Home > Αυτοδιοίκηση > Με διαφωνίες ψηφίστηκαν …ομόφωνα όλα τα θέματα του Δ.Σ. Ιστιαίας

Με διαφωνίες ψηφίστηκαν …ομόφωνα όλα τα θέματα του Δ.Σ. Ιστιαίας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 15 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού. Τα θέματα που απασχόλησαν κυρίως τη συνεδρίαση ήταν, η αγωγή της πρώην Κοινότητας Λιχάδας κατά της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής για τη μεγάλη Πυρκαγιά, που ξέσπασε στην περιοχή τον Οκτώβρη του 2009 (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 3) και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2011.

 

 

Ψήφισμα για ΔΟΥ

Πριν την έναρξη συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Αναστασίου, έφερε προς συζήτηση, όπως είχε δεσμευθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της κατάργησης της ΔΟΥ Ιστιαίας, για το οποίο τόνισε: «Υπάρχουν αποχρώσεις – ενδείξεις σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Ιστιαίας, κατόπιν αυτών προτείνω, άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία των Βουλευτών του νομού και φορέων της περιοχής, σύνταξη ψηφίσματος διαμαρτυρίας, που θα σταλεί προς το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και κινητοποιήσεις».

Η Επικεφαλής της Ήσσονος Μειοψηφίας Τασούλα Τσαρούχα δήλωσε: «Πιστεύω πως κινούμαστε σε σωστό δρόμο» και ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Θανάσης Ρουμελιώτης είπε: «Να κινητοποιηθούμε άμεσα και να καθορίσουμε το χρόνο και τον τόπο των συγκεντρώσεων».

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και οι προτάσεις του Προέδρου έγιναν ομόφωνα δεκτές από το Σώμα.

 

Τεχνικό Πρόγραμμα

Το αναμορφωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2011 ήρθε προς συζήτηση στο Σώμα, μετά την αναπομπή του πρώτου από την Περιφέρεια, που είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Απριλίου.

Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Ζάχαρης κατά την εισήγησή του ανέφερε: «Όσον αφορά τις παρατηρήσεις της ένστασης, που έγινε πήγαμε στην υπεύθυνη της Περιφέρειας στην Χαλκίδα την κ. Κυριακού και δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Κάποιες από τις παρατηρήσεις της ένστασης έγιναν δεκτές και το Τεχνικό Πρόγραμμα αναπέμφθηκε μαζί με τον προϋπολογισμό. Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα είναι αναλυτικό. Προγράμματα, όπως Θησέας και Μπαλτατζής αφαιρέθηκαν, καθώς και τα έργα του πρώην συνδέσμου ΟΤΑ (Βιολογικός και Δίκτυα) και έμειναν όλα τα υπόλοιπα. Επίσης τρία έργα στη Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίου, των οποίων η χρηματοδότηση είναι εξ ιδίων πόρων, σε επικοινωνία, που είχαμε με την κ. Κυριακού μας είπε να μην μπουν. Αποφασίσαμε να τα αφήσουμε απ’ έξω και να μην ενσωματωθούν καθόλου στην απόφαση».

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Ηλίας Πετσής στην τοποθέτησή του είπε: «Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε το μέγεθος της ευθύνης μας. Όσες καλές προθέσεις και αν έχει ο κ. Ζάχαρης είναι γιατρός και πολύ δύσκολα μπορεί να λύσει γρίφους παρελθόντων ετών και να δώσει λύσεις, εάν δεν βοηθηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία. Θέλω να ρωτήσω του συναδέλφους μηχανικούς, πόσες ώρες αφιερώσατε για την κατάρτιση του Τεχνικού προγράμματος, που μας φέρατε προς ψήφιση στις 12 Απριλίου; Περνάω από την Τεχνική Υπηρεσία και βλέπω ένα μηχανικό να κάνει βάρδια. Η Μειοψηφία λοιδορείται ότι παρεμποδίζει το έργο του Δήμου. Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε τον τόπο και να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να αποτύχει η Δημοτική Αρχή. Ας κάνουν οι συνάδελφοι μηχανικοί μια εισήγηση του Τεχνικού Προγράμματος».

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Θανάσης Ρουμελιώτης δήλωσε: «Εδώ υπάρχει μομφή, ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αν έχει προτάσεις ο κ. Πετσής να μας τις κάνει».

Ο Σύμβουλός της Μείζονος Μειοψηφίας Κώστας Μπάμης τόνισε: «Στηρίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί πραγματικά δεν μπορούμε να περιμένουμε, να δημιουργήσει ο Δήμος. Καμία ένσταση δεν μπορεί να γυρίσει πίσω μια διοικητική πράξη, αν αυτή στηρίζεται στο νόμο».

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κοντζίας δήλωσε: «Πρέπει να μας προβληματίζει το γεγονός, ότι φτάσαμε στον Ιούνιο και ακόμη δεν έχουμε Τεχνικό Πρόγραμμα και προϋπολογισμό. Φανήκαμε ανεπαρκείς. Κερδίσατε κύριοι της αντιπολίτευσης, γιατί αποδείξατε την ανεπάρκειά μας».

Ο Δήμαρχος Ζάχος Χριστοφής, κλείνοντας το θέμα ανέφερε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα ακυρωνόταν το Τεχνικό Πρόγραμμα αν δεν γινόταν ή ένσταση. Ακυρώθηκε γιατί δεν τηρήθηκε η διαδικασία των επτά ημερών στην Επιτροπή Διαβούλευσης, αυτή είναι η πραγματικότητα. Το πρόγραμμα ήρθε εδώ 12 Απριλίου, η ένσταση έγινε 24 και πήραμε απάντηση στις 25 Μαΐου. Καθυστερήσαμε δύο μήνες. Ποιόν ωφέλησε αυτό; Έχετε δικαίωμα να κάνετε ενστάσεις. Βλέπετε όμως, ότι έχουμε ένα κράτος που καθυστερεί. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες ναι μεν συνέταξαν το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά την ευθύνη την έχουμε εμείς. Μπορούμε να συνεννοηθούμε να βάλουμε κάποια στάνταρ στην κουβέντα μας; Θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και να είμαστε όλοι προσγειωμένοι».

Το Τεχνικό Πρόγραμμα τέθηκε σε ψηφοφορία και τελικά, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα.

 

Τα υπόλοιπα θέματα

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έγινε αποδοχή της παραχώρησης της πλαζ της Αιδηψού από την ΕΤΑ, καθορίστηκε η επιβολή τέλους παρεπιδημούντων 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων επί των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων, έγινε αποδοχή της δακοκτονίας του 2011, εγκρίθηκε η εγκατάσταση επιταχυνσιογράφου στο Δημαρχείο Αιδηψού κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και παραχωρήθηκε στο Σύλλογο «Φωτόδεντρο», η αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου Ιστιαίας ως χώρος στέγασης.

Επίσης ήρθε προς έγκριση από το Σώμα η έκθεση εσόδων – εξόδων του Δήμου για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Σύμφωνα με αυτή, ο Δήμος είχε έσοδα της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ και έξοδα 1,7 εκατομμύρια. Η έκθεση εγκρίθηκε ομόφωνα.

Συζητήθηκε επίσης η πρόταση του πρώην Υπουργού Βασίλη Κεδίκογλου σχετικά με την κατασκευή φράγματος στην περιοχή των οικισμών Βουτά, Μονοκαρυάς, Μηλεών και Κρυονερίτη και αποφασίστηκε, ο Δήμος να είναι έτοιμος σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο μέτρο του ΕΣΠΑ για τέτοια έργα, να συντάξει και να υποβάλει τις ανάλογες μελέτες και τεχνικά δελτία.

Τέλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Δ.Δ. Αρτεμισίου λόγω παλαιότητας». Σχετικό βίντεο με τη συζήτηση του θέματος μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας www.palmosev.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: