Home > Αυτοδιοίκηση > Αναγκαία η παράκαμψη των Γιάλτρων – Χωρίς ανταποδοτικά τέλη η Λιχάδα

Αναγκαία η παράκαμψη των Γιάλτρων – Χωρίς ανταποδοτικά τέλη η Λιχάδα


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Χαλασμένο μοτέρ άφησε χωρίς νερό τον Αη Γιώργη Λιχάδας του Αγίου Πνεύματος

Αναγκαία η παράκαμψη των Γιάλτρων

Χωρίς ανταποδοτικά τέλη η Λιχάδα

Τρύπιοι κάδοι – Ελλιπής φωτισμός – Πρόχειρο κλείσιμο λακκουβών – Εικόνα εγκατάλειψης

 

Πολλοί ήταν οι επισκέπτες που επέλεξαν να κατευθυνθούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στον Αη Γιώργη Λιχάδας. Αλλά πέρα από το μαγευτικό τοπίο, που αντίκρισαν ήρθαν αντιμέτωποι με τα προβλήματα της καθημερινότητας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού που ακόμη δεν έχουν βρει τη λύση τους. Οι πρώτες και βασικές ανάγκες παραμένουν ανικανοποίητες όταν η καθαριότητα, η αποκομιδή των σκουπιδιών, οι δρόμοι, ο φωτισμός και η έλλειψη νερού αποτελούν ακόμη το ζητούμενο. Η παράκαμψη των Γιάλτρων έχει ως έργο πάει …πιο πίσω, ενώ η αναγκαιότητα του έργου παραμένει προφανής. Κι επειδή τα προβλήματα δεν λύνονται από μόνα τους, για μια ακόμη φορά επισκεφτήκαμε και καταγράφουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι ντόπιοι, αλλά κι οι επισκέπτες της περιοχής. Το ρεπορτάζ στον ακριτικό Αη Γιώργη της Λιχάδας έδειξε πως ενώ οι πληγές του τόπου είναι γνωστές και πολυδημοσιοποιημένες – όπως όλα δείχνουν -κάποιων το αυτί δεν φαίνεται να ιδρώνει.

 

Βόθροι – Λύματα

Χρόνια και άλυτη παραμένει η κατάσταση με τους βόθρους και τα λύματα.

7

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων: «Το βυτιοφόρο πηγαίνει μέχρι τα Γιάλτρα και τo club και στην δική μας περιοχή δεν έρχεται, παρόλο που είναι και τουριστική. Μας λένε ότι δεν υπάρχει άδεια, όμως εμείς επωμιζόμαστε ένα πολύ μεγάλο κόστος συνέχεια. Για να αδειάσει το βόθρο ένα βυτιοφόρο το ποσό που θα ζητάει είναι από 260 έως 300 ευρώ. Οι βόθροι αν είναι στεγανοί θέλουν μέρα παρά μέρα σχεδόν άδειασμα. Υπολογίστε πόσα είναι τα έξοδά μας συγκριτικά με τα γειτονικά Γιάλτρα».

 

Χωρίς παιδική χαρά και λίγους εκπαιδευτικούς – Πρόταση δασκάλας

8

«Στο σχολείο μας υπάρχει έλλειψη δασκάλων και ιδιαίτερα ειδικής αγωγής. Υπάρχει λόγω της απόστασης και του κακού οδικού δικτύου απροθυμία. Εφόσον η περιοχή μας είναι ακριτική αναρωτιέμαι, γιατί δεν αυξάνονται τα μόρια ώστε να καλύπτονται ευκολότερα οι θέσεις των εκπαιδευτικών; Πρέπει το σχολείο να ενισχυθεί με περισσότερους εκπαιδευτικούς.

9

Ακόμη η έλλειψη παιδικών χαρών δημιουργεί πρόβλημα εκτόνωσης με αποτέλεσμα ορισμένα παιδιά να συγκεντρώνονται στο σχολείο για να παίζουν και έτσι να δημιουργούνται φθορές, που δεν είναι εύκολο μετά να καλύπτονται. Από όσο γνωρίζω το C.M. ανανεώνει κάθε δύο χρόνια τον εξοπλισμό της για η επιχείρηση αυτή που είναι εκατομμυρίων ευρώ και αφήνει λεφτά, δεν προσφέρει ως έκτακτη εισφορά στο Δήμο τον παλιό της εξοπλισμό; Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε έτσι να ανανεώνεται κι ο εξοπλισμός του σχολείου μας και η επιχείρηση σε συνεννόηση με το Δήμο να πρόσφεραν κάτι στους κατοίκους της περιοχής».

 

Χωρίς νερό ή με αλμύρα ο Αη Γιώργης Λιχάδας

«Από την Κυριακή 31 Μαΐου ο Άγιος Γεώργιος Λιχάδας δεν έχει νερό. Εδώ και τρία χρόνια όταν έρχεται λίγος κόσμος χαλάει το μοτέρ. Και αυτό πιθανά να συμβαίνει όταν υπάρχει περισσότερος πληθυσμός. Παρόλα αυτά ο δήμος θα έπρεπε να είχε προνοήσει να υπάρχει και μια εναλλακτική λύση, πράγμα που δεν έκανε και όλοι μας δεν είχαμε ούτε καν αλμυρό νερό για την τουαλέτα. Τι να πούμε στους τουρίστες που μετά από το μπάνιο τους στη θάλασσα δεν είχαν νερό ούτε για ντους; Και το πρόβλημα του αλμυρού νερού δεν έχει λυθεί δυστυχώς ακόμη, καταστρέφοντας από τα άλατα θερμοσίφωνες πλυντήρια, σωλήνες ύδρευσης. Από όσο φαίνεται τα τέλη που πληρώνουμε δεν είναι ανταποδοτικά από τον δήμο, αφού από το βράδυ της Κυριακής δεν είχαμε νερό. Η βλάβη επιδιορθώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ανήμερα του Αγίου Πνεύματος».

 

Το πρόβλημα πρόσβασης και κυκλοφορίας      

«Με το οδικό δίκτυο το πρόβλημα μας …ξεπερνά! Από τις λακκούβες που έχουν οι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές τα αυτοκίνητά μας. Όταν έγινε η παρέλαση των μαθητών, στεκόμαστε μπροστά στις λακκούβες για να μην πέσουν τα παιδιά μέσα. Ήρθαν και τις έκλεισαν πρόχειρα και ήδη όπως βλέπετε έχουν υποστεί καθίζηση. Αν παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του εκεί μπορεί απλά να πέσει μέσα.

3Α 3 2Α 2

Προκαλείται μεγάλη δυσκολία στην δουλειά μας αλλά και πρόβλημα με τον τουρισμό, παράλληλα με το πρόβλημα που υπάρχει με τον φωτισμό σε αρκετά σημεία του χωριού. Έτσι στο θέμα διαχωρισμού του δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού συμφωνούμε και θέλουμε να είμαστε με την Αιδηψό. Ίσως θα ήταν προτιμότερο αυτό για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες μας».

 

Πρόβλημα αστυνόμευσης – περίθαλψης

11

«Πρόβλημα υπάρχει και με την αστυνόμευση, λόγω της απόστασης. Αν όπως φημολογείται κλείσει το Α.Τ. Αιδηψού τι θα γίνει με μας; Υπάρχει επίσης έλλειψη γιατρών και υπάρχει ένας μόνο φαρμακοποιός που κάνει φιλότιμες προσπάθειες. Πρέπει να έρθει στο χωριό ένας μόνιμος αγροτικός γιατρός, ακόμη κι αν εμείς του παρέχουμε δωρεάν στέγη».

 Σκουπίδια

10

«Οι παραλίες είναι βρώμικες και στον Κάβο υπάρχουν κάδοι που είναι τρύπιοι εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα. Δεν περνάει συχνά το όχημα για να μαζέψει τα σκουπίδια και η μια εργαζόμενη του Δήμου είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα βγάλει πέρα μόνη της.

4

4Α

Πως μια γυναίκα να σηκώσει τέτοιους κάδους; Για την καλαισθησία και τα σπασμένα παγκάκια τι να πούμε; Και η ερώτηση που επέμεναν οι κάτοικοι να δημοσιευθεί ήταν «Γιατί η Δήμαρχος μάζεψε του υπαλλήλους της και καθάρισε το Πευκί, ενώ άφησε όλον τον άλλο Δήμο, τον άφησε εντελώς ακαθάριστο;»

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: