Home > Αυτοδιοίκηση > Εν μέσω καύσωνα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιστιαίας- Αιδηψού

Εν μέσω καύσωνα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιστιαίας- Αιδηψού


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Κατακαλόκαιρο παραχώρηση της πλαζ της Αιδηψού στον Δήμο ;

Εν μέσω καύσωνα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιστιαίας- Αιδηψού

Οι καντίνες και πάλι στο προσκήνιο…αλλά χωρίς συζήτηση στο Σώμα

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού στις δώδεκα το μεσημέρι, με τον υδράργυρο στα ύψη και με τριάντα ένα θέματα στην ημερήσια διάταξη, ενώ δεν έλειψαν και τα προ ημερησίας. Γεγονός που προκάλεσε εντύπωση ήταν η μειωμένη προσέλευση της αντιπολίτευσης, με την ζέστη να ανεβαίνει περισσότερο εντός της αίθουσας συνεδρίασης καθώς δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί και οι έντονοι διάλογοι.

Θέματα προ ημερήσιας διάταξης

Καταγγελία Δημόπουλου

ds (2)

Το πρώτο θέμα προ ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκε αφορούσε καταγγελία στην οποία προχώρησε ο Βασίλης Δημόπουλος με έγγραφο του προς την Δήμαρχο για Δημοτικό υπάλληλο που χρησιμοποιεί αυτοκίνητα του Δήμου ιδιωτικά και εξέφρασε τους φόβους για τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν για το Δημοτικό Συμβούλιο σε περίπτωση ατυχήματος. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κατούνης απευθυνόμενος προς τον κ. Δημόπουλο λέγοντας πως πρόβλημα με τον νόμο θα έχει μόνο ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και όχι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, με την συγκεκριμένη τοποθέτηση διαφώνησε ο κ. Δημόπουλος και είχε έναν έντονο διάλογο με τον κ. Κατούνη στο τέλος του οποίου, ενημέρωσε πως δεν θέλει κανένα αξίωμα για πέντε χρόνια και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Από σήμερα αν ο θεός με έχει καλά θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού».

ds (1)

Παραχώρηση της πλαζ της Αιδηψού στον Δήμο ;

Το θέμα που κυριάρχησε στην προ ημερήσια διάταξη ήταν αυτό της παραχώρησης της πλαζ της Αιδηψού στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Το συγκεκριμένο θέμα εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγγελική Κούκουζα – Δελχά που ενημέρωσε το Σώμα πως υπάρχει επίσημο έγγραφο από την Ε.Τ.Α.Δ. που προτείνει την αποδοχή των όρων της σύμβασης για την παραχώρηση και να εξουσιοδοτηθεί η Δήμαρχος για την αποδοχή της σύμβασης αυτής. Για τα συγκεκριμένο θέμα τις ενστάσεις της κατέθεσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Δήμος είσαι εσύ» Νατάσσα Φουρνάρη που τόνισε πως η παραχώρηση της παραλίας γίνεται πάρα πολύ αργά και τόνισε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει προβλήματα με τον νόμο λόγω της επικινδυνότητας της παραλίας αν συμβεί κάποιο ατύχημα. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέργιος Βενετής ήταν καυστικός λέγοντας: «Νοιώθω ότι κοροϊδευόμαστε ψηφίζοντας αυτή την στιγμή την αποδοχή της παραχώρησης αυτά έπρεπε να έχουν γίνει από τον Μάρτιο». Στις τοποθετήσεις της κ. Φουρνάρη και του κ. Βενετή απάντησε η Δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου – Σπανού λέγοντας πως και σε προηγούμενα έτη η αποδοχή της παραχώρησης γινόταν στις 10 Ιουλίου, προσθέτοντας πως θα μπορούσε να έχει γίνει το ίδιο και φέτος αλλά λόγω των γεγονότων των προηγούμενων εβδομάδων στην χώρα και λόγω της αλλαγής της διεύθυνσης της Ε.Τ.Α.Δ. υπήρξε καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα τόνισε πως πρέπει ο Δήμος, έστω και την τελευταία στιγμή, πρέπει να κάνει τα έργα που χρειάζονται στην παραλία και αυτή να λειτουργήσει με νόμιμους τρόπους. Τοποθέτηση για το ίδιο θέμα έκανε και ο Βασίλης Δημόπουλος που τόνισε : «Θεωρώ πως ο χρόνος για να αποκατασταθούν οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλος και πως δεν προλαβαίνουμε για να λειτουργήσει η πλαζ. Επίσης θεωρώ πως κάποιοι θέλουν να κερδίσουν κάτι με αυτή την σύμβαση που προτείνεται θα είναι αρνητική η ψήφος μου». Η παραχώρηση της πλαζ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 11 ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά αν και ακούστηκε και η άποψη του κ. Δημόπουλου πως απαιτοουνται 18 ψήφοι για το συγκεκριμένο θέμα!

Οι καντίνες σε Κανατάδικα και Τσοκαΐτη και πάλι στο προσκήνιο

Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε η κ. Νατάσσα Φουρνάρη και ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση του Σώματος, μετά την απόφαση του αν.Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη με την οποία ανακαλεί την σύμφωνη γνώμη που είχε δώσει ο ίδιος για την απλή χρήση του αιγιαλού σε Κανατάδικα και Τσοκαΐτη. Με την Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Σελίμη να τονίζουν πως από την 1η Ιουνίου και μετά ο Δήμος δεν φέρει ευθύνη αλλά η Κτηματική Υπηρεσία. Ο κ. Δήμοπουλος ζήτησε το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης και κάπου εκεί επικράτησε ένα κομφούζιο στην αίθουσα καθώς ο κ. Δημόπουλος θεώρησε πως το θέμα δεν μπήκε προς συζήτηση μετά από υπόδειξη του κ. Σελίμη προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Δημόπουλος αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας «είστε επικίνδυνοι και ανίκανοι» ενώ προηγήθηκε έντονος διάλογος με τον κ. Σελίμη.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

Η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζουπανιώτης εκπρόσωποι του Δήμου στον Φο. Δ.Σ.Α.

 

ds

Η εκπροσώπηση του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού τον Φο. Δ.Σ.Α. είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, αλλά η πρόταση δεν είχε περάσει από το Σώμα. Στην συνεδρίαση της Τετάρτης το συγκεκριμένο θέμα εισηγήθηκε η Δήμαρχος που αρχικά ανέφερε πως στο παρελθόν όταν συζητήθηκε το θέμα, το Σώμα παραπλανήθηκε και αντί να συζητηθεί η εκπροσώπηση στον φορέα συζητήθηκε αν αυτός πρέπει να υπάρχει ή όχι. Παράλληλα η Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος πρέπει να έχει λόγο στον Φο.Δ.Σ.Α. από την στιγμή που έχει Χ.Υ.Τ.Α. αλλά και πως ο περιφερειακός σύνδεσμος σχεδιάζει μονάδα κομποστοποίησης απορριμμάτων στην περιοχή αλλά και μονάδα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Λιχάδα. Μετά από την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σώμα αποφάσισε να ορίσει ως εκπροσώπους του Δήμου στον Φο. Δ.Σ.Α. την Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Ζουπανιώτη. Αρχικά η πρόταση για τον ορισμό αναπληρωματικού μέλους αφορούσε το πρόσωπο του Αντιδημάρχου Λιχάδας Χρήστο Καψοράχη πρόταση για την οποία υπήρξαν αρκετές διαφωνίες.

Ο Δήμος παραχώρησε τα αυτοκίνητα

του «Βοήθεια στο σπίτι» στην ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.

Το συγκεκριμένο θέμα εισηγήθηκε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. Άννα Λουκατζίκου που ενημέρωσε το Σώμα πως η ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. ζητάει την παραχώρηση των αυτοκινήτων, ώστε να τα διαχειρίζεται καλύτερα με την έννοια ότι θα είναι πιο γρήγορες οι διαδικασίες, όσο αναφορά τα ανταλλακτικά και τα καύσιμα τους, τονίζοντας πως το «Βοήθεια στο σπίτι» δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτοκίνητα. Η κ. Λουκατζίκου ενημέρωσε το Σώμα πως η Ε.Τ.Α.Α. χρηματοδοτεί με ένα μικρό ποσό ετησίως την ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. για την συντήρηση των αυτοκινήτων. Μετά από την ενημέρωση από την κ. Λουκατζίκου το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση των αυτοκινήτων του «Βοήθεια στο σπίτι» στην ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.

Ίδρυση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Την δωρεάν παραχώρηση χρήσης κτιρίων στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνική Μέριμνα και Αλληλεγγύη – Παιδεία – Αθλητισμός για την ίδρυση Κ.Δ.Α.Π. αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημήτρης Αγγελόπουλος που ενημέρωσε πως τα σχολεία που θα παραχωρηθούν είναι το 1ο Δημοτικό Ιστιαία και το Δημοτικό της Αιδηψού. Η Δήμαρχος από την πλευρά της τόνισε πως για πρώτη φορά στον Δήμο θα δημιουργηθούν Κ.Δ.Α.Π. και συμπλήρωσε πως είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα και επεσήμανε την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Δήμος, ώστε να είναι μέσα στους χρόνους και να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παράλληλα τόνισε πως ο Δήμος θα έχει αρκετά οφέλη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: