Home > Αυτοδιοίκηση > Τυπικό το νέο Δ.Σ. στη Λίμνη για τον προϋπολογισμό του Δήμου Η Κοινωφελής Επιχείρηση ζητά οικονομική στήριξη

Τυπικό το νέο Δ.Σ. στη Λίμνη για τον προϋπολογισμό του Δήμου Η Κοινωφελής Επιχείρηση ζητά οικονομική στήριξη


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, στο κτήριο Μελά, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας με θέμα την «Έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2012». Ο υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Νίκος Γεραλής παρουσίασε έγγραφο που καλεί την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εντός 15 ημερών και επισήμανε τα σημαντικότερα σημεία του εγγράφου.

Όπως ότι: 1) Βάση του νόμου ο προϋπολογισμός συζητείται σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την ψήφισή του. 2) Εγγράφονται  ετήσιες εισφορές υπέρ φορέων διαχείρισης αποβλήτων και θα γίνει απλά η μεταφορά ποσού από έναν κωδικό σε έναν άλλο και 3) Ζητείται στον προϋπολογισμό του έτους 2012 να τεθεί χρονοδιάγραμμα εξόφλησης προς τον Χ.Υ.Τ.Α. Ουσιαστικά κατά τον κ. Γεραλή ο βασικός λόγος επανεξέτασης του προϋπολογισμού  είναι πως πρέπει να είναι μοναδικό θέμα σε συνεδρίαση.

Οι απαιτήσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Μετά την παρουσίαση του εγγράφου ακολούθησε ερώτηση από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αντώνη Μπάρετ προς τον Δήμαρχο: «Είχαμε θέσει ξανά αυτό το θέμα της κοινωφελούς επιχείρησης και επανέρχομαι. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιστιαίας ψήφισαν 40.000 ευρώ για την Κοινωφελή Επιχείρηση. Εμείς την προηγούμενη φορά, όταν ρώτησα για την Κοινωφελή, μου είπατε ότι δεν προβλέπεται κάτι. Στους άλλους Δήμους προβλέπεται. Τι γίνεται εδώ με μας; Έχει παρθεί κάποια απόφαση και δεν το γνωρίζω»;

Δήμαρχος: «Οι αποφάσεις παίρνονται εδώ και είναι δημόσιες. Η Κοινωφελής Επιχείρηση, είναι γνωστό και έχουμε εξαντλήσει το θέμα, θεωρώ και περιμένουμε να κλείσει. Αφού δούμε τα στοιχεία και λειτουργήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση τότε θα πάμε σε αναμόρφωση προϋπολογισμού. Είναι γνωστό πως αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί διότι δεν υπάρχει ισολογισμός έναρξης Κοινωφελούς Επιχείρησης. Μόλις υπάρξει ο ισολογισμός έναρξης και έχει τακτοποιηθεί και όσον αφορά τα άλλα θέματα  με τις άλλες δύο Κοινωφελής Επιχειρήσεις, που είναι προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτή, θα πάμε σε αναμόρφωση και μαζί με άλλα θέματα εδώ θα είμαστε και θα τα συζητήσουμε. Ουσιαστικά στον προϋπολογισμό δεν φαίνονται καν οι δράσεις που έχουν σχέση με πολιτιστικά θέματα».

Μπάρετ: «Πρέπει πρώτα να εγκριθεί ένα ποσό από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Δήμαρχος: «Επαναλαμβάνω, η Κοινωφελής Επιχείρηση είναι στον αέρα. Δεν έχει ούτε προϋπολογισμό, ούτε ισολογισμό έναρξης. Είναι δημόσιο πρόσωπο η Κοινωφελής Επιχείρηση και λειτουργεί με όργανα, τα οποία δεν έχουν συνέλθει ακόμα για να εγκρίνουν ούτε προϋπολογισμό, ούτε απολογισμό των πρώην Κοινωφελών Επιχειρήσεων ούτε ισολογισμό έναρξης για να ξεκινήσετε και να υλοποιήσετε πρόγραμμα. Το χρέος των κοινωφελών επιχειρήσεων είναι πάνω από 200.000 ευρώ».

Στη συνέχεια αφού επέστρεψαν στο θέμα του προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αυτή η συνεδρίαση γίνεται για τυπικούς λόγους και προτείνει να εγκριθεί ο προϋπολογισμός για να τελειώνουν με αυτό το θέμα καθώς έχει ήδη ψηφιστεί και είναι πανομοιότυπο. Ακολούθησε η ψηφοφορία και ο προϋπολογισμός πέρασε με 14 ψήφους υπέρ έναντι 7 ψήφους κατά.

Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του Χ.Υ.Τ.Α.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε από το Δήμαρχο είναι για μία συνεδρίαση στην Ιστιαία για το θέμα του Χ.Υ.Τ.Α. Σύμφωνα με το νόμο από το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας θα υπάρχουν τρείς εκπρόσωποι, δύο της πλειοψηφίας και ένας της μειοψηφίας. Ο Δήμαρχος, εκτός από τον εαυτό του που θα είναι ούτως η άλλως, πρότεινε τον κ. Γιάννη Στεργίου και από την μείζονα αντιπολίτευση ορίστηκε ο κ. Χρήστος Κομποθανάσης.

Αδελφοποίηση

Ενημερωτικά ένα τελευταίο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος είναι η φιλοξενία μιας κοινότητας της Καππαδοκίας που είναι αδελφοποιημένη με το Δήμο Κηρέως. Πρόκειται για μία αποστολή 11μελή που θα φιλοξενηθεί για τρεις ημέρες, 17 – 20 Μαρτίου. Θα φιλοξενηθούν από το Δήμο, ίσως  να πραγματοποιηθεί και κάποια συνεδρίαση για να γνωριστούν καλύτερα και θα ανταλλάξουν αναμνηστικά δώρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου. Τέλος το λόγο ζήτησε ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άγγελος Ριτσώνης, λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πρόγραμμα ξενάγησης των ανθρώπων, ώστε να καταλάβουν την ιστορία του τόπου και να περάσουν ταυτόχρονα τουριστικά. Πρότεινε να συζητήσουν το θέμα σε κλειστό κύκλο, τουλάχιστον, όσον αφορά το πολιτιστικό κομμάτι.

 

Κατερίνα Στάμου

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: