Home > Αυτοδιοίκηση > Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού Ομόφωνες αποφάσεις – γρήγοροι ρυθμοί – πολλά θέματα

Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού Ομόφωνες αποφάσεις – γρήγοροι ρυθμοί – πολλά θέματα


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Την Τρίτη 6 Μαρτίου, νωρίς το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε άλλο ένα Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα συλλυπητήρια που εξέφρασε ο Γιάννης Αναστασίου εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Αναστασία Τσαρούχα, που έχασε τον πατέρα της και την ευχαρίστησε για την δύναμή της να είναι παρούσα.

 

Επίσης επεσήμανε πως περίμεναν στη σημερινή συνεδρίαση να είναι παρών ο κύριος Παυλόπουλος, ο αρμόδιος δικηγόρος του Δήμου, για να ενημερώσει το Σώμα για την πορεία της υπόθεσης σε σχέση με την «Χαλκίς Α.ΤΕ.ΤΕ.». «Δυστυχώς την Κυριακή μας ακύρωσε το καθορισμένο ραντεβού. Αύριο θα γίνουν δύο δίκες  και θα ζητηθεί αναβολή για να εξετασθεί πρώτα πιθανό ποινικό αδίκημα στην υπόθεση», είπε ο Πρόεδρος του Σώματος. Πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για αυτή την εξέλιξη, ενώ σε ερώτηση του Κώστα Μπάμη για το «Σε τι φάση βρίσκεται η υπόθεση», απάντησε πως: «Ο κύριος Παυλόπουλος δεσμεύτηκε να είναι παρών στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να δώσει απαντήσεις». (Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στις δικαστικές υποθέσεις μεταξύ Δήμου και Χαλκίς Α.Τ.Ε.Τ.Ε., από το Δικηγορικό Γραφείο Βλασιάς Παυλόπουλου, Βασιλείου – Μελετίου Παυλόπουλου και  συνεργατών θα γίνει στο Δημαρχείο Ιστιαίας – Αιδηψού, στην Ιστιαία, στις 14 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 το μεσημέρι.)

Θέματα εκτός Ημερήσιας Διάταξης

 

Ακολούθησε περίπου μιάμιση ώρα για να συζητηθούν τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, πράγμα που τελικά δεν επιβάρυνε την ολοκλήρωση της συζήτησης μιας και προχώρησαν στα επόμενα 27 τακτικά θέματα, πολύ γρήγορα.

Πρώτο έκτακτο θέμα ήταν η κατάθεση πρότασης εκ μέρους του Δήμου για συμμετοχή στο «πρόγραμμα Δράση 3» που αφορά την εύρεση εργασίας σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, χρήστες ουσιών, ανάπηροι, μετανάστες κλπ).  Τονίστηκε πως ο Δήμος δεν θα έχει καμία οικονομική συμμετοχή στο πρόγραμμα. Το θέμα ψηφίστηκε από όλους,  με μόνη αρνητική την ψήφο του Δημήτρη Περπατάρη, ο οποίος  εξέφρασε τις επιφυλάξεις του: «Δεν είμαστε κατά στο να δοθεί εργασία σε ευπαθή άτομα, αλλά γιατί τα χρήματα δεν έρχονται  στους Δήμους απευθείας και ακολουθούν  τόσα ενδιάμεσα κανάλια;»

Μείωση ενοικίου 20%  στο «Club Med»

Κατά πλειοψηφία πέρασε  η αίτηση του «Club Med» για μείωση κατά 20% του ενοικίου για χρήση της παραλίας. Από περίπου 18 χιλιάδες που είναι σήμερα, ζητάει να γίνει περίπου 14 χιλιάδες. Ο Κώστας Μπάμης αρνήθηκε να ψηφίσει καταφατικά και χαρακτήρισε προκλητική μια τέτοια αίτηση λέγοντας πως η μείωση «είναι το ενοίκιο μιας σουίτας», ενώ η Αναστασία Τσαρούχα δήλωσε και εκείνη για την αρνητική της ψήφο πως: «Είμαι κάτοικος και επιχειρηματίας της Ιστιαίας, που όλα έχουν αυξηθεί». Στο ίδιο πνεύμα και ο Δημήτρης Περπατάρης που επεσήμανε πως ο Δήμαρχος έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ευαισθησία του και πως: «Αν και είχαμε προτείνει να μειωθούν τα Δημοτικά Τέλη, δεν υπήρξε η ανάλογη ευαισθησία. Σήμερα περισσεύει και μάλιστα για το Club Med». Αντίθετα, οι Αθ. Ρουμελιώτης, Ιωαν. Μαχαιράς και Αθ. Κουτροδήμος, εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει να γίνει η μείωση, διότι η επιχείρηση αυτή προσφέρει δουλειά σε πολύ κόσμο. Ο Νίκος Παπαντωνίου είπε πως θα ψηφίσει, με την επιφύλαξη να ξαναδεί το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα μείωσης των Τελών σε όλες τις περιπτώσεις. Ακολούθησε η ψήφιση για τον καθορισμό των παραλιών που θα εργασθούν οι ναυαγοσώστες που θα προσλάβει ο Δήμος.

 

Ψηφίσματα για Υγεία – Περίθαλψη και Κοινωνικό Τουρισμό

Στη συνέχεια τέθηκε από τον Δημήτρη Περπατάρη ένα ψήφισμα που εξέδωσε η παράταξή του για το θέμα της Υγείας και της Περίθαλψης στην χώρα μας και ζήτησε να υπερψηφιστεί από το Δ.Σ., πράγμα που έγινε. Στη συνέχεια υπερψηφίστηκε η πρόταση του Αθ. Ρουμελιώτη, για ψήφισμα που ζητάει την συνέχιση του Κοινωνικού Τουρισμού, μιας και η περιοχή του Δήμου θα πληγεί ανεπανόρθωτα με την κατάργησή του.

Τακτικά θέματα.

 

Με ομόφωνο ορισμό του Ζάχου Χριστοφή, οι: Γ. Κατούνης, Σ. Πανουργιάς, Κ. Μπάμης και Λ. Κυρπισλίδης ορίστηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Φορέα Διαχείρησης Χ.Υ.Τ.Α.

Ζητώντας το λόγο ο πολίτης Δημήτρης Σταματίου, είπε: «Όταν ο Δήμαρχος δίνει το λόγο του, το παίρνω πολύ σοβαρά. Αν και είχε υποσχεθεί πως στα τρία Δημοτικά Συμβούλια, το ένα θα γίνεται στην Αιδηψό, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει». Ο Δήμαρχος απάντησε πως η αίθουσα έχει προβλήματα και μόλις αυτά θα αποκατασταθούν, θα πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του.

Ομοφωνία αποφάσεων

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία  η πληρωμή του δικηγόρου Βασιλείου – Μελετίου Παυλόπουλου. Ο Ιωαν. Μαχαιράς ως Πρόεδρος αλλά και ο Κώστας Μπάμης ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής επανέλαβαν την ανάγκη περισσότερης ενημέρωσης από μέρους του δικηγόρου. Το ίδιο έγινε και με την πληρωμή του Κωνσταντίνου Αργυρού, ο οποίος έχει εκδώσει διαταγή πληρωμής εναντίον του Δήμου. Ακολούθησε η ομόφωνη αποδοχή της εισήγησης του Δημάρχου για ένσταση και ανακοπή της πληρωμής της «ICC Εμπορία Επαγγελματικών Υλικών Α.Ε.».

Ομόφωνα πάρθηκαν οι αποφάσεις για μη απαίτηση απαλλοτριώσεων για  ασφαλτοστρώσεις  στις περιοχές Νέου Πύργου, Ωρεών, Καστανιώτισσας και Λιχάδας. Υπερψηφίστηκε η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου  του Δημαρχιακού Κτιρίου, με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, εγκατάσταση καφασωτών και φυτών. Στη συνέχεια ακολούθησε η αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους  στην Επιτροπή Ετοιμόρροπων  Κτιρίων στο Πολεοδομικό Γραφείο Ιστιαίας, αλλά και η συγκρότηση Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η Β΄ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου και  ορίστηκε ο  Λάζαρος Κυπιρσλίδης, ως αντικαταστάτης του Παντελή Αγγέλου στο Δ.Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. και Δ.Ι.Ε.Δ.Ι «Μεγάλο Λιβάρι». Ομόφωνα ορίστηκε ο Γιώργος Μουλάς ως τακτικό μέλος και ο Γιάννης Αναστασίου ως αναπληρωματικό, στην επιτροπή χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές Λαϊκών Αγορών.  Ομόφωνες επίσης οι αποφάσεις για ορισμό μέλους επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας σχολικών κτιρίων, ανανέωσης σύμβασης για τη λειτουργία γραφείου Ανταποκριτή Ο.Α.Ε.Δ σε  Ιστιαία και Αιδηψό αλλά και η ακύρωση της σύμβασης με τον «Χρυσό Οδηγό». Με το  Παρών των Τσαρούχα, Μπάμη, Κυπισρλίδη και Πετσή πέρασε και η Προσωρινή – Οριστική παραλαβή του έργου «Αποκατάσταση ΧΑ.ΔΑ. στη θέση ΚΟΥΒΟΛΙ» στο Αρτεμίσιο.

Επιτροπή Διαβούλευσης με …απουσίες

Η κυρία Αθ. Ζαγκανά στη συνέχεια έκανε την εισήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και είπε πως η θητεία της θα είναι για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Σε ερώτηση του Ηλία Πετσή «Γιατί ερχόμαστε μετά από ένα χρόνο να συζητήσουμε αυτό το θέμα;» η κυρία Ζαγκανά απάντησε πως δεν υπήρχε απαρτία στις συνεδριάσεις και για το λόγο αυτό και στον κανονισμό έβαλαν τον όρο πως με τρεις  απουσίες μέλους, αυτό θα αντικαθίσταται με νέο. Τόνισε με έμφαση πως δεν υπάρχει η αναμενόμενη συμμετοχή ενώ ο Δήμαρχος επεσήμανε πως «Αν τα μέλη πληρώνονταν 50 ευρώ, θα έρχονταν όλοι».

Στη συνέχεια ψηφίστηκαν ομόφωνα: η έγκριση κανονισμού λειτουργίας Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η διόρθωση λάθους του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, η παραχώρηση Δημοτικής αίθουσας στον Αθλητικό και στον Ναυτικό  Όμιλο Ωρεών, η έγκριση της δαπάνης μετακίνησης και διαμονής Δημοτικών Συμβούλων στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. και ο προγραμματισμός πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για το 2011  με προτεραιότητα στις δομές κοινωνικού και προνοιακού χαρακτήρα. Αναβλήθηκε για επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση του τελευταίου θέματος που αφορούσε αποδοχή χρηματοδοτήσεων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: