Home > Hot ! > Το μνημόσυνο της ανάπλασης της Αιδηψού

Το μνημόσυνο της ανάπλασης της ΑιδηψούThere are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

Ανοικτή συγκέντρωση πολιτών – Πολλά θέματα, λίγες απαντήσεις

Το μνημόσυνο της ανάπλασης της Αιδηψού

 a13

Την Τετάρτη 15 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Αιδηψού πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τη Δήμαρχο προς τους Συλλόγους, φορείς και δημότες της Αιδηψού. Η ενημέρωση ξεκίνησε με την μακροσκελέστατη εισήγηση της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου – Σπανού που αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονικό του έργου της ανάπλασης της παραλίας της Αιδηψού, από την δημοπρασία μέχρι την απένταξη του έργου.

a12

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έγγραφα, τονίζοντας πως είναι όλα στην διάθεση των πολιτών, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε πυρά προς την αντιπολίτευση και πως θα υπάρξει έλεγχος για πράξεις που έχουν τελεστεί και έχουν επιφέρει ζημία στον Δήμο. Με το πέρας της τοποθέτησης της Δημάρχου ο λόγος πέρασε στους πολίτες για να θέσουν τα ερωτήματα τους.

 

Ερωτήσεις πολιτών και οι απαντήσεις της Δημάρχου

Ο πολίτης που άνοιξε τον διάλογο ήταν ο Γιώργος Δημητρίου που τόνισε «Δεν μας ενδιαφέρει η αναζήτηση ευθυνών.

a10_n

Το έργο θα γίνει; Κάτι για την Αιδηψό θα γίνει; Μην ξεχνάμε πως η Αιδηψός τροφοδοτεί ολόκληρη την περιοχή. Θα τρέξουμε λίγο; Θέλετε την βοήθεια μας; Σαν πολίτες να βάλουμε πλάτη κι εμείς αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Το να λέμε πως κάναμε κάποιες προσπάθειες ή θα κάνουμε, δεν λέει τίποτα.». Η Δήμαρχος απάντησε πως η Δημοτική αρχή έχει παραλάβει το συγκεκριμένο έργο και προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου, και πως γίνεται προσπάθεια ο Υπουργός Εσωτερικών να αναιρέσει την απένταξη του έργου ή να ενταχθεί στη νέα προγραμματική».

 

Τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου ξενοδόχων Αιδηψού Άκη Κοκκαλιάρη

Με αφορμή την απάντηση της Δημάρχου στον κ. Δημητρίου ο Άκης Κοκκαλιάρης έθεσε το ερώτημα «πως το έργο θα μπει στο νέο Ε.Σ.Π.Α. όταν σε αυτό δεν προβλέπονται αναπλάσεις;»

a9_n

Ο κ. Κοκκαλιάρης πρόσθεσε: «Αφού το έργο δεν είναι συμβασιοποιημένο πως ένα έργο είναι συμβασιοποιημένο όταν δεν υπάρχει το αντίστοιχο κονδύλι;». Στο ερώτημα του κ. Κοκκαλιάρη απάντησε ο νομικός Αναστάσιος Κοντοκώστας λέγοντας: «Συμβασιοποιημένο είναι το έργο δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Αυτό είναι ένα θέμα νομικό που θα προκύψει αν χρειαστεί να απεμπλακείς από τον συγκεκριμένο εργολάβο. Είναι συμβασιοποιημένο γιατί ο εργολάβος έχει υποχρεώσεις απέναντι στον Δήμο, και ο Δήμος απέναντι στον εργολάβο. Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι, τι σημαίνει αίτηση διάλυσης. Αν γινόταν αποδεκτή ο Δήμος θα είχε υποχρέωση να αποζημιώσει τον εργολάβο». Οι απαντήσεις δεν κάλυψαν τον κ. Κοκκαλιάρη ο οποίος είπε: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η απόδοση ευθυνών. Αυτό ας το βρουν οι υπεύθυνοι. Μας ενδιαφέρει να γίνει το έργο όχι η αντιπαράθεση και οι ευθύνες του καθενός. Είμαστε σε μία φθίνουσα πορεία και τέτοια έργα θα μας βοηθήσουν να γίνει μία λουτρόπολη όπως πρέπει να είναι». Η Δήμαρχος απάντησε στον κ. Κοκκαλιάρη πως η συνάντηση αφορούσε την ανάπλαση γιατί έπρεπε να ενημερωθεί ο κόσμος και πως αντιλαμβάνεται την ανησυχία για την Αιδηψό. Ο Δήμος στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου της επόμενης πενταετίας, είπε η Δήμαρχος, θα περιλαμβάνει και σχέδια για την Αιδηψό και πρόσθεσε πως: «Για αυτό τον λόγο έχω καλέσει και την Παρασκευή 17 Απριλίου τον κ. Μπακογιάννη για να μας αναφέρει ποια είναι τα πλάνα της Περιφέρειας για την επόμενη πενταετία».

a8_n

Στα λεγόμενα της Δημάρχου επαναστάτησε η κ. Όλγα Βογιατζή λέγοντας: «Δεν έχετε καλέσει εσείς τον κ. Μπακογιάννη από μόνος του έρχεται. Δεν προσκλήθηκε».

 

Τοποθέτηση του Θανάση Καμαράτου

«Σήμερα γίνεται το μνημόσυνο της ανάπλασης»

a6_n

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης» Θανάσης Καμαράτος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός λέγοντας: «Αυτό που κάνατε σήμερα δεν είναι σωστό. Απαξιώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο. Στις 24 Απριλίου έχουμε συμβούλιο με θέμα την ανάπλαση της Αιδηψού. Ο κ. Ηλίας Πετσής ζήτησε την υπογραφή μας για να έρθει το θέμα πιο γρήγορα στο Δ.Σ., δεν υπογράψαμε γιατί πίστευα πως το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο κι έρχεστε εδώ σήμερα. Αυτό θα έπρεπε να το είχατε κάνει πριν πολύ καιρό». Η Δήμαρχος απάντησε στον κ. Καμαράτο πως αυτές οι συναντήσεις με τους φορείς έχουν ξεκινήσει από την 1η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ο κ. Καμαράτος συνέχισε λέγοντας «Εγώ βλέπω πως σήμερα γίνεται το μνημόσυνο της ανάπλασης της παραλίας». Παράλληλα τόνισε πως το Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να γίνει στην Αιδηψό και όχι στην Ιστιαία με την Δήμαρχο να απαντάει πως δεν υπάρχει μηχανισμός απομαγνητοφώνησης και για αυτό δεν μπορεί να γίνει συμβούλιο στην Αιδηψό. Κλείνοντας ο κ. Καμαράτος είπε: «Με αυτή την συνάντηση θα δικαιωθεί ο κ. Ηλίας Πετσής που επικαλέστηκε πως το Δ.Σ. δεν λειτουργεί σωστά».

Τοποθετήσεις πολιτών

Πέρα από το θέμα της ανάπλασης της παραλίας της Αιδηψού οι πολίτες έθεσαν προς συζήτηση και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την Λουτρόπολη.

a4_n

Η κ. Κίτσα Βάγια που έθεσε το ερώτημα για τον δρόμο από τα Λουτρά μέχρι τη Ριβιέρα με την Δήμαρχο να απαντάει πως ο δρόμος θα αποκατασταθεί άμεσα.

a3_n

Ο κ. Γιώργος Σκουρτανιώτης έθεσε το πρόβλημα με τον Δρόμο των Ηλίων και παράλληλα τόνισε πως πρέπει να ανοίξει η πλαζ της Αιδηψού καθώς έρχονται τουρίστες και φεύγουν γιατί δεν λειτουργεί η πλαζ. Η Δήμαρχος του απάντησε πως η πλαζ της Αιδηψού δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου.

a1 a1α

Ο κ. Χρονόπουλος έθεσε ερώτημα για το σύστημα απομαγνητοφώνησης του Δημαρχείου της Αιδηψού και υποστήριξε πως υπάρχει (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες),

a11

ενώ ο κ. Αντώνης Ευθυμίου τόνισε πως πρέπει να γίνει έργο αποκατάστασης του Περιφερειακού δρόμου της Αιδηψού τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σκοτωθεί άνθρωπος για να αποκατασταθεί;». Η Δήμαρχος απάντησε πως την κατασκευή του δρόμου την έχει ζητήσει από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπανό από την δεύτερη εβδομάδα της θητείας της. Μετά την τοποθέτηση του κ. Ευθυμίου η συζήτηση έληξε άδοξα χωρίς κάποιο επίλογο και με οχλαγωγία να επικρατεί στην αίθουσα.

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: