Home > Αυτοδιοίκηση > Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Αιδηψό «Ο γίγαντας ξύπνησε»

Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Αιδηψό «Ο γίγαντας ξύπνησε»


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απάντησαν οι κάτοικοι της Αιδηψού στη διαφαινόμενη κατάργηση του ιαματικού τουρισμού και την υποβάθμιση της πόλης από θέμα υποδομών, η έλλειψη των οποίων εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της.

Την περασμένη Δευτέρα 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Λουτρόπολης συγκέντρωση πολιτών της Αιδηψού, με σκοπό να συζητηθούν θέματα, που απασχολούν το μέλλον της πόλης. Στη συγκέντρωση δυναμικό παρόν έδωσε η νεολαία της Αιδηψού.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη ήταν, το αποχετευτικό, η ασφαλτόστρωση της 25ης Μαρτίου, το άνοιγμα εισόδου της πόλης από Ήλια και ο περιφερειακός δρόμος, τα σκουπίδια -καθαριότητα- ανακύκλωση, ο καθαρισμός φρεατίων όμβριων – ακάθαρτων υδάτων, η οδική σήμανση, η αναπροσαρμογή δημοτικών τελών σε όλο το δήμο, η διαφημιστική προβολή της πόλης, η ζώνη νυχτερινής ψυχαγωγίας, η δημιουργία graffiti από εθελοντές (π.χ. Κασταλλία) και η ανάπτυξη του εθελοντισμού σε πολλούς τομείς.

Επίσης συγκροτήθηκε επιτροπή από τους Κάππα Στρατούλα, Δεδέ Κική, Βασιλείου Γιάννη, Θεοδώρου Κατερίνα, Αλεξίου Δημήτρη, Ουζούνογλου Ανάργυρο, Τσαλίκη Χρήστο, Στέφο Γιώργο, Καραγκούνη Ελένη και Μαυροζούμη Γιάννη με σκοπό να διαχειριστεί και συντονίσει καλύτερα τα παράγωγα της συζήτησης και να προγραμματίσει τις παραπέρα ενέργειες.

Το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στις 8.00 το απόγευμα η μεγάλη συγκέντρωση των αγανακτισμένων Αιδήψιων στο Λιμάνι της Λουτρόπουλης. Πάνω από 500 άτομα έδωσαν δυναμικό παρόν διαδηλώνοντας, ενάντια στην υποβάθμιση της Λουτρόπολης, ενώ από τους ομιλητές ακούστηκαν πολλές απόψεις σχετικά με το μέλλον της πόλης.

Η δεύτερη κινητοποίηση έγινε πάλι στο λιμάνι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 11 Μαΐου, χωρίς όμως να έχει την επιτυχία της πρώτης. Από το βήμα των ομιλητών ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιδηψού, Παναγιώτης Ραμιώτης κάλεσε όλο τον κόσμο να στηρίξει τα καταστήματα της περιοχής, θεωρώντας αυτό ως μόνη λύση για την αντιμετώπισης της κρίσης, η οποία όπως τόνισε έχει οδηγήσει σε κλείσιμο 32 καταστήματα της Λουτρόπολης.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Κικής Δέδε καθηγήτριας του Λυκείου Αιδηψού, η οποία επέρριψε ευθύνες στους ξενοδόχους της Λουτρόπολης, που τόσα χρόνια έμαθαν να στηρίζονται μόνο στο θεραπευτικό τουρισμό. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «ουσιαστικά δεν άκουσα κάποιο σχέδιο δράσης και απ’ αυτούς που έχουν τα μεγάλα ξενοδοχεία. Ελάχιστοι είναι εδώ πέρα. Που καταναλώνουν τα παιδιά μας την ενέργειά τους; Στα ναρκωτικά είμαστε πρωταθλητές. Οι νέοι προσλαμβάνονται με μαύρη εργασία. Τους μάθατε να ζουν με τρείς μήνες δουλειά και τους υπόλοιπους εννιά, με ταμείο ανεργίας. Ένα ΙΕΚ λουτροθεραπείας υπήρχε στην Αιδηψό και αυτό έκλεισε, ενώ ελάχιστοι είναι οι νέοι της περιοχής μας που σπουδάζουν τουριστικά επαγγέλματα».


Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: