Home > Αυτοδιοίκηση > Ανέστης Ψαρρός: «Οι ανώνυμες καταγγελίες ευτελίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς»

Ανέστης Ψαρρός: «Οι ανώνυμες καταγγελίες ευτελίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς»


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη 8 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Νηλέως στην Αγία Άννα. Εκτός από τα θέματα που περιελάμβανε η ημερήσια διάταξη το Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με το κλείσιμο του ΙΚΑ Αγίας Άννας, ενώ έντονη ήταν η αντιπαράθεση που αναπτύχθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ανέστη Ψαρρού  και του Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Στάθη Λιαγκάκη σχετικά με τη χοροθέτηση του ρέματος του Κυμασιώτη, που είχε συζητηθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι όμως συμφώνησαν να δραστηριοποιηθούν, ώστε η κεραία ιδιωτικής τηλεφωνίας στο Προκόπι να απομακρυνθεί από την κατοικημένη περιοχή καθώς να κατατεθεί και σχετική αγωγή αποζημίωσης. (αναλυτικό ρεπορτάζ σελ.3)

Κόντρες – Καταγγελίες

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που αναπτύχθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ανέστη Ψαρρού και του Επικεφαλή της Ελάσσονος Μειοψηφίας Στάθη Λιαγκάκη, όταν ο δεύτερος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το αν η οριοθέτηση του ρέματος του Κυμασιώτη, που ψηφίστηκε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφορά αίτηση της ΤΕΡΝΑ.

Ο Δήμαρχος απάντησε, ότι η διαδικασία οριοθέτησης έγινε από την πρώην ΤΥΔΚ κατόπιν αιτήσεως της ΤΕΡΝΑ και ήρθε η μελέτη για τυπική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Λιαγκάκης τόνισε, ότι «δεν γραφόταν, ότι ήταν κατόπιν αιτήσεως της ΤΕΡΝΑ στην πρόσκληση, αν γραφόταν, τότε εμείς δεν θα το ψηφίζαμε. Η εταιρία έχει σκοπό εκεί να κάνει Βιομηχανική Περιοχή, που το ξέρουμε, ότι εκεί δεν θα φέρει ρυπογόνες επιχειρήσεις; Παραπλανήσατε το σώμα».

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κατζούρας δήλωσε, ότι «Μπαίνει τώρα θέμα μετά από τρείς μήνες; Ας είχατε την προσοχή σας εδώ κ. Λιαγκάκη, όταν το συζητούσαμε». Ο Στάθης Λιαγκάκης απάντησε, ότι «Αν εσύ Καντζούρα διορίζεις και κάνεις κουμάντο στο Μαντούδι, υπάρχουν και κάποιοι που αγαπάνε τον τόπο τους». Ο Δήμαρχος απάντησε, ότι «Κάθε σκέψη, ότι προσπαθώ να παγιδεύσω το σώμα μακριά από μένα, γι’ αυτό θα έρθει πάλι προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε, το Σώμα, ότι «Κατόπιν καταγγελίας, το ΣΔΟΕ ήρθε στο Προκόπι τη μέρα του πανηγυριού του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου για να ελέγξει τι εισπράττει ο Δήμος. Εγώ τους είπα εδώ ήρθατε να πιάσετε τίποτα κατσικοκλέφτες; Αυτοί που σας έκαναν καταγγελία αυτούς να πάτε να ελέγξετε. Ψάξτε εκεί που πρέπει και αφήστε μας ήσυχους».

Ο Πρόεδρος Χρήστος Τζαχρήστος ενημέρωσε και αυτός με τη σειρά του το Σώμα, για ανώνυμη καταγγελία, που έγινε μετά τις Δημοτικές εκλογές σχετικά με την ορκωμοσία. Στην καταγγελία, αναφέρεται, ότι ορκίστηκαν δύο άλλοι Τοπικοί Σύμβουλοι, απ’ αυτούς που γράφονταν στην απόφαση του Πρωτοδικείου. Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος ήρθε διορθωτική απόφαση και η ορκωμοσία έγινε κανονικά και τόνισε, ότι «τέτοιου είδους καταγγελίες ευτελίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς».

 

ΙΚΑ

Ομόφωνα ψήφισμα ώστε να μην κλείσει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Αγία Άννα αποφάσισε να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός τόνισε, ότι «θα πρέπει να εκδώσουμε ψήφισμα, για να μη γίνει η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Αγίας Άννας από 1η Ιουλίου, όπως έχει αποφασιστεί και να μη γίνει υποβάθμιση και των άλλων υποκαταστημάτων της περιοχής. Στο Μαντούδι υπάρχει ένας υπάλληλος και μία καθαρίστρια και στο στη Λίμνη μία υπάλληλος, που και αυτή τον Αύγουστο βγαίνει σε σύνταξη. Η διαμαρτυρία μας θα πρέπει να είναι εντονότατη και να επιδιώξουμε να συναντήσουμε και το Διοικητή του ΙΚΑ. Να τη στείλουμε και στους έξι Βουλευτές και αν χρειαστεί να κάνουμε και έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα. Κανένας συμβιβασμός». Ο Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας Αντρέας Χατζής δήλωσε, ότι «θα πρέπει η διαμαρτυρία μας να γίνει και για τα τρία υποκαταστήματα της περιοχής». Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Στεργίου τόνισε, ότι «επί σειρά ετών υπάρχει άσχημη αντιμετώπιση της περιοχής. Φοβάμαι, ότι θα έρθουν κι’ άλλα. Δεν πρέπει να δεχτούμε καμία συρρίκνωση των Υπηρεσιών». Ο Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας και υπάλληλος του ΙΚΑ Κώστας Παναγιώτου ανέφερε, ότι «από πέρσι με πίεζε η Διοίκηση του ΙΚΑ να κάνω αναφορά, για να κλείσουν τα υποκαταστήματα Λίμνης και Αγίας Άννας». Τέλος ο Σύμβουλος της Πλειοψηφίας Αντώνης Μπάρετ επισήμανε, ότι η περιοχή της Αγίας Άννας δεν έχει, ούτε Τράπεζα και τόνισε, ότι ο Δήμος θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας.

 

Ημερήσια διάταξη

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς του Μαντουδίου και έγινε ορισμός μελών στις σχολικές Επιτροπές. Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι ο Χρήστος Τζαχρήστος και της Δευτεροβάθμιας ο Γιάννης Στεργίου. Εγκρίθηκε η μελέτη οριοθέτησης του Χειμάρου στο Πήλι, καθώς και ο απολογισμός – ισολογισμός του πρώην Δήμου Ελυμνίων για το 2009 και οι απολογισμοί των Σχολικών Επιτροπών. Έγινε η αποδοχή δακοκτονίας, ενώ απορροφήθηκε το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου στην έδρα του Δήμου Νηλέως», αφού όπως τόνισε ο Δήμαρχος «πρόκειται για έργο του προγράμματος Αθήνα 2004, που έχει κλείσει και έρχεται μετά από επτά χρόνια να επιβαρύνει το Δήμο να το πληρώσει από δικούς του πόρους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο επισημάνθηκε επίσης, ότι η απογραφή πληθυσμού στο Δήμου ήταν ελλιπής, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην έχουν απογραφεί και τα στοιχεία που θα προκύψουν να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ο πληθυσμός του Δήμου να βγει τουλάχιστον κατά 25% μικρότερος από τον πραγματικό.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός εξέφρασε την απογοήτευσή του, για τις μελέτες του οδικού δικτύου από τη Χαλκίδα μέχρι τα Βασιλικά, αφού όπως τόνισε καμία σχεδόν δεν είναι ώριμη και ουσιαστικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ανέφερε επίσης την τοποθέτηση ενός υπηρεσιακού παράγοντα, ο οποίος είπε, ότι «πεταμένα λεφτά σε μελέτες χάριν εντυπώσεων. Τέλος ο Δήμαρχος δήλωσε, ότι «θα πρέπει να ζητήσουμε εξηγήσεις από τους Βουλευτές, για το παραμύθι, που μας πουλούσαν εδώ και 30 χρόνια».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: