Home > Αυτοδιοίκηση > Κανονισμός Εμποροπανήγυρης Ιστιαίας 2016- Δείτε το τοπογραφικό

Κανονισμός Εμποροπανήγυρης Ιστιαίας 2016- Δείτε το τοπογραφικό


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Τοπογραφικό για παζάρι_7_8_2016

Άρθρο 1 Αντικείμενο Κανονισμού

Ο παρών κανονισμός ρυθμίζει:

  • Τις προϋποθέσεις λειτουργίας και την οργάνωση της εμποροπανήγυρης (για το έτος 2016) του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, στην Ιστιαία.
  • Τους κανόνες  οι  οποίοι θα ρυθμίζουν, την αισθητική,  υγιεινή  και την τάξη  στο   χώρο της Εμποροπανήγυρης.

Άρθρο 2 Νομικό πλαίσιο

Για τη σύνταξη του παρόντος Κανονισμού έχουν ληφθεί υπόψη :

  • Το άρθρο 75 ενότητα Ι, §γ περ.5 & ενότητα ΙΙ περ. 19 το άρθρο 79 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α/8-6-2006) «Κύρωση Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων».

    Ο  Ν.  3463/2006   (ΦΕΚ  114/Α/8-6-2006)  και  Ν.  3852/2010 (ΦΕΚ   87/4/7-6 2010)    όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα

  • Το άρθρο 26 §1, 4 και 6 του Ν.4264/2014 «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 118/Α/15-5-2014) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

 Η Υγειονομική διάταξη Υ1γ/Γ.Π./οικ 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718/Β/08.10.2012), καθώς και των διευκρινιστικών εγκυκλίων αυτής

    Η ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/ΦΑ2.1/31600/20.11.2013 (ΦΕΚ 3106/Β/09-12-2013)

  • Το άρθρο 19 του Β.Δ. 24-9/20-10-1958 «Περί κωδικοποιήσεως εις ενιαίον κείμενον νόμου των ισχυουσών διατάξεων περί των προσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Άρθρο 3 Περιγραφή

Η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη για το έτος 2016 θα διαρκέσει επτά (7) συναπτές  ημέρες  (άρθρο 26 του Ν. 4264/2014), ήτοι από 1 έως και 7 Σεπτεμβρίου. Προβλέπεται μία ημέρα εγκατάστασης (31η Αυγούστου) και μία ημέρα απεγκατάστασης των συμμετεχόντων (8η Σεπτεμβρίου).

  1. Η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δήμου πλησίον του γηπέδου Ιστιαίας.
  2. Οι προς χρήση χώροι της Εμποροπανήγυρης αποτυπώνονται σε τοπογραφικό διάγραμμα, που συνέταξε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και θα είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος κανονισμού.
  3. Στους χώρους που θα λειτουργεί η εμποροπανήγυρη θα υπάρχει διαγράμμιση και αρίθμηση των διατιθέμενων θέσεων.Η ευθύνη για την διαγράμμιση την αρίθμηση των θέσεων , είναι του Δήμου με μέριμνα της τεχνικής υπηρεσίας.
    Ο σχεδιασμός και η διαδικασία της διαγράμμισης θα διασφαλίζει την ομαλή και άνετη διέλευση των επισκεπτών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) την έλευση των οχημάτων όπως ασθενοφόρο, πυροσβεστική κ. λ. π. για τις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, καθώς επίσης και όποια άλλη πρόβλεψη είναι αναγκαία, αλλά και την ομαλή διενέργεια της εμποροπανηγύρεως. Η κάθε εμπορική θέση έχει έκταση (3,00 * 3,50) m2 εκτός από τις θέσεις Επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίες έχουν διαστάσεις όπως αυτές αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα.
  4. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζεται Επιτροπή Εμποροπανήγυρης, η οποία απαρτίζεται από:

Α) Δύο (2) Δημοτικούς Συμβούλους (ένας από τη πλειοψηφία, που θα εκτελεί χρέη προέδρου και ένας από τη μειοψηφία) με τους αναπληρωτές τους. Σε περίπτωση που η μειοψηφία αρνηθεί, η αντίστοιχη θέση θα καλυφθεί από την πλειοψηφία.

Β) τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιστιαίας

Γ) Δύο (2) δημοτικούς υπαλλήλους με τους αναπληρωτές τους.

Καθήκοντα γραμματέα της Επιτροπής ασκεί ένας δημοτικός υπάλληλος, του αυτοτελούς τμήματος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

Μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου καθορίζεται το ύψος του ποσού  της αποζημίωσης των οριζόμενων ως μελών της Επιτροπής υπαλλήλων του Δήμου.

Η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης είναι αρμόδια για:

  • Τον έλεγχο των υποβαλλόμενων αιτήσεων και των συνημμένων σε αυτές απαραίτητων δικαιολογητικών,
  • Την οργάνωση και διεκπεραίωση των διαδικασιών διάθεσης και κατοχύρωσης των θέσεων της εμποροπανήγυρης ,σύμφωνα με το άρθρο 7 του παρόντος,
  • Την κατάρτιση του τελικού πίνακα δικαιούχων συμμετοχής και τη διαβίβασή του στο τμήμα τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και στο τμήμα εσόδων και δημ. περιουσίας, προκειμένου να προβεί στην έκδοση των αδειών συμμετοχής,
  • Τη λήψη αποφάσεων και την υποβολή διαπιστώσεων και προτάσεων, για την εύρυθμη λειτουργία της εμποροπανήγυρης.
  • Τον έλεγχο της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, την παροχή διευκρινίσεων και την εξέταση τυχόν παραπόνων ή καταγγελιών.
  • Την δημοσιοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο του παρόντος Κανονισμού και την έκδοση ανακοινώσεων (όπου αυτό απαιτείται)
  • τη παροχή οδηγιών και τη επίλυση κάθε προβλήματος που θα ανακύψει από την διενέργεια της εμποροπανήγυρης,
  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί και δια του παρόντος Κανονισμού την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, για την έκδοση των αδειών συμμετοχής (άρθρο 65 §1 και 6 του Ν. 3852/2010), τις οποίες θα υπογράφει ο Πρόεδρος αυτής.
  2. Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης θα ζητηθεί η συνδρομή και παρουσία της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και του Κ.Υ. Ιστιαίας. Θα διευκολύνεται η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και των εγκύων γυναικών. Θα δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων τόσο από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, όσο και από άλλους φορείς, υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΙΑ. Θα λειτουργήσει ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ και λοιπά ψυχαγωγικά παίγνια, κατά το χρονικό διάστημα λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, τηρουμένων των νομικών προϋποθέσεων. Οι πωλητές – εκθέτες υποχρεούνται να καταλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο τη θέση που τους παραχωρήθηκε από την αρμόδια αρχή και να μην εμποδίζουν τη λειτουργία εν γένει της εμποροπανήγυρης καθώς και την ελεύθερη διέλευση των πεζών.

Άρθρο 4 Γενικές Υποχρεώσεις

  1. Η κατανομή των θέσεων, ο καθορισμός των όρων συμμετοχής, η παραλαβή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, η έκδοση των αδειών συμμετοχής, η κοινοποίησή τους στους ενδιαφερομένους και στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η  τήρηση των σχετικών φακέλων  σε ειδικό για το σκοπό αυτό αρχείο, η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και η έγκαιρη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων πάνω σε θέματα που τους αφορούν, αποτελούν υποχρεώσεις του Δήμου.
  2. Η προσέλευση και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, η συγκέντρωση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, η έγκαιρη υποβολή τους στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και η καταβολή των προβλεπόμενων τελών, αποτελούν υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων και προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας συμμετοχής τους στην Εμποροπανήγυρη.
  3. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν:

α) να φροντίζουν για την πολιτισμένη ατμόσφαιρα και για την καθαριότητα του χώρου της Εμποροπανήγυρης,

β) να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει οποιασδήποτε μορφής και έκτασης υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της αισθητικής που αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου, στο ήθος των κατοίκων και στους κανόνες των χρηστών και συναλλακτικών ηθών, καθώς και στους κανόνες της καλής εν γένει συμπεριφοράς,

γ) να συμμορφώνονται γενικά με τις διατάξεις των νόμων, Π.Δ., αποφάσεων, εγκυκλίων και οδηγιών, όπως ισχύουν κάθε φορά, καθώς και με τις διατάξεις του  παρόντος κανονισμού,

δ) να μην προβαίνουν σε οποιασδήποτε μορφής παρέμβαση στους παραχωρημένους προς χρήση χώρους, πέραν των όσων ορίζονται στην παρούσα και

ε) να τηρούν τους όρους και τις διατάξεις της κανονιστικής απόφασης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού,  που αφορά στον κανονισμό καθαριότητας.

  1. Η άδεια συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη χορηγείται για συγκεκριμένο χώρο και θέση (ή θέσεις) και δεν μπορεί να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στο άρθρο 3 παρ. 1 του παρόντος κανονισμού.
  2. Οι άδειες είναι προσωποπαγείς και δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρησή τους κατά χρήση, καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές, από οποιονδήποτε τρίτο, εκτός από τον/τη σύζυγο και τα τέκνα των κατόχων τους,
  3. Η διάθεση των θέσεων γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 7 του παρόντος Κανονισμού με την καταβολή του αντίστοιχου τέλους (άρθρο 14 του παρόντος),
  4. Κανένας έμπορος δεν μπορεί να εισέλθει στον χώρο της εμποροπανήγυρης, αν δεν προσκομίσει την άδεια συμμετοχής.
  5. Η παρουσία των κατόχων των αδειών είναι υποχρεωτική.

Άρθρο 5 Δικαιούχοι συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη έχουν:

α) οι επαγγελματίες έμποροι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές (υπαίθριοι πωλητές),

β)   οι κάτοχοι άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές,

γ) οι κάτοχοι άδειας επαγγελματία πωλητή βιομηχανικών ειδών των λαϊκών αγορών.

δ)   οι κάτοχοι άδειας άσκησης υπαίθριου (στάσιμου ή πλανόδιου) εμπορίου

ε)   λοιποί επαγγελματίες, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά.

στ) επαγγελματίες δραστηριοποιούμενοι στο χώρο της εστίασης, για συγκεκριμένες θέσεις της εμποροπανήγυρης (με το παρόντα Κανονισμό καθορίζονται τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται στην εμποροπανήγυρη)

                  Άρθρο 6 Διατιθέμενες θέσεις εμποροπανήγυρης

 

Οι Θέσεις που διατίθενται στην εμποροπανήγυρη, ανά κατηγορία δραστηριότητας, έχουν ως εξής:

  1. Πωλητές λουκουμάδων (κατέχοντες τη νόμιμη άδεια σύμφωνα με το Ν.2323/95, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).
  2. Πωλητές χαλβάδων (κατέχοντες τη σχετική άδεια εμπορικής δραστηριότητας).
  3. Πωλητές ξηρών καρπών (οι οποίοι θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια).
  4. Τρεις (3) θέσεις μικροπωλητών – δημότες Ιστιαίας-Αιδηψού κατά προτεραιότητα– οι οποίοι θα κατέχουν τη νόμιμη άδεια σύμφωνα με το Ν.2323/95 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για την πώληση παραδοσιακών ειδών, μπροστά από τις θέσεις 1-31, εκτός εμποροπανήγυρης. Ως  παραδοσιακά είδη θεωρούνται το καλαμπόκι,  το κάστανο, τα τυποποιημένα  μαντολάτο & παστέλι, το «μαλλί της γριάς».
  5. Τρεις (3) θέσεις πώλησης παραγωγικών προϊόντων, που θα οριστούν με απόφαση της επιτροπής εμποροπανήγυρης.
  6. Αδειούχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κάτοχοι της σχετικής άδειας).
  7. Λοιπές θέσεις για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του εμπορικού τομέα.
  8. Οι διαστάσεις κάθε θέσης θα είναι 3μ.Χ3,5μ., ενώ κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα), καταλαμβάνει χώρο όπως προβλέπεται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα.
  9. Ράντζα διαστάσεων 2μχ2,5μ., που θα τοποθετηθούν σε χώρο που προβλέπεται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα, μόνο στην περίπτωση που διατεθούν όλες οι θέσεις των παραγκών.
  10. Μία (1) θέση για εγκατάσταση Λούνα-παρκ

Για την εύρυθμη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης, όλες οι ανωτέρω θέσεις ανά κατηγορία δραστηριότητας καθορίζονται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα.

 

Άρθρο 7 Τρόποι διάθεσης και κατοχύρωσης των θέσεων εμπορικών δραστηριοτήτων & χώρων εστίασης

  1. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη και παραχώρηση θέσεων υποβάλλουν αίτηση προς το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού (διατίθεται από την Υπηρεσία) η  οποία περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:
    • Ονοματεπώνυμο ή την Επωνυμία του αιτούντος
    • Όνομα Πατρός
    • Α.Δ. Αστυνομικής Ταυτότητας ή θεωρημένο διαβατήριο για αλλοδαπούς, με την αντίστοιχη άδεια παραμονής σε ισχύ
    • Διεύθυνση κατοικίας
    • ΑΦΜ και Δ.Ο.Υ.
    • Αριθμός τηλεφώνου και ηλεκτρονική δ/νση αν υπάρχει
    • Διεύθυνση της ασκούμενης δραστηριότητας
    • Τομέας δραστηριότητας
    • Την ακριβή θέση (ή θέσεις) του χώρου
    • Τα προς πώληση είδη

Η αίτηση θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά

  • Απόδειξη Ταμειακής μηχανής
  • Πρόσφατη Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ
  • Βεβαίωση μη οφειλής (Δημοτική Ενημερότητα) του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού (άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.).
  • Βεβαίωση περί εγγραφής στο αρμόδιο Επιμελητήριο για τους εμπόρους
  • Αντίγραφο Άδειας Εμπορικής Δραστηριότητας
  • Πιστοποιητικό υγείας (σε περίπτωση διάθεσης εδώδιμων προϊόντων)

Αιτήσεις για συμμετοχή στην Εμποροπανήγυρη θα υποβάλλονται έως 16 Αυγούστου, κατά τις εργάσιμες ώρες στο Αρμόδιο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, ή μέσω ΕΛΤΑ ή μέσω ταχυμεταφορών με δαπάνη που βαρύνει τους ενδιαφερόμενους ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 7 παρ. 1 του παρόντος κανονισμού . Η μη προσκόμιση των ζητουμένων δικαιολογητικών θα αποκλείει τον ενδιαφερόμενο από τη διαδικασία χορήγησης των αδειών. Οι άδειες θα χορηγούνται σύμφωνα με το άρθρο 26 του. 4264/2014 Ειδικότερα θέματα υπαιθρίου στάσιμου εμπορίου α) σε επαγγελματίες εμπόρους που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές (υπαίθριοι πωλητές), β) σε κατόχους άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές, γ) σε κατόχους άδειας πωλητών λαϊκών αγορών που λειτουργούν εκτός της Περιφέρειας των Ν.Α. Αθηνών Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, δ) σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου (στάσιμου ή πλανόδιου) και ε) σε λοιπούς εμπόρους.

Ο έλεγχος των ανωτέρω αιτήσεων και των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών θα  γίνεται από την Επιτροπή Εμποροπανήγυρης

Οι θέσεις του άρθρου 6 του παρόντος  θα διατίθενται και κατακυρώνονται με την καταβολή του 50% του τέλους χρήσης έως την 16ην Αυγούστου εκάστου έτους στο Ταμείο του Δήμου ή μέσω Τραπέζης, με προτεραιότητα παραχώρησης στους συμμετέχοντες κατά τον προηγούμενο χρόνο  εφόσον αποσταλεί αίτηση συμμετοχής με αναγραφή των θέσεων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέχρι τις 16 Αυγούστου 2016. Το υπόλοιπο 50% του τέλους χρήσης θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 31η Αυγούστου εκάστου έτους και σε καμία περίπτωση μετά την έναρξη της Εμποροπανήγυρης. Για τους νέους συμμετέχοντες, αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την 31η Αυγούστου. Για την κατακύρωση των θέσεων θα ληφθεί υπόψη, σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις η ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μαζί με την δημόσια πρόσκληση για την διάθεση των περιπτέρων οφείλει να στέλνει ειδοποιήσεις στους συμμετέχοντες κατά τον προηγούμενο χρόνο, καθώς και αίτηση συμμετοχής η οποία θα συμπληρώνεται και θα επιστρέφεται μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ήτοι: 1) απόδειξη ταμειακής μηχανής, 2) βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος, 3) δημοτική ενημερότητα από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού (άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.). Τα κενά περίπτερα θα διατίθενται από την Οργανωτική Επιτροπή Εμποροπανήγυρης στους ενδιαφερόμενους ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης. Σε περίπτωση που ζητηθεί η ίδια ή οι ίδιες θέσεις από περισσότερους του ενός ενδιαφερόμενους, που έχουν τα ίδια προσόντα, οι θέσεις θα κατακυρώνονται με δημοπράτηση, με τιμή εκκίνησης την αρχική τιμή που ορίζεται από την Οικονομική Επιτροπή για τις συγκεκριμένες θέσεις. Περίπτερα που μένουν αδιάθετα μετά την έναρξη της Εμποροπανήγυρης, θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους, ύστερα από υποβολή σχετικής αίτησης και αφού καταβάλλουν το τέλος χρήσης επιμεριζόμενο με τις ημέρες συμμετοχής στην Εμποροπανήγυρη, με προσαύξηση του αναλογούντος τέλους κατά 20% ανά ημέρα σε σχέση με το ποσό που αναλογεί σε όσους πληρώσουν το τέλος και για τις 7 ημέρες. Σε περίπτωση που προκύψει θέμα αλλαγής θέσης, αρμόδια να επιληφθεί του θέματος είναι η Οργανωτική Επιτροπή Εμποροπανήγυρης.

Η καταβολή του τέλους μπορεί να γίνει από τον αιτούντα:

α) απ’ ευθείας στο Ταμείο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

β) με κατάθεση σε Τράπεζα, στον τραπεζικό λογαριασμό

του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

γ) με πληρωμή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking, web-banking κ.λ.π.)

Σε κάθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναγράφει, ως αιτιολογία τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και το συνολικό αριθμό των θέσεων που επιθυμεί να του χορηγηθούν.

Η υποβολή της αίτησης με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά θα γίνει το ίδιο διάστημα είτε αυτοπρόσωπα από τον ενδιαφερόμενο, είτε ταχυδρομικά. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ως ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης λαμβάνεται αυτή της σφραγίδας των ΕΛ.ΤΑ. ή της εταιρίας Courier

Μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, σε τόπο και χρόνο που θα καθορισθεί από την Επιτροπή Εμποροπανήγυρης και θα ανακοινωθεί έγκαιρα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής, παρουσία των αιτούντων τη χορήγηση θέσεων ή νόμιμα εξουσιοδοτημένων απ’ αυτούς προσώπων, με μόνο αντικείμενο την κατακύρωση των θέσεων της εμποροπανήγυρης.

Για το σκοπό αυτό, με σειρά προτεραιότητας βάσει του αριθμού διπλοτύπου είσπραξης του αναλογούντος τέλους από το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού καλείται από την Επιτροπή ο κάθε ενδιαφερόμενος να υποδείξει στο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα τις θέσεις τις οποίες επιθυμεί να καταλάβει, ανάλογα με το είδος δραστηριότητάς του.

Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να παρευρεθεί στην ανωτέρω συνεδρίαση, μπορεί να εκπροσωπηθεί από άλλο άτομο της επιλογής του, ο οποίος θα έχει για το σκοπό  αυτό τη σχετική εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής  του εξουσιοδοτούντος.

  1. Ενδιαφερόμενος για συμμετοχή ο οποίος υπέβαλε εμπρόθεσμη αίτηση με ελλιπή δικαιολογητικά, τίθεται εκτός σειράς προτεραιότητας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν παρευρεθεί ή δεν εκπροσωπηθεί στην ανωτέρω συνεδρίαση. Σε αυτούς είναι δυνατή η χορήγηση θέσεων μετά το τέλος της διαδικασίας προτεραιότητας, ανάλογα με  τις τυχόν υφιστάμενες αδιάθετες θέσεις ανά δραστηριότητα, κατά την κρίση της Επιτροπής και υπό την προϋπόθεση (για την πρώτη περίπτωση) της συμπλήρωσης των ελλείψεων.
  2. Αιτήσεις που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα, θα εξετάζονται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανωτέρω παραγράφου, μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν αδιάθετες θέσεις και υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτούντες κατέχουν την προβλεπόμενη κατά περίπτωση νόμιμη άδεια. Στην περίπτωση αυτή δίνεται προτεραιότητα σε αυτούς που ασκούν το επάγγελμα ως κύριο βιοποριστικό.
  3. Η άδεια συμμετοχής με τις χορηγούμενες θέσεις εκδίδεται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, στην οποία το Δημοτικό Συμβούλιο μεταβιβάζει τη σχετική αρμοδιότητά του και υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, μετά από την υποβολή σε αυτή του τελικού πίνακα δικαιούχων συμμετοχής από την Επιτροπή Εμποροπανήγυρης.
  4. Η άδεια συμμετοχής παραλαμβάνεται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο ή αποστέλλεται σε αυτόν ταχυδρομικά, το αργότερο μέχρι την ημέρα της εγκατάστασής του στο χώρο της εμποροπανήγυρης.
  5. Ο καθένας από τους έχοντες, κατά τα ανωτέρω, δικαίωμα συμμετοχής, μπορεί για την ευχερή άσκηση της δραστηριότητάς του, να ζητήσει με αίτησή του περισσότερες της μίας θέσεις.
  6. Γωνιακές θέσεις δεν παραχωρούνται μεμονωμένα, αλλά μαζί με τις όμορες εκατέρωθεν αυτών ή τις δύο (2) συνεχόμενες κατ’ αύξοντα ή φθίνοντα αριθμό.
  7. Σε περίπτωση μη χρήσης του χώρου με υπαιτιότητα του δικαιούχου, το καταβληθέν ποσό παρακρατείται από τον Δήμο, επιστρέφεται δε στον ενδιαφερόμενο μετά την 1η Νοεμβρίου και μόνον εφόσον οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν παραχωρηθεί και έχουν αποδώσει στο Δήμο τουλάχιστον ίσο χρηματικό ποσό.

Θεωρείται ότι η αποχώρηση του δικαιούχου δεν γίνεται με υπαιτιότητά του, όταν αυτή, αποδεδειγμένα, οφείλεται σε λόγους ανώτερης βίας, οπότε το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  1. Εάν μετά την ολοκλήρωση των επιλογών των θέσεων από τους δικαιούχους υποβληθεί κοινό αίτημα, έγγραφο ή προφορικό, για αμοιβαία ανταλλαγή θέσεων μεταξύ δικαιούχων, αρμόδια να αποφανθεί είναι η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης, τηρώντας σε κάθε περίπτωση την προβλεπόμενη από τον παρόντα Κανονισμό χωροθέτηση των εμπορευμάτων.
  2. Η άδεια χορηγείται αποκλειστικά για την έκθεση και πώληση ειδών που είναι αντικείμενο δραστηριότητας του ενδιαφερομένου.
  3. Η εκμίσθωση των χώρων όπου θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν οι ταβέρνες, θα διεξαχθεί με φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία από την Οικονομική Επιτροπή, βάσει των όρων που θα καθοριστούν από αυτή. Επίσης η εκμίσθωση του χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας του Λούνα – Πάρκ στην Εμποροπανήγυρη όπως ειδικότερα αυτός εμφανίζεται στο σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα γίνει με φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία από την Οικονομική Επιτροπή, βάσει των όρων που θα καθοριστούν από αυτή.

                 Άρθρο 8 Δικαιολογητικά συμμετοχής για εγκαταστάσεις Λούνα Παρκ

Κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία εκμίσθωσης του χώρου εγκατάστασης ΛΟΥΝΑ – ΠΑΡΚ θα καταθέσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης στην Ελλάδα τράπεζας, για ποσό που θα είναι ίσο με το δέκα τοις εκατό (10%) του ορίου της πρώτης προσφοράς , ή λόγω εγγυήσεως γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  ιδίου  ποσού, τα οποία στους αποτυχόντες επιστρέφονται μετά το πέρας της δημοπρασίας στον δε τελευταίο πλειοδότη μετά το τέλος της σύμβασης και εκπλήρωσης όλων των όρων της συμβάσεως.
β) αξιόχρεο κατά την κρίση της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης εγγυητή, ο οποίος υποχρεούται να υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και το συμφωνητικό, καθιστάμενος για την εκπλήρωση των όρων της συμβάσεως αλληλεγγύως και εξ ολοκλήρου υπεύθυνος μετά του μισθωτού, παραιτούμενος των ευεργετημάτων της διαιρέσεως και διζήσεως.
γ) Βεβαίωση του Ειδικού Δημοτικού Ταμείου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και των επιχειρήσεων αυτού περί μη οφειλής του οποιουδήποτε ποσού προς αυτούς (Δημοτική φορολογική ενημερότητα ), από την οποία να εξάγεται ότι αυτός και ο εγγυητής του δεν είναι οφειλέτες.
δ) Βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης του έργου λειτουργίας του ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ σε εμποροπανήγυρη η δυνατόν πιο πρόσφατων συμμετοχών σε εμποροπανηγύρεις.
ε) Υπεύθυνη Δήλωση – βεβαίωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής διπλωματούχου μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου περί καλής λειτουργίας των μηχανημάτων του ΛΟΥΝΑ –ΠΑΡΚ από ηλεκτρομηχανολογικής πλευράς και ότι οι ηλεκτρο/μηχ/κές εγκαταστάσεις πληρούν τους όρους ασφαλείας με ημερομηνία εκείνη της εγκαταστάσεως καθώς και ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις άνω των 10 HP  και υπεύθυνη Δήλωση – βεβαίωση διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού περί καλής εγκατάστασης και ασφαλούς λειτουργίας.
στ) Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού, για την καλή εγκατάσταση, στατικότητα και ασφαλή λειτουργία του Λούνα-Παρκ.

ζ) Βεβαίωση διπλωματούχου χημικού ανώτατης σχολής, για την επικινδυνότητα των τυχόν χρησιμοποιούμενων αερίων και άλλων υλών. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα χρησιμοποιηθούν τέτοια υλικά.

η) Άδεια του Υπουργείου Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας), για μηχανολογικές εγκαταστάσεις, άνω των 10 ή 15 ίππων, κατά τις διατάξεις του Α.Ν. 207/1967/Α΄216.

θ) Υπεύθυνη δήλωση διπλωματούχου μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, για κάθε ψυχαγωγικό παίγνιο, που δεν υπερβαίνει τους 10 ή 15 ίππους.

ι) Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής για την καλή εκτέλεση όλων των όρων του συμφωνητικού, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας.

ια) Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής ότι δεν έχει καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας.

ιβ) Ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του ενδιαφερόμενου και του εγγυητή

ιγ) Ασφαλιστήριο που θα καλύπτει αποζημίωση ατυχήματος έναντι τρίτων.

Ο Ανάδοχος που θα εκμισθώσει χώρο για την εγκατάσταση Λούνα-πάρκ,  είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί στο χώρο του με υπαιτιότητά του.

 

Άρθρο 9 Ποινικές κυρώσεις

  1. Όποιος παρεμποδίζει τον ασκούμενο έλεγχο ή αρνείται με οποιονδήποτε τρόπο να παραδώσει στους αρμόδιους υπαλλήλους κάθε στοιχείο απαραίτητο για τη διεξαγωγή του ελέγχου, όπως ιδίως τα παραστατικά εμπορίας και διακίνησης, τιμωρείται με φυλάκιση. Παρεμπόδιση ελέγχου θεωρείται και η απόκρυψη των απαιτούμενων στοιχείων ή η παραποίηση των στοιχείων αυτών ή η ψευδής παράθεσή τους.
    2. Όποιος χωρίς άδεια ασκεί δραστηριότητα του παρόντος νόμου, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών.
    3. α) Όποιος διαθέτει τρόφιμα μη ασφαλή ή ακατάλληλα για την ανθρώπινη κατανάλωση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.
    β) Όποιος διαθέτει τρόφιμα μη ασφαλή ή επιβλαβή για την υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών.
    γ) Όποιος αναμιγνύει παράνομα και πωλεί είδη διαφορετικών ποιοτήτων τιμωρείται με φυλάκιση.
    4. Όποιος παραποιεί ή νοθεύει άλλα είδη βιοτικής ανάγκης πλην τροφίμων ή εν γνώσει του κατέχει προς εμπορία ή πωλεί τέτοια είδη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Άρθρο 10 Φύλαξη και καθαριότητα της Εμποροπανήγυρης

Τη φύλαξη του χώρου θα αναλάβει εταιρεία φύλαξης χώρων (security) στην οποία θα ανατεθεί από το Δήμο η φύλαξη του χώρου της εμποροπανήγυρης, η οποία επιπλέον θα επιβλέπει τον χώρο, ώστε να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις αυθαίρετα από τους εκθέτες. Σε περίπτωση δε αυθαίρετης χρήσης θα μεριμνά για την απομάκρυνσή τους. Την καθαριότητα του χώρου της Εμποροπανήγυρης και των χώρων υγιεινής θα αναλάβει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Μετά τη λήξη της Εμποροπανήγυρης συνεργεία καθαριότητας θα φροντίσουν για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου.

                        Άρθρο 11 Στέγαστρα – Τρόπος κατασκευής

Το τίμημα για την κατασκευή παραπηγμάτων θα οριστεί από την Οικονομική Επιτροπή και θα καταβάλλεται εφάπαξ στο Ταμείο του Δήμου.

Τα παραπήγματα θα είναι διαστάσεων 3μ Χ 3,5μ ξύλινα ή μεταλλικά, σκεπαστά και με υλικά του εργολάβου και θα πληρούν τους όρους ασφάλειας και κυκλοφορίας.                                                                                        Οι λαμαρίνες των παραπηγμάτων θα είναι στερεωμένες στα δύο άκρα και στο κέντρο και η στήριξη των παραπηγμάτων θα γίνεται με μεταλλική γωνία και όχι με σύρμα. Η παράδοση των παραπηγμάτων από τον εργολάβο κατασκευαστή θα πρέπει να γίνεται το αργότερο μέχρι 28 Αυγούστου.

Ο εργολάβος δικαιούται να εισπράξει από τους εκθέτες εμπόρους για κάλυψη των εξόδων τους και για όφελός του αποζημίωση για κάθε παράγκα 3μ Χ 3,5μ. Το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστεί από την Οικονομική Επιτροπή. Ο κατασκευαστής θα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο της εμποροπανήγυρης με συνεργείο για όλο το 24ωρο και όσο διαρκεί αυτή για τυχόν επιδιορθώσεις.

Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις θα γίνουν από το σύλλογο ηλεκτρολόγων Ιστιαίας. Το τίμημα για την κατασκευή ηλεκτρικής εγκατάστασης θα καθοριστεί από την Οικονομική Επιτροπή και θα καταβάλλεται εφάπαξ στο Ταμείο του Δήμου.

Η σχετική δαπάνη για την κατασκευή του δικτύου θα βαρύνει τον σύλλογο, ο οποίος δικαιούται να εισπράξει από τους εκθέτες εμπόρους για την κάλυψή της και για όφελός του αποζημίωση ανάλογα με την ζητούμενη από τον κάθε έμπορο–εκθέτη-κατάστημα, εγκατάσταση. Δεν έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει την εργολαβία για τυχόν ζημιά που θα προκύψει από θεομηνία.                 

Ο Δήμος θα πληρώσει το ρεύμα που θα καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης. Δεν επιτρέπεται η χρήση γεννήτριας από τους εκθέτες. Οι εγκαταστάσεις που θα γίνουν θα έχουν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφάλειας και οι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες θα έχουν την πλήρη ευθύνη της λειτουργίας-ασφάλειας της εγκατάστασης.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε ζημία που τυχόν προκληθεί και για οποιαδήποτε αιτία από την κατασκευή των περιπτέρων ή άλλων προσωρινών κατασκευών και από αυτή που τυχόν προκληθεί από οποιονδήποτε δικαιούχο αδειοδοτούμενο.

                           Άρθρο 12  Ειδικές διατάξεις

  1. Σε περίπτωση φιλοξενίας δραστηριοτήτων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, ο ενδιαφερόμενος, υποχρεούται να τύχει της προβλεπόμενης αδειοδότησης από το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  2. Η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης, η οποία έχει την ευθύνη της οργάνωσης και της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και του παρόντος Κανονισμού, εξουσιοδοτείται να ρυθμίζει άμεσα οποιοδήποτε θέμα ανακύπτει κατά την προετοιμασία της διοργάνωσης.
  3. Η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης για όλες τις πράξεις της τηρεί πρόχειρα πρακτικά, με ευθύνη του Προέδρου αυτής, που υπογράφονται από όλα τα μέλη της.
  4. Εάν παραστεί ανάγκη διάθεσης περισσότερων χώρων, πέραν αυτών που ορίζονται στο άρθρο 6 του παρόντος, παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης νέων θέσεων, η ανάπτυξη των οποίων θα γίνει με υπόδειξη της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης, υπό τον όρο ότι η απόφαση αυτή δεν θα διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, το δε τίμημα των θέσεων αυτών εξομοιώνεται με εκείνο του άρθρου 11 του παρόντος.

Άρθρο 13 Πωλούμενα είδη

Τα προς πώληση είδη που επιτρέπονται στον εμπορικό τομέα είναι:

  • Τεχνητά & αποξηραμένα άνθη και φυτά
  • Ασημικά και Faux Bijou (Φο Μπιζού)
  • Βιβλία-σχολικά είδη
  • CD
  • Είδη Αυτοκινήτου
  • Αγροτικά εργαλεία – μηχανήματα
  • Είδη Λαϊκής Τέχνης
  • Είδη Δώρων και διακόσμησης
  • Είδη Οικιακής Χρήσης –Υαλικά & Είδη Μπάνιου
  • Καλλυντικά
  • Λευκά είδη – είδη προικός
  • Εκκλησιαστικά Είδη
  • Αξεσουάρ Μικρών Ζώων & Ιχθύων
  • Είδη Ένδυσης –Υπόδησης
  • Αξεσουάρ Ένδυσης
  • Παιδικά παιχνίδια
  • Ηλεκτρονικά
  • Είδη παντοπωλείου – Ψιλικά
  • Παραδοσιακά γλυκά – προϊόντα
  • Βιολογικά – οικολογικά προϊόντα
  • Έτοιμα φαγητά
  • Σιδηρικά- Εργαλεία

                     Άρθρο 14 Τέλη διάθεσης θέσεων

  1. Ο καθορισμός του ύψους των τελών για κάθε κατηγορία θέσης γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του από 24.09.1958 Ν.Δ. “Δικαίωμα χρήσεως κτημάτων, έργων ή υπηρεσιών”.
  2. Για κάθε δημότη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, που ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με την εμποροπανήγυρη και επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή, παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 20% επί του ανωτέρω τέλους. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται από την πρόσφατη Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ ή από το αντίγραφο άδειας άσκησης της εμπορικής δραστηριότητας.
  3. Σε ΑμΕΑ και πολυτέκνους χορηγείται έκπτωση 20%
  4. Σε συνεταιρισμούς προώθησης τοπικών προϊόντων, που έχουν την έδρα τους στο Δήμο μας, διατίθεται χώρος διαστάσεων 3 χ 3,5μ., εντός του χώρου της εμποροπανήγυρης, σε σημείο που θα αποφασισθεί από την Επιτροπή Εμποροπανήγυρης, ύστερα από αίτημα των ενδιαφερομένων, και μόνο στην περίπτωση που δεν διατεθούν όλες οι θέσεις, με ποσοστό έκπτωσης 20% επί του προβλεπόμενου τέλους.

Άρθρο 15

Το έντυπο της Άδειας συμμετοχής στην παραδοσιακή  Εμποροπανήγυρη Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, από 1 Σεπτεμβρίου έως 7 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία Δικαιούχου :

Ονοματεπώνυμο:……………………. ΑΦΜ:……………………………….

Είδοςδραστηριότητας:……………………………………… Αριθμός θέσης                                    :…………………………………….

Αριθμός χώρων        :…………………………………….

Ενοίκιο χώρου           :………Έκπτωση:……………………… Καταβολή:…………………Αρ. Διπλ. Είσπραξης :………….

Άρθρο 16 Γενικές Διατάξεις

  1. Απαγορεύεται η εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση οποιουδήποτε χώρου ή θέσης από τους δικαιούχους, σε τρίτο ή η χρησιμοποίησή τους για άλλο σκοπό, εκτός αυτού για τον οποίο διατέθηκαν. Σε  περίπτωση  που  διαπιστωθεί  από  τα  στοιχεία  Ταμειακής  Μηχανής  ή  από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση χώρου, το αντίτιμο της θέσης προσαυξάνεται κατά 5.000,00 € σε βάρος του δικαιούχου, σύμφωνα με την άδεια χρήσης.
  2. Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του χώρου της Εμποροπανήγυρης διέπονται από τους κανόνες της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλειά τους. Ουδεμία ευθύνη υπέχει ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, αφού όλες οι κατασκευές και οι συνδέσεις θα γίνουν υπό την επίβλεψη και αποκλειστική ευθύνη του συλλόγου ηλεκτρολόγων Ιστιαίας.
  3. Απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρογεννητριών και γενικά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο χώρο της εμποροπανήγυρης, για λόγους ασφαλείας, πυρασφάλειας και ισοκατανομής των ηλεκτρικών φορτίων.
  4. Οι δραστηριοποιούμενοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος υποχρεούνται στην τήρηση των σχετικών υγειονομικών διατάξεων και γενικότερα της ισχύουσας νομοθεσίας, και να τηρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφάλειας, είναι δε αποκλειστικά υπεύθυνοι για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκληθεί από υπαιτιότητά τους, λόγω μη τήρησης αυτών.
  5. Απαιτείται βεβαίωση πυρασφάλειας για τις ψησταριές – καντίνες κ.λ.π., που χρησιμοποιούν υγραέριο.
  6. Απαγορεύεται το κλείσιμο των διαδρόμων με εμπορεύματα κ.λ.π., το πλάτος των οποίων έχει υπολογισθεί για τη διέλευση των πολιτών ή και οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το ήμισυ του τέλους της θέσης, για κάθε φορά που θα σημειώνεται παράβαση.
  7. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οποιουδήποτε προς τους παραπάνω όρους, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού:

α) θα αποκλείει αυτούς από το δικαίωμα της συμμετοχής για την επόμενη χρονιά.

β) θα διακόπτει, τη χορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος και θα αποκλείει την περαιτέρω λειτουργία του χώρου, αποβάλλοντάς τον.

γ) ο χώρος θα διατίθεται σε άλλον ενδιαφερόμενο επιλαχόντα και γενικά θα λαμβάνεται κάθε νόμιμο μέτρο, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου και η εύρυθμη λειτουργία της εμποροπανήγυρης.

  1. Όποιος συμμετέχει στην Εμποροπανήγυρη τεκμαίρεται ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του παρόντος Κανονισμού.
  2. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Εμποροπανήγυρη μπορούν να προμηθευτούν εγκαίρως την Κανονιστική Απόφαση του Δ.Σ. για ενημέρωσή τους από το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού ή από την ιστοσελίδα αυτού (http://www.dimosistiaiasaidipsou.net).
  3. Ότι δεν προβλέπεται στον παρόντα Κανονισμό, ρυθμίζεται άμεσα με απόφαση της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, η οποία μετά το πέρας της εμποροπανήγυρης, ανάλογα με τις διαπιστώσεις της, εισηγείται τη συμπλήρωση ή την τροποποίησή του.
  4. Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, έχει το δικαίωμα να διαμορφώσει  χώρο,  στον οποίο θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις και εν γένει δρώμενα από το χώρο των παραστατικών τεχνών). Στόχος της διοργάνωσης αυτού του είδους εκδηλώσεων είναι η τόνωση της κίνησης της Εμποροπανήγυρης αλλά και η αναβάθμισή της σε πολιτιστικό γεγονός.

Άρθρο 17

Η ισχύς του παρόντος Κανονισμού αρχίζει από τη δημοσίευσή του, κατά τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 79 του Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων» (ΦΕΚ 114/Α΄/8-6- 2006).

Β.- Ορίζεται Επιτροπή Εμποροπανήγυρης, η οποία απαρτίζεται από:

Α) Δύο (2) Δημοτικούς Συμβούλους τους κ.κ.Κων/νο Παπαδόπουλο, που θα εκτελεί χρέη προέδρου και Νικόλαο Τσελίκα, με τους αναπληρωτές τους κ.κ.Αθανάσιο Τσάντζαλο και Εμμανουήλ Χριστοφάκη.

Β) τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιστιαίας κ.Αργύριο Φενερίδη.

Γ) Δύο (2) δημοτικούς υπαλλήλους τους κ.κ.Μαρία Δημητρίου και Ιωάννη Γκίζα, με αναπληρωτές τους κ.κ.Αικατερίνη Ζερβούδη και Νικόλαο Ματάκια. Καθήκοντα γραμματέα της Επιτροπής θα ασκεί η δημοτική υπάλληλος κ. ΄Ελενα Φαδάκη, με αναπληρώτρια την κ. Μαρία Δήμκου, του αυτοτελούς τμήματος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: