Home > Αυτοδιοίκηση > Χορήγηση αδειών δοκιμαστικής αλιείας σε αλιευτικά σκάφη που φέρουν το εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος» ή «βιντζότρατα» (SB)

Χορήγηση αδειών δοκιμαστικής αλιείας σε αλιευτικά σκάφη που φέρουν το εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος» ή «βιντζότρατα» (SB)


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

αλιευτικά σκάφηΣας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το αριθμ. πρωτ. : 7317/142567/18-12-2015 έγγραφο ΥΠΑΑΤ /ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΑΔΑ: 6Σ1Ξ4653 ΠΓ-Α44) με το οποίο εγκρίθηκε η χρησιμοποίηση των αλιευτικών σκαφών που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα (Α) αυτής για τη διενέργεια δοκιμαστικής αλιείας για ερευνητικούς σκοπούς στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας «Σχέδιο αλιείας με βιντζότρατα για ερευνητικούς σκοπούς», και περιοχή δειγματοληψίας το σύνολο της χώρας. Το σχέδιο δειγματοληψίας αναφέρεται στο σύνολο των σκαφών με κύριο ή δευτερεύον αλιευτικό εργαλείο τη βιντζότρατα (SΒ).
Η δοκιμαστική αλιεία θα ασκείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Β.Δ. 817/66 (ΦΕΚ 209Α) «Περί κανονισμού της δια τράτων αλιείας» και συγκεκριμένα :
α) το σκάφος, δεν επιτρέπεται να απέχει πέραν των εβδομήντα (70) μέτρων από την ακτή.
β) τα σχοινιά σύρσης του εργαλείου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα των 700 μέτρων σε κάθε πλευρά.
γ) Οι διαστάσεις των ματιών των διχτύων (μετρούμενα κατά πλευρά τετραγώνου ) πρέπει να είναι:
αα) πετσάλι ή κατάκωλο ( ακραίο σημείο του σάκου ) τουλάχιστον οκτώ (8) χιλιοστά,
ββ) υπόλοιπο τμήμα του σάκου τουλάχιστον δέκα (10) χιλιοστά,
γγ) γούλες τουλάχιστον δώδεκα (12) χιλιοστά
δδ) τα υπόλοιπα τμήματα των πλευρών (σκέτια, ρυάλυ, κιάρα κλπ) θα πρέπει να έχουν διαστάσεις ματιών συνεχώς αυξανόμενες, κατά τρόπο ώστε τα ακραία τμήματα των πλευρών (κιάρα)να έχουν διαστάσεις ματιών τουλάχιστον 300 χιλιοστά (το μέγεθος μετριέται από κόμπο σε κόμπο).
Απαγορεύεται η αλιεία με οποιοδήποτε συρόμενο αλιευτικό εργαλείο, συμπεριλαμβανομένων των βιντζοτρατών στα όρια των περιοχών με λιβάδια Ποσειδωνίας , που καθορίζοναι με διατάξεις της αριθμ. 167378/14-7-2007 Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .
Η δοκιμαστική αλιεία για κάθε σκάφος θα διενεργηθεί μετά τη δήλωση έναρξης αλιείας του, στην πλησιέστερη Λιμενική Αρχή.
Το εν λόγω πρόγραμμα αλιείας θα πραγματοποιηθεί σε δύο χρονικές περιόδου :
1η Φάση : από 18-12-2015 μέχρι και 23-01-2016 , στην οποία θα συμμετάσχουν 94 αλιευτικά σκάφη.
2η Φάση : από 24-01-2016 μέχρι και 25-02-2016 , στην οποία θα συμμετάσχουν 91 αλιευτικά σκάφη.

 

Ο Λιμενάρχης

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΔΑΝΙΚΑΣ Σωτήριος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: