Home > Αυτοδιοίκηση > Συνεδρίαση της 9ης Δεκεμβρίου ΣΟΠΠ Π.Ε. Εύβοιας

Συνεδρίαση της 9ης Δεκεμβρίου ΣΟΠΠ Π.Ε. Εύβοιας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

FOTOΤην Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Εύβοιας η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με στόχο τον απολογισμό της θερινής – αντιπυρικής περιόδου και το σχεδιασμό και συντονισμό
Δράσεων της χειμερινής περιόδου. Τη συνεδρίαση συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Φάνης Σπανός και συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι όλων των συναρμοδίων φορέων.

Συγκεκριμένα, τους Δήμους της Εύβοιας εκπροσώπησαν η Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων κ. Βασίλης Καθαροσπόρης, ο Αντιδήμαρχος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγ. Άννας κ. Ιωάννης Χαλιούλιας και ο Αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Νίκος Μπαράκος.

Ακόμη,συμμετείχαν:

• Ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Εύβοιας
• Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας
• Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας
• Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας
• Ο Δασάρχης Χαλκίδας
• Εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Π.Ε. Εύβοιας
• Εκπρόσωπος της Σχολής Πεζικού
• Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας
• Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Χαλκίδας
• Εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένων Νήσου Εύβοιας
• Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Εύβοιας
• Εκπρόσωπος της ΙΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
• Εκπρόσωπος των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού
• Εθελοντικές Οργανώσεις Δασοπυροσβεστών
• Λοιπές εθελοντικές Οργανώσεις
Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου έδειξε ότι σε ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, κυρίως χάρη στην καλή συνεργασία των φορέων. Επισημάνθηκε ως ανάγκη η έγκαιρη καταβολή των σχετικών επιχορηγήσεων Πολιτικής Προστασίας στους Δήμους, ώστε να γίνονται όλες οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των αγροτικών και δασικών δρόμων πριν την έναρξη της περιόδου και έτσι να μπορούν να παραμείνουν σε ετοιμότητα για τη θερινή περίοδο.

Σχετικά με τη χειμερινή περίοδο, ως μείζονες προτεραιότητες αναδείχθηκαν καταρχάς η λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης, όπως η έγκαιρη προμήθεια αλατιού από τους δήμους, συντήρηση όλων των μηχανημάτων κρατικών, δημοτικών και επικαιροποίηση των καταλόγων με τα ιδιωτικά μηχα-νήματα που υπάρχουν σε όλους τους δήμους. Ακόμη, η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, κυρίως λόγω της εξαιρετικά μεγάλης σημασίας που έχει η ταχεία επέμβαση σε περιστατικά πλημμύρας, χιονόπτωσης ή παγετού.

Ως βασικές προϋποθέσεις για τα ως άνω επισημάνθηκε η ανάγκη καλής γνώσης των σχεδίων και πρωτοκόλλων ασφαλείας από τους εμπλεκόμενους φορείς και ομάδες. Επίσης, η σωστή ενημέρωση των πολιτών, ώστε κατά τις κρίσιμες περιόδους να γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όλοι οι φορείς δήλωσαν έτοιμοι και πρόθυμοι να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστεί με βέλτιστο τρόπο κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο ή άλλο πρόβλημα κατά τη χειμερινή περίοδο.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Τηλέφωνο Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Εύβοιας : 22210 20000
Επίσης το 112 λειτουργεί χωρίς χρέωση ακόμα και όταν η κινητή τηλεφωνία δεν έχει σήμα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: