Home > Hot ! > 1η ανθοκομική έκθεση Ιστιαίας – Οι πολίτες στηρίζουν τις δράσεις της ΔΗΚΕΙΑ

1η ανθοκομική έκθεση Ιστιαίας – Οι πολίτες στηρίζουν τις δράσεις της ΔΗΚΕΙΑ


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

 

 

Το τριήμερο από την 1η έως τις 3 Μαΐου η κεντρική πλατεία της Ιστιαίας πλημμύρισε από χρώματα, χαμόγελα, φωνές μικρών παιδιών αλλά και πολλά λουλούδια. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού διοργάνωσε την πρώτη ανθοκομική έκθεση στην πλατεία της Ιστιαίας, η οποία ομολογουμένως ήταν μια έξυπνη πρωτοβουλία που έδωσε χρώμα, θετική ενέργεια και πνοή στην περιοχή μας, ενώ παράλληλα, σε αγαστή συνεργασία με συλλόγους και φορείς, φρόντισαν να εμπλουτιστεί η έκθεση με δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ο «Παλμός» απευθύνθηκε στους επαγγελματίες και τους Συλλόγους, που συμμετείχαν στην έκθεση, ώστε να μεταφέρουν τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από αυτή και πιθανές βελτιώσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν, ώστε τα επόμενα χρόνια η έκθεση να γίνει ακόμα καλύτερη και να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο.

Δηλώσεις επαγγελματιών

Ο ιδιοκτήτης γεωπονικού καταστήματος Γιώργος Πέτρου είπε: «Ως πρώτη προσπάθεια ήταν πάρα πολύ καλή, αν και δεν είχαμε κάποιο ιστορικό στην περιοχή. Η έκθεση στήθηκε πάρα πολύ καλά, υπήρξαν μικρές παραλείψεις στο οργανωτικό κομμάτι αλλά ήταν λεπτομέρειες. Γενικά ζήσαμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα και από τους διοργανωτές και μεταξύ των επαγγελματιών που συμμετείχαμε. Εγώ όταν μου πρότειναν να μπω σε αυτή την διαδικασία, και απ’ ότι γνωρίζω πρότειναν σε όλα τα παρεμφερή καταστήματα της περιοχής, είχα βάλει χαμηλά τον πήχη. Βάζοντας χαμηλά τον πήχη έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.

PETROY

Γέμισε η πλατεία με κόσμο και τις τρείς μέρες, έβλεπες παιδάκια, ηλικιωμένους και γονείς να είναι χαμογελαστοί. Δηλαδή πέρα από το οικονομικό όφελος, για μένα το μεγαλύτερο όφελος είναι η διαφήμιση, καθώς και σαν νέο κατάστημα που είμαι τρεισήμισι χρόνια στην περιοχή παρόλα αυτά κάποιοι δεν με γνώριζαν. Οπότε η επαφή αυτή και η γνωριμία με τον κόσμο που υπήρξε φαντάζομαι πως θα αποδώσει σε βάθος χρόνου. Από την πλευρά μου ελπίζω να επαναληφθούν τέτοιου είδους δράσεις καθώς δίνουν ζωή στον τόπο».

Ο Νικόλας Μιμούσης ιδιοκτήτης φυτωρίου τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εκθέτες για την συναδελφικότητα, επίσης θέλω να πω ένα μεγάλος ευχαριστώ στον Σέργιο Πολυμενέα για την πυγμή που έδειξε όταν χρειάστηκε και την Άννα Λουκατζίκου για την ευγενική της στάση».

Η ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου Κική Θεοδώρου δήλωσε: «Μόνο θετικά μπορώ να μιλήσω για αυτή την έκθεση. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε Έλληνες κι η διάθεση μας ανεβαίνει με τον ήλιο και τα χρώματα και αυτό ακριβώς έγινε στην έκθεση. Ο κόσμος χάρηκε πολύ και το αγκάλιασε, μόνο θετικά σχόλια ακούγαμε. Τα παιδιά έπαιξαν οι γονείς βγήκαν στην πλατεία το κλίμα ήταν πολύ όμορφο, μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν την Δευτέρα και μας είπαν γιατί άδειασε η πλατεία δεν θα μείνει κι’ άλλες μέρες η έκθεση;

THEODWROY

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. για την πρωτοβουλία που είχε, έκανε μία πάρα πολύ καλή δουλειά φρόντισε να διαφημίσει την έκθεση και να την εμπλουτίσει με διάφορες εκδηλώσεις, επίσης φρόντισε να έχουμε πάγκους, φύλαξη το βράδυ για τα φυτά μας και λάστιχα για να τα ποτίζουμε. Είχαμε ένα μικρό θέμα με την σκίαση που ουσιαστικά δεν οφειλόταν στους διοργανωτές αλλά λύθηκε. Ούτως ή άλλως ήταν η πρώτη χρονιά και μικρά προβλήματα που προέκυψαν θα λυθούν τις επόμενες χρονιές. Μπορώ να πω πως και εμείς δουλέψαμε πάρα πολύ καλά αλλά και πέρα από την έκθεση και τα υπόλοιπα μαγαζιά καθώς είχε έρθει κόσμος από όλη την Βόρεια Εύβοια και όχι μόνο λόγω τριημέρου. Το θέμα είναι πως άλλαξε η διάθεση των ανθρώπων είδαν χρώμα, ευχαριστήθηκαν άλλωστε τα λουλούδια είναι κάτι που ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πώς οι επιχειρηματίες που συμμετείχαμε στην έκθεση ήταν από την περιοχή κι έτσι τα χρήματα δεν θα φύγουν από την τοπική κοινωνία αλλά θα παραμείνουν σε αυτή».

Ο ιδιοκτήτης φυτωρίου Παναγιώτης Θαλασσινός: «Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές, όπως και όλου του κόσμου. Πιστεύω η έκθεση ήταν κάτι όμορφο. Από εκεί και πέρα τα οφέλη είναι πολλά.

THALASSINOS

Πέρα από το οικονομικό όφελος, η διαφήμιση καθώς ο κόσμος μας γνώρισε καλύτερα αλλά προέκυψαν οφέλη και για όλη την περιοχή. Οι βελτιώσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν και από εμάς και από τους διοργανωτές είναι στον τομέα της οργάνωσης, αφού ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο».

Η διευθύντρια του παιδικού σταθμού το «Φεγγαράκι» Αίγλη Μπάρμπα είπε: «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την όλη εκδήλωση παρόλο που ήταν η πρώτη χρονιά που έγινε φέτος. Νομίζω πως υπήρχε μία πάρα πολύ καλή διάθεση από όλους τους συμμετέχοντες από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου και το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό και ικανοποιητικό.

AIGLH 1

Βοήθησε πάρα πολύ ο καλός καιρός και ο κόσμος που συμμετείχε. Υπήρχε καλή διάθεση και θετική ενέργεια και ήταν πολύ καλή κι η συμμετοχή των παιδιών μέσα από τις δράσεις που είχαν ετοιμάσει τόσο ο δικός μας παιδικός σταθμός και το ιδιωτικό νηπιαγωγείο «Φεγγαράκι», τόσο και από τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Φυσικά το θέμα των ζωγραφιών ήταν λόγω και της ανθοκομικής έκθεσης ήταν τα λουλούδια και νομίζω πως τα παιδιά το αποτύπωσαν πάρα πολύ καλά».

Δηλώσεις συλλόγων

Η Πρόεδρος του Συλλόγου για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον «Φωτόδεντρο» Στέλλα Μαραγγέλη είπε: «Ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. για την ανθοκομική έκθεση. Το «Φωτόδεντρο» με την ομάδα του στέκεται πάντα αρωγός σε δράσεις που δίνουν χρώμα στην τοπική μας ταυτότητα, άλλωστε η περιοχή μας είναι αγροτική. Στην επαφή μας με τα παιδιά φυτέψαμε και ανταλλάξαμε ντόπιες ποικιλίες σπόρων, ώστε να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για τη ζωή, παράλληλα με την καλαισθησία τους κι ευχαριστούμε τα παιδιά και όλους όσους βρέθηκαν μαζί μας».

Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Ο. Ιστιαίας Άννα Καλέμη είπε: «Ήταν μία μοναδική εμπειρία για εμάς, πρώτη φορά συμμετείχε το Σ.Ε.Ο. σε μία τέτοια δράση και επιλέξαμε να βοηθήσουμε με χειροτεχνίες. Τα παιδιά αλλά και εμείς ενθουσιαστήκαμε, και αγκαλιάσαμε την προσπάθεια. Θέλουμε να συγχαρούμε όσους διοργάνωσαν την έκθεση καθώς έδωσε πνοή, ζωή και χρώμα στην περιοχή. Ελπίζουμε να επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια και εμείς να συμμετέχουμε με καλύτερες ιδέες».

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: