Home > Αυτοδιοίκηση > Ευρεία σύσκεψη στο Μαντούδι με επεισόδια και συλλήψεις

Ευρεία σύσκεψη στο Μαντούδι με επεισόδια και συλλήψεις


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Tην Δευτέρα 29 Αυγούστου και ώρα 20.00, στο Μαντούδι πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο παρακολούθησαν πάρα πολλοί πολίτες.

Έξω από το Δημαρχείο υπήρχε πολύ κόσμος συγκεντρωμένος, στην πλειοψηφία τους μέλη της ομάδας Αγώνας ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ

Σε μικρή συνομιλία μας με μερικούς παρευρισκόμενους, είχαμε την πληροφορία ότι θεωρούσαν  πολύ περίεργο τον τρόπο που συγκλήθηκε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο  και κυκλοφορούσε επίσης η φήμη ότι θα γίνουν επεισόδια από τραμπούκους, αν αναφερόταν κάποιος στο θέμα της ΤΕΡΝΑ, αν και τυπικά δεν ήταν στα θέματα προς συζήτηση.

Στην εξέλιξη της διαδικασίας,  ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλυσαν τα θέματα υποβάθμισης της περιοχής, που αφορούν σε υγεία (το Κέντρο Υγείας που μένει από Σεπτέμβρη με 4 αγροτικούς γιατρούς), εκπαίδευση (προβλήματα με την μεταφορά μαθητών και συγχωνεύσεις σχολείων)  και παροχή υπηρεσιών ΙΚΑ (υπάρχει πρόταση από την κεντρική εξουσία για συγχώνευση με το Ι.Κ.Α. Ιστιαίας ή Χαλκίδας).

Πρότεινε λοιπόν ο Δήμαρχος να υπάρξει συμβολική κατάληψη του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου αλλά και άλλων υπηρεσιών, που έγινε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου (σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύουμε σε άλλη σελίδα) και επίσης να κλείσει ο δρόμος στο Δερβένι, για να φανεί η αντίρρηση των κατοίκων της περιοχής στα νέα μέτρα στις 13 Σεπτέμβρη.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο και Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και κάποιοι παρευρισκόμενοι πολίτες, οι οποίοι  και ανέλυσαν τις απόψεις τους και πήραν θέση υπέρ ή κατά των κινητοποιήσεων που πρότεινε ο  Ανέστης Ψαρρός. Μετά από μία ήρεμη καθ’ όλα διαδικασία και συζήτηση μίας ώρας και δεκαπέντε λεπτών, ζήτησε και πήρε το λόγο κάποιος νεαρός πολίτης και ο οποίος είπε στον Δήμαρχο ότι ενώ ζητά συναίνεση των πολιτών για τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζει ο Δήμος, εκείνος αδιαφορεί για αυτούς τους πολίτες. Επεσήμανε επίσης, ότι ενώ έχουν παραδώσει τρείς χιλιάδες υπογραφές, ενάντια στην δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. στην περιοχή Μαντουδίου και ενώ έχουν ρωτήσει κατ’ επανάληψη, δεν έχουν πάρει καμία ουσιαστική απάντηση για το θέμα αυτό. Εκείνη την ώρα, από το κοινό που ήταν μαζεμένο στην γαλαρία της αίθουσας, κάποιος φώναξε «βγάλε το χέρι, από την τσέπη, ρε».

Ο νεαρός απάντησε με μια χαρακτηριστική κίνηση και τότε ξέσπασε η … θύελλα.

Κάποιοι επιτέθηκαν και χτύπησαν τον νεαρό αλλά και άλλοι παρευρισκόμενοι μοίραζαν μπουνιές δεξιά και αριστερά, ενώ δεν έλειψαν βέβαια και οι προπηλακισμοί. Ακούστηκε κάποιος να απευθύνεται στον Γιώργο Μπαλαμπάνη, Πρόεδρο του Kireas org, που ήταν μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα κόσμου και να του λέει πως θα του κάνει μήνυση.

Το επεισόδιο κράτησε περίπου ένα λεπτό και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έχουμε φωτογραφικό υλικό με τα γεγονότα γιατί έτυχε να είμαστε μέσα σε αυτό το μπουλούκι και πρακτικά ήταν αδύνατο να κάνουμε τη δουλειά μας με όλο αυτό το σπρώξιμο και το χαμό που δημιουργήθηκε.

Τα πράγματα ηρέμισαν οι πιο ψύχραιμοι ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους απευθύνθηκαν στο Δήμαρχο για το όλο θέμα και τον κατηγόρησαν για αδιαφορία  στο θέμα της ΤΕ.ΡΝΑ.

Είναι πολύ χαρακτηριστική  η ψυχραιμία του Δημάρχου,  ο οποίος δεν μίλησε καθόλου για την ουσία των επεισοδίων, ούτε αυτός αλλά και κανένας άλλος από το συμβούλιο. (Σχετικές δηλώσεις σε άλλη σελίδα). Μάλιστα ο Δήμαρχος παρατήρησε, ότι τέτοια γεγονότα δεν θα αποσυντονίσουν τις ενέργειες του Δήμου. Έκλεισε την συνεδρίαση με την ανακοίνωση – απόφαση του Συμβουλίου για τις κινητοποιήσεις που αναφέραμε.

Στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου υπήρχε αρκετή ένταση κυρίως γιατί έφτασε περιπολικό της αστυνομίας το οποίο και συνέλαβε τον Γιώργο Μπαλαμπάνη, γιατί υπήρξε κατηγορία εναντίων του για βιαιοπραγία σε παρευρισκόμενους στην ανοικτή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πολλοί ακολούθησαν το περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ ο νεαρός που χτυπήθηκε, μετά από παραίνεση πολλών, πήγε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους. Μάθαμε από ασφαλή πηγή πως τόσο ο Στάθης Λιαγκάκης, ο Κώστας Παναγιώτου αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Κηρέα Γιώργος Τριάντης (ο οποίος βρέθηκε στο Α.Τ. επειδή μένει απέναντι από αυτό)  θέλησαν να συμβάλλουν σαν κάτοικοι Μαντουδίου και παρενέβησαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Τελικά έπεισαν τους αντίδικους Μπαλαμπάνη και Γραμματικόγιαννη να αποσύρουν εκατέρωθεν τις μηνύσεις τους. Στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: