Home > Αυτοδιοίκηση > Ανήσυχος ο εμπορικός κόσμος της Ιστιαίας για το επαπειλούμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ.

Ανήσυχος ο εμπορικός κόσμος της Ιστιαίας για το επαπειλούμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ.There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

Δηλώσεις του εμπορικού κόσμου της Ιστιαίας
Ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα υλοποιήθηκε συμβολική κατάληψη, της Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. Ιστιαίας – Αιδηψού. Οι κινητοποιήσεις τέτοιου χαρακτήρα είναι πρωτόγνωρες για την περιοχή μας. Όμως η ανάγκη αποτελεί  κίνητρο δραστηριοποίησης. Στην περίπτωση  μας αυτή η δραστηριοποίηση μπορεί να μην είχε τον παλμό όσων παρακολουθούμε από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο αλλά για την δική μας περιοχή ήταν ένα πρώτο βήμα αντίδρασης. Οι επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, προκειμένου να υποστηρίξουν την παραμονή της Δ.Ο.Υ. στην Ιστιαία, δήλωσαν στον «Παλμό».
Στέφανος Παπαδημητρίου: «Πήραμε την απόφαση να διαμαρτυρηθούμε και να κλείσουμε για δύο ώρες τη Δ.Ο.Υ., γιατί πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, περικοπές μισθών, χαράτσι, δεν έχουν το  δικαίωμα να μας απομακρύνουν τη Δ.Ο.Υ. Απέχουμε δύο ώρες από τη Χαλκίδα».
Τασούλα Τσαρούχα: «Έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι γεωμορφολογικές συνθήκες της Εύβοιας, γιατί κανένα άλλο σημείο δεν απέχει 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νομού. Οι κάτοικοι θα υποβάλλονται σε συνεχή ταλαιπωρία και κάθε υπηρεσία που φεύγει οδηγεί τον τόπο σε μαρασμό, σε εγκατάλειψη και οικονομική επιβάρυνση».
Γιάννης Γούδας: «Τη κατάληψη τη κάνουμε μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να μην φύγει η Δ.Ο.Υ. από τον τόπο μας. Το οδικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση αν μπορούσαμε να το φτιάξουμε δεν θα είχαμε προβλήματα».

Κατερίνα Λαζαρίδου: «Βοηθάω και εγώ μήπως μπορέσουμε να καταφέρουμε να μην κλείσει τουλάχιστον κάποιο τμήμα της Δ.Ο.Υ. Είναι άγονη γραμμή η περιοχή μας γιατί το οδικό δίκτυο είναι κακό».
Γιώτα Παχή: «Μάλλον είναι λίγο αργά, θα έπρεπε να είχαμε κινητοποιηθεί νωρίτερα. Παρ’ όλα αυτά διαμαρτυρόμαστε και προσπαθούμε. Ως Εμπορικός Σύλλογος δεν έχουμε δραστηριοποιηθεί όπως πρέπει».
Αγγελική Φλώρου: «Η Εφορία και καμία άλλη Υπηρεσία δεν πρέπει να κλείσει. Όχι μόνο οι έμποροι αλλά και όλοι οι πολίτες, θα πρέπει να τις διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Να θέλει να κατέβει κανείς, μία ώρα από το χωριό του και να κάνει μετά ταξίδι άλλες δύο ώρες, ως την πρωτεύουσα του Νομού;»
Δημήτρης Καραγιώργος: «Δεν πρέπει να φύγει η Εφορία. Είναι εις βάρος όλης της Βόρειας Εύβοιας. Αλλιώς  θα πέσουν όλα σε μικροδιεκπεραιωτές για να μην χάσει κανείς επαγγελματίας το μεροκάματό του. Σε τέτοιες περιόδους πρέπει να συμμετάσχουμε συλλογικά, να είμαστε ενωμένοι. Οι εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. πως θα ανταποκριθούν; Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα εισακουστούμε. Η καρδιά του κακού δεν είναι εδώ, ίσως στη Χαλκίδα, ίσως στην Αθήνα. Αυτοί που έκλεισαν τα καταστήματά τους και βρίσκονται εδώ είναι ήρωες, γιατί σήμερα, το μεροκάματο είναι δύσκολο».
Φραγκιαδάκης Μιχάλης: «Διαμαρτυρόμαστε να μην κλείσει η Εφορία».
Μιχαηλίδης Χρήστος: «Αν φύγει η Εφορία δεν θα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Το κράτος δεν μπορεί μόνο να ζητάει. Πρέπει και να προσφέρει. Μας ζητάνε διάφορα, ενώ δεν υπάρχουν παροχές».
Κική Θεοδώρου: «Πως θα κινηθούμε χωρίς τις απαραίτητες συναλλαγές, από τη στιγμή που θα πρέπει να μεταφερόμαστε στη Χαλκίδα. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, αυτό θα είναι ανέφικτο και λόγω του οδικού δικτύου και λόγω καιρικών συνθηκών. Δεν ξέρω αν θα μπορούμε να εξυπηρετηθούμε γρήγορα και άμεσα, γιατί θα είναι όλος ο κόσμος του Νομού σε μία Υπηρεσία πλέον. Θα χρεωθούμε επιπλέον έξοδα και λογιστικά και μεταφορικά και αναγκαστικό κλείσιμο του μαγαζιού μας. Οι θέσεις εργασίας, οι οικογένειες, οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. τι θα γίνουν;».
Φάνης Ραμμιώτης: «Το βασικότερο πρόβλημα μεταφοράς της τοπικής Δ.Ο.Υ. είναι ότι ουσιαστικά και για τις πιο απλές δουλειές θα πρέπει ο κάθε επαγγελματίας να κλείνει το μαγαζί του, να υποστεί ένα επώδυνο ταξίδι τεσσάρων ωρών (πήγαινε-έλα), για να μπορέσει να πάει και να γυρίσει και χωρίς να είναι σίγουρο, ότι θα μπορέσει να τελειώσει τις δουλειές του. Τα έξοδα αυτά ποιος θα τα πληρώσει;».
Λιούλιας: «Οι βουλευτές γιατί ζητάνε τα αναδρομικά; Να πουν δεν τα θέλουμε.
Σταύρος Χίμος: «Η Ιστιαία ως πρωτεύουσα της Β. Εύβοιας πρέπει να αναβαθμίζεται και όχι να υποβαθμίζεται με τις άστοχες ενέργειες της μεταφοράς των υπηρεσιών».
Παναγιώτα Χίμου: «Φεύγοντας η Δ.Ο.Υ. από τον τόπο μας, η Ιστιαία υποβαθμίζεται και φθίνει».
Μαίρη Μακρή: «Δεν λαμβάνουν το μήνυμα αυτοί που πρέπει να το λάβουν. Θέλουμε να πάρουμε ένα χαρτί και χρειάζεται να κάνουμε ολόκληρο ταξίδι».
Καπόλος Ιωάννης: «Να μην περάσουν για ψήφους από τα μαγαζιά μας».
Παναγιώτης Ευθυμιάδης: «Καλύτερα να κλείσουν όλες για να μην εισπράττουν».
Νίκος Φωτερής: «Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος».           
Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: