Home > Αυτοδιοίκηση > Η λεωφόρος 25ης Μαρτίου στα Λουτρά έγινε «οδός …Σκόνης και …Λακκούβας»

Η λεωφόρος 25ης Μαρτίου στα Λουτρά έγινε «οδός …Σκόνης και …Λακκούβας»


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στα Λουτρά της Αιδηψού από το σκάψιμο των κεντρικών δρόμων, με σκοπό τη δημιουργία ενός άρτιου αποχετευτικού συστήματος. Ως γνωστόν, το αποχετευτικό σύστημα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και οι ζημιές που έχουν δημιουργηθεί δεν έχουν αποκατασταθεί. Οι λακκούβες, η σκόνη και η λάσπη είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο για τους κατοίκους της Λουτρόπολης, στον πιο κεντρικό δρόμο της, στην 25η Μαρτίου, αλλά και για τους επιχειρηματίες της περιοχής αυτής.

Μιλήσαμε με ανθρώπους που διατηρούν καταστήματα και γραφεία στο σημείο εκείνο και μας εξέφρασαν τα παράπονά τους. Ο Μανώλης Υδραίος ανέφερε πως η σκόνη από τον δρόμο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο κομμωτήριό του, διότι είναι αναγκασμένος να καθαρίζει συνέχεια και να αφήνει και την πόρτα του μαγαζιού του κλειστή. Μας είπε πως η 25η Μαρτίου κάποτε είχε πάρα πολύ κίνηση και τώρα οι κάτοικοι προτιμούν την παραλιακή για να κάνουν τις μετακινήσεις τους. Αυτό συμβαίνει επειδή φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα και έπειτα υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες να σπάσουν τα αυτοκίνητά τους. «Είναι ντροπή ο πρώτος δρόμος της Αιδηψού,  που είναι η είσοδος και η έξοδος της πόλης μας, να παρουσιάζει την χειρότερη εικόνα», μας είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Αθανασίου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος «Στυλ και Φαντασία» αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση. Επειδή εμπορεύεται γυαλικά, κρύσταλλα και οικιακά είδη, πρέπει να φροντίζει για τη σωστή διατήρησή τους. Έτσι, λόγω της κατάστασης, αναγκάζεται να καταβρέχει το δρόμο συνέχεια, για να καταλαγιάζει η σκόνη, έχει βάλει γύρω από τις βιτρίνες του διαφανή μονωτική ταινία, για να μην περνά το χώμα και ξεσκονίζει συνέχεια το εμπόρευμά του.

Η Ξένη Καλούδη έχει κατάστημα με υποδήματα. Μας δήλωσε τα εξής: «Όλος ο κόσμος ταλαιπωρείται με αυτή την κατάσταση, όχι μόνο αισθητικά, αλλά και πρακτικά. Αυτό που συμβαίνει στην Λουτρόπολη είναι εκτός πραγματικότητας, εν έτει 2011. Όσο κι αν γνωρίζουμε την αναγκαιότητα αυτών των εργασιών που έγιναν, η  άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε  παραμένει ως έχει. Ο υποβιβασμός αυτής της Κεντρικής Λεωφόρου της Αιδηψού διαιωνίζεται μια 20ετία και «φωτογραφίζει» την ανικανότητα όλων όσων άσκησαν εξουσία. Αποκορύφωμα δε είναι η σημερινή εικόνα της Λουτρόπολης. Με προπολεμικά μέσα, όπως το κατάβρεγμα του δρόμου 8 φορές την ημέρα, έχει ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση νερού και την αναποτελεσματικότητα της μεθόδου. Επιπλέον, δημιουργούνται ατυχήματα από τις πέτρες που πετάγονται στις τζαμαρίες»

Ο Ανδρέας Κοκκαλιάρης, ξενοδόχος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, μας ανέφερε πως στον δρόμο αυτό δραστηριοποιούνται μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, καταστήματα, ο Ε.Ο.Τ. (δρόμος από όπου θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος των λουομένων) και θα έπρεπε να αρχίσουν ομαλά την λειτουργία τους τέλη Μαΐου. «Με αυτή την  κατάντια στους δρόμους, υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις; Σε ποιο τουριστικό μέρος, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου, η πόλη παρουσιάζει αυτή την εικόνα; Αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοί του για την εικόνα που απεκόμισαν οι επισκέπτες του Πάσχα;» και συμπληρώνει: «Η Αιδηψός ήταν μια από τις μεγαλύτερες Λουτροπόλεις της Ελλάδας. Η ανικανότητα και η ανυπαρξία κατάντησαν την πόλη μια από τους χειρότερους τουριστικούς προορισμούς. Είναι καιρός πλέον να αναλάβουμε εμείς οι πολίτες δράση, ώστε να ξαναγυρίσει η πόλη αυτή στις δόξες και στην Αίγλη του παρελθόντος. Τέλος… Ας θυμίσουμε στον Δήμαρχό μας, ότι την πόλη αυτή την επισκέφτηκε ένας Ωνάσης, ένας Νιάρχος, μια Σοφία Λόρεν κλπ.»

Η Ελισάβετ Μήτσα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μηθώ», μας είπε πως επειδή έχει κλείσει ο δρόμος από το Πνευματικό Κέντρο και πάνω, το ξενοδοχείο της δεν έχει πλέον πρόσβαση στην θάλασσα και υπάρχουν τεράστια προβλήματα.

Ο Παναγιώτης Κοκμοτός, ιδιοκτήτης καταστήματος τουριστικών ειδών, μας πληροφόρησε πως πριν μερικές ημέρες έπεσε μια πέτρα στην τζαμαρία του μαγαζιού του και την έσπασε. Όταν βρέχει, όλο το νερό με τα χαλίκια και τα χώματα ανεβαίνει στο πεζοδρόμιό του, αλλά υπάρχει πιθανότητα το νερό να εισχωρήσει και μέσα στο μαγαζί του. Στη διασταύρωση των δρόμων 25η Μαρτίου και  Φιλελλήνων υπάρχει μια χαράδρα που μπορεί να στοιχίσει την ζωή ενός πεζού ή ενός οδηγού αυτοκινήτου.

Επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Γούδα, μέλος του Δ. Σ Λουτρών Αιδηψού και μας είπε πως σήμερα 10 Μαΐου θα περάσει από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας του Αποχετευτικού για την Αιδηψό. «Στις 16 Μαΐου έρχεται η πρόταση για το Αποχετευτικό στο Δ. Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού και ελπίζουμε να ψηφιστεί. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο, ο Ιωάννης Τρουβάς, θα έχει ολοκληρώσει το έργο μέχρι τέλος του μήνα. Θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος και θα καλυφθούν όλες οι λακκούβες», μας πληροφόρησε το μέλος του Δ. Σ.

Μαρία Παύλου

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: