Home > Αυτοδιοίκηση > Προς ψήφιση σχεδίου νόμου οικονομικής ενίσχυσης των Ο.Τ.Α. για το Προσφυγικό

Προς ψήφιση σχεδίου νόμου οικονομικής ενίσχυσης των Ο.Τ.Α. για το Προσφυγικό


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

balafas1-600x295Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιάννης Μπαλάφας, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα 29 Μαρτίου, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ανακοίνωσε την εισαγωγή προς ψήφιση από τη Βουλή, σχεδίου νόμου για το Προσφυγικό, διατάξεις του οποίου θα προβλέπουν, τόσο την οικονομική ενίσχυση Δήμων και Περιφερειών, που εμπλέκονται στο μεγάλο αυτό ζήτημα, όσο και τις διαδικασίες παροχής ασύλου, σε πρόσφυγες / μετανάστες.

 

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε για το Προσφυγικό:

 

“Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου που θα αφορούν το προσφυγικό, έχουν ως σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ουσιαστική βοήθεια για την αντιμετώπιση όλων των πλευρών του προσφυγικού, από τις διαδικασίες παροχής ασύλου μέχρι την οικονομική ενίσχυση των φορέων, κυρίως δήμων και περιφερειών που έχουν συμβάλει αποφασιστικά και έχουν προσφέρει και οικονομική βοήθεια για την στήριξη των δομών φιλοξενίας.

 

Η Ειδομένη είναι ένα μεγάλο αγκάθι που δεν λύνεται πατώντας ένα κουμπί.

 

Για την εκκένωση της περιοχής δεν μπορείς να στείλεις το στρατό να απομακρύνει τους ανθρώπους με το ζόρι.

 

Το σχέδιο εκκένωσης είναι η συστηματοποίηση και η ένταση της προσπάθειας πειθούς και ο περιορισμός της παραπληροφόρησης από διάφορους «καλοθελητές».

 

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που λειτουργούν εκεί με τρόπο αποπροσανατολιστικό για τους πρόσφυγες και η δράση τους έχει σαν αποτέλεσμα ακόμη και τον θάνατο των ανθρώπων που θέλουν να περάσουν τα σύνορα. Η μία είναι επαγγελματίες διακινητές, οι οποίοι βλέπουν ότι τα περιθώρια τους στενεύουν και θα μειωθούν τα κέρδη τους από τον περιορισμό των προσφυγικών ροών και έτσι δημιουργούν «δουλειά» για τον εαυτό τους. Άλλη κατηγορία είναι στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει σε ΜΚΟ, είτε εμφανίζονται ως εθελοντές και με μια πολιτική αφέλεια και λανθασμένη επαναστατικότητα, πιστεύουν ότι θα λειτουργήσουν ενάντια στους νόμους ξεσηκώνοντας του πρόσφυγες.”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: