Home > Αυτοδιοίκηση > Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκαινιάζει το κτίριο Μελά Διαγραφή οφειλών ύδρευσης παρελθόντων ετών Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λίμνης Κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών;

Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκαινιάζει το κτίριο Μελά Διαγραφή οφειλών ύδρευσης παρελθόντων ετών Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λίμνης Κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών;


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Στο ανακαινισμένο κτίριο Μελά πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας. Ο Πρόεδρος του σώματος ευχήθηκε για ηπιότερα συμβούλια στη νέα αίθουσα, και ξεκίνησε με δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Πρώτα διάβασε επιστολή του ορκωτού λογιστή κυρίου Κουτρουμπή, και ψηφίστηκε η μετάθεση της καταχώρησης της απογραφής για την συγχώνευση των δύο Κοινωφελών Επιχειρήσεων των πρώην Δήμων στον νέο, μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Συνέχισε και ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση της οικονομικής επιτροπής για πληρωμή και παραλαβή έργου ύδρευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κηρίνθου.

Η κανονική συνεδρίαση ξεκίνησε με ανάγνωση επιστολής του Προεδρείου με θέμα την προηγούμενη Συνεδρίαση και την στάση του Στάθη Λιαγκάκη, στον οποίο απευθύνθηκε προσωπικά: «Έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός… εκφράστηκες με λόγια που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξή σου». Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Στάθης Λιαγκάκης, απάντησε στις αιτιάσεις της επιστολής, εξηγώντας την συμπεριφορά του και μεταξύ άλλων είπε: «Δεν κατηγόρησε το Προεδρείο για φασισμό, αλλά τον Δήμαρχο, που έσκισε επίσημο έγγραφο που του έδωσα». Ο Δήμαρχος εξέθεσε τη θέση του και τελικά συμφώνησε με τον Λιαγκάκη, ενώ ο εκπρόσωπος της Μ.Μ. Γ. Περήφανος επεσήμανε στο Προεδρείο, ότι στο παρελθόν είχε συμπεριφορά, που δημιουργούσε μεγαλύτερη ένταση αντί να εξομαλύνει.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο ορισμός της νέας «Αίθουσας Μελά» για την διενέργεια των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Επόμενο θέμα τα κτιριακά προβλήματα στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λίμνης, διάφορες αιτήσεις πολιτών  και ακολούθησε συζήτηση για την προώθηση διαμαρτυρίας  προς κάθε αρμόδιο Υπουργείο για το θέμα των αδειοδοτήσεων  γεωτρήσεων και πηγαδιών. Ακολούθησε η διαγραφή οφειλών ύδρευσης παρελθόντων ετών, γιατί δεν υπάρχουν έγκυρα στοιχεία για αυτές. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα όπως η κατανομή της 2ης δόσης ΣΑΤΑ 2011, η συγκρότηση επιτροπής για απόσυρση οχημάτων, η έγκριση απόφασης της Οικονομικής επιτροπής για άγονο διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών, η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, η έγκριση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου καθώς και αυτή της προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου στο Κυμάσι Μαντουδίου καθώς και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

 

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λίμνης κύριος Δαυίδ Αγγελόπουλος, εξέθεσε τα προβλήματα που παρουσιάζει το κτήριο που τα στεγάζει. Συγκεκριμένα έδειξε φωτογραφίες και μεταξύ άλλων είπε: «Η προηγούμενη Δημοτική αρχή δεν συζήτησε ποτέ το θέμα, αν και ο προηγούμενος Δήμαρχος ψευδώς έλεγε ότι έχει συζητηθεί. Σαν Πρόεδρος του Σχολείου κατέγραψα τα προβλήματα και σας επισημαίνω τους κινδύνους. Από το 2001 έχω ξεκινήσει την προσπάθεια. Κανείς δεν εγγυάται την ασφάλεια του κτηρίου σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε περίπτωση σεισμού. Τι θα κάνετε αν φύγει κάποια παιδική ψυχή; Το 2007, μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε διάβρωση στον οπλισμό του φέροντος και ρωγμές αποκόλλησης μεταξύ των δύο κτηρίων». Συνέχισε λέγοντας για τα προβλήματα θέρμανσης και πως από το 1980 δεν έχει βαφτεί μεγάλο μέρος του κτηρίου. Τόνισε πως είναι 20 χρόνια σε αυτό το σχολείο που έχει 14 αίθουσες και πως ο κύριος Στεργίου γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.
Η Δημοτική Συμβουλος της Πλειοψηφίας Κική Στέφου επεσήμανε, πως δεν έχει νόημα να γίνουν παρεμβάσεις για την θέρμανση ή το βάψιμο, αν δεν είναι ασφαλές το κτήριο. Ο εκπρόσωπος της Μείζονος Μειοψηφίας Γιάννης Περήφανος είπε πως το θέμα δεν έπρεπε να έλθει στο Σώμα, πριν πάει εκεί Επιτροπή του Δήμου,  η οποία θα κάνει αυτοψία. Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Γ. Στεργίου επιβεβαίωσε την κακή κατάσταση του κτηρίου και αργότερα, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης  Στάθης Λιαγκάκης πρότεινε να υπάρξει Επιτροπή για μελέτη της στατικότητας του κτηρίου και επεσήμανε και εκείνος: «Αν γίνει σεισμός και καταπλακωθούν τα παιδιά, ποια θα είναι η θέση μας;» Το θέμα έκλεισε ο Δήμαρχος που ευχαρίστησε τους  εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους που ενημερώνουν τον Δήμο για τα διάφορα προβλήματα. Τόνισε πως χρήματα δεν υπάρχουν  και πρότεινε να δοθεί σκληρό ψήφισμα του Σώματος στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλους τους Βουλευτές. Το θέμα έκλεισε με την ψήφιση της πρότασης του Ανέστη Ψαρρού αλλά και με την απόφαση να γίνουν όσες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: