Home > Αυτοδιοίκηση > Έργο φιγούρας ένα Κέντρο Υγείας άδειο από γιατρούς και εξοπλισμό Οι πολίτες ενημερώνονται για τα έργα και τις ελλείψεις που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές

Έργο φιγούρας ένα Κέντρο Υγείας άδειο από γιατρούς και εξοπλισμό Οι πολίτες ενημερώνονται για τα έργα και τις ελλείψεις που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, μέλη της Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. ( Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομειακών Μονάδων) επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας για να ελέγξουν την εξέλιξη των έργων επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεών του. Ένα έργο που με τις αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού του, τελικά άγγιξε τα 2,63 εκατομμύρια ευρώ και τα δύο σχεδόν χρόνια για να πλησιάσει στο τέλος του. Συγκεκριμένα ήλθαν στην Ιστιαία οι Μολιώτης Απόστολος και Λαθούρης Παναγιώτης από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο Μάνθος Σωτήρης από την επιβλέπουσα Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ, ενώ ήταν παρών και ο εργοταξιάρχης της αναδόχου εταιρείας ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ, Τέσσερης Δημήτρης.

Πορεία των έργων
Για την πορεία των έργων έγινε επίσημη ενημέρωση από τον Ηλία Πετσή, με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Εύβοιας. Παρών και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλ. Δάβρης, όπως και ομάδα  πολιτών της περιοχής μας, που ζήτησαν να είναι παρόντες στην ενημέρωση, οι οποίοι τελικά την παρακολούθησαν εφόσον  ήταν ανοιχτή. Ο Ηλίας Πετσής είπε: «Το χρονοδιάγραμμα για τα κτιριακά θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μάρτη, με μια μικρή ανοχή βέβαια, όπως πάντα συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Θα υπάρχει μια εκκρεμότητα με την κεντρική νησίδα στην είσοδο του κτιρίου, ενώ η νησίδα για τα έκτακτα περιστατικά θα ολοκληρωθεί κανονικά, αν και ανήκει στον ίδιο χώρο. Το έργο εξελίσσεται με πολύ καλή χρηματοροή.
Εκτός από τα χρήματα που ήδη έχει εισπράξει η ανάδοχος εταιρεία, ήδη υπάρχουν 300 χιλιάδες ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος και περιμένουν την έγκριση των λογαριασμών για να εκταμιευθούν και αυτά. Το έργο, όπως αυτό χρηματοδοτείτε από το Ε.Σ.Π.Α., αφορά μόνο την κάλυψη του κτιριακού προγράμματος, το οποίο  και θα αποπερατωθεί. Η άποψη της Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ για τον ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, συγκρίνοντάς τον με ίδιου τύπου για Κέντρο Υγείας, είναι πως θα χρειαστούν περίπου 800 χιλιάδες ευρώ για τον ιατρικό και 100 χιλιάδες για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Θα επιδιώξουμε να ζητήσουμε και θα πιέσουμε με κάθε τρόπο να γίνει αυτή η μελέτη για τον εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί αυτή η χρηματοδότηση στο επόμενο πρόγραμμα προμηθειών του Υπουργείου Υγείας. Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για το δικό μας Κέντρο Υγείας σε σχέση με τον ιατρικό εξοπλισμό, αλλά θα σας ενημερώσουμε αν υπάρξει ένταξη στο πρόγραμμα.

Λόγω της κατασκευαστικής ικανότητας της αναδόχου εταιρείας, όπως και μόνοι σας μπορείτε να δείτε, το έργο είναι ποιοτικό και ειλικρινά και εγώ δεν περίμενα ότι θα γινόταν τόσο καλή δουλειά». Στο σημείο αυτό ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ.Δάβρης, ως, σχολίασε πως θα μπορέσει να πει την άποψή του στο τέλος των εργασιών.  

Η αγωνία των πολιτών
Στη συνέχεια ακούστηκε η αγωνία των παρευρισκόμενων πολιτών για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με προσωπικό και τη μείωση των πιθανοτήτων, να χάνονται ζωές. Ο κ. Πετσής απάντησε πως σήμερα δεν είναι το θέμα αυτό, αλλά η εξέλιξη των κτιριακών υποδομών και το χρονοδιάγραμμά αυτής της εξέλιξης. Ακόμα συμπλήρωσε πως «και εγώ έχω τις ίδιες αγωνίες με εσάς, τα παιδιά μου έχουν τις ίδιες ανάγκες, με τα δικά σας. Τα οργανογράμματα για να εκτελεστούν έχουν έναν προϋπολογισμό. Οπότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας». Ακόμα έδωσε απάντηση στο θέμα που έχει προκύψει με τον Καρδιολόγο Γιώργο Μαν που την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου έληξε η σύμβασή του. «Υπάρχει τρόπος να λυθεί το θέμα και να συνεχίσει, θα χρησιμοποιήσουμε όσα περιθώρια έχουμε, μέχρι να καλυφθεί η θέση αυτή με τον επικουρικό καρδιολόγο». Ακόμα έκανε παρατηρήσεις για το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, χαρακτηρίζοντας πως έχει στοιχεία βερμπαλισμού και δημαγωγίας, προφανώς για να ικανοποιήσει τα αυτιά αυτών που τον άκουγαν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: