Home > Αυτοδιοίκηση > Η τοπική Επιτροπή δεν παραλαμβάνει το Α’ τμήμα του νέου Κέντρου Υγείας

Η τοπική Επιτροπή δεν παραλαμβάνει το Α’ τμήμα του νέου Κέντρου Υγείας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Την άρνησή του να παραλάβει το Α’ τμήμα του κτιρίου που έχει ολοκληρωθεί εξέφρασε στον «Παλμό της Βόρειας Εύβοιας» ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας Αλέκος Δαύρης, ο οποίος τόνισε ότι δέχεται πιέσεις από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, αλλά και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να προχωρήσει στην παραλαβή του έργου, το οποίο όπως δηλώνει δεν είναι κατάλληλο ακόμα προς χρήση και δεν πληρεί τις προδιαγραφές ασφάλειας για το κοινό. Συγκεκριμένα ο κ. Δαύρης τονίζει, ότι «γιατί επιμένουν τόσο πολύ η εταιρεία η ΔΕΠΑΝΟΜ και το νοσοκομείο Χαλκίδας να υπογράψουμε την παραλαβή εγώ και ο κ. Αναστασίου από το Κέντρο Υγείας, που έχουμε οριστεί σα μέλη στην επιτροπή παραλαβής; Εμείς δεν μπορούμε να παραλάβουμε ένα έργο και να μετακομίσουμε σ’ αυτό, από τη στιγμή που κανονικά δεν έχει ολοκληρωθεί. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει και κίνδυνος για τη ασφάλεια όσων θα έρχονται στο Κέντρο Υγείας.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά έξοδος κινδύνου, ούτε και φωτισμός ακόμη στην μπρος και την πίσω πόρτα. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την πρόσβαση του κοινού, ιδίως τις βραδινές ώρες. Επίσης, επειδή το κτίριο είναι ακόμη σφραγισμένο, δεν γνωρίζουμε αν στο εσωτερικό του λειτουργούν τα ηλεκτρικά και τα υδραυλικά του. Πρώτα να ολοκληρωθεί το έργο και μετά να υπογράψουμε την παραλαβή και να μετακομίσουμε, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες και στην άλλη πλευρά του κτιρίου. Αυτοί τώρα μας λένε «πρώτα υπογράψτε και μετά θα φτιάξουμε τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν». Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένουν τόσο, αφού και από τις τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου Χαλκίδας είχαν διατυπώσει κάποιες παρατηρήσεις, που έπρεπε να διορθωθούν και να γίνει η παραλαβή. Αφήστε που, από το άνοιγμα που υπάρχει στο μπροστινό μέρος, υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει το υπόγειο του κτιρίου, που έχει μηχανολογικό εξοπλισμό».

 

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

Άλλη είναι όμως η θέση της αναδόχου εταιρίας… Ο «Παλμός» συνομίλησε με τον υπεύθυνο του εργοταξίου Δημήτρη Τεσσέρη, ο οποίος τόνισε, ότι «στις 15 Απριλίου ήρθαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου Χαλκίδας για την παραλαβή, διατύπωσαν κάποιες παρατηρήσεις, οι οποίες έπρεπε να διορθωθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα, μέχρι τη Μ. Πέμπτη. Αυτά έγιναν. Υπήρχαν και κάποιες άλλες παρατηρήσεις, για εργασίες που θα έπρεπε να γίνουν σε διάστημα 20 ημερών. Οι περισσότερες από αυτές έχουν γίνει, ενώ μία δύο ακόμη που μας απομένουν θα ολοκληρωθούν άμεσα. Παράδειγμα: δεν μπορώ ακόμη να αρχίσω να γκρεμίζω, για να ανοίξω πρόσβαση για το ακτινολογικό, από τη στιγμή που λειτουργεί το υπόλοιπο κομμάτι και μπαινοβγαίνει κόσμος μέσα. Όσο για το ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, αν εξαιρέσετε τα αέρια στη μονάδα τεχνητού νεφρού, που δεν μας τα πιστοποιεί η ΔΕΠΑΝΟΜ, λόγω αλλαγής της νομοθεσίας, ο υπόλοιπος λειτουργεί κανονικά. Όσον αφορά τώρα την παραλαβή, σύμφωνα με επικοινωνία που έχω με τη ΔΕΠΑΝΟΜ, το Νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά και τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας, εδώ βλέπω -παρά τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν- ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα  έχει τελειώσει το θέμα.

Τώρα όσον αφορά την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου, από τη στιγμή που αρχίσουμε τις εργασίες στο δεύτερο τμήμα του Κέντρου Υγείας θα έχουν ολοκληρωθεί κι αυτές μέσα σε τέσσερις μήνες. Πάντα Θεού θέλοντος και πάνω απ’ όλα …κράτους πληρώνοντος. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά και έχουμε φτιάξει ένα πολύ αξιοπρεπές δημόσιο έργο».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: