τακτικά μέλη: ο κ. Ζέρβας, η κ. Ζωγραφοπούλου και η κ. Δημητρίου και ως αναπληρωματικά : η κ. Σοφίου, ο κ. Πισσάκης και ο κ. Γκίζας. Η συγκεκριμένη επιτροπή ασχολείται με εργασίες που έχουν να κάνουν με εκτύπωση – εμφακέλωση  και αποστολή λογαριασμών ύδρευσης του Δήμου, αποστολή αλληλογραφίας του Δήμου και αποστολή αλληλογραφίας μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: