Home > Αυτοδιοίκηση > Το ειδικό γυμνάσιο στα Καμάρια Ιστιαίας και τα …εγκαίνια της Ακρόπολης!

Το ειδικό γυμνάσιο στα Καμάρια Ιστιαίας και τα …εγκαίνια της Ακρόπολης!


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συμεών Κεδίκογλου

 

Γράφει

ο Συμεών Κεδίκογλου

 

 

Την ίδια κιόλας μέρα των εγκαινίων του δημοτικού για παιδιά με ειδ. ανάγκες στο Ν. Πύργο, γονείς μου ζήτησαν : φροντίστε τώρα να φτιάξετε και ειδικό γυμνάσιο για τα παιδιά που τελειώνουν το δημοτικό! Πράγματι, με σύνθετες και παράλληλες ενέργειες υπό πίεση χρόνου, ίδρυσα τον Μάιο του 2014 ανάμεσα σε άλλα πανελλαδικά, εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Βόρεια Εύβοια με ειδικότητες ανθοκομία, χειροτεχνία, πληροφορική όπως και στο Αλιβέρι.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με έκπληξη είδα όλως τυχαίως λίγες μέρες πριν την τυπική έκδοση του ΦΕΚ-επιτέλους!-ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το σχολείο αντί να ρωτήσουν το προηγούμενο διάστημα για ποιο λόγο εξαιτίας δικών τους παλινωδιών και καθυστερήσεων για μικροκομματικούς λόγους, δεν άνοιξε 2 χρόνια ενώ απαιτούσε μόνο την έκδοση του ΦΕΚ! Ο χώρος, που όπως απαιτούσε ο νόμος ήταν με υπόδειξη του Δήμου, είχε στο μεταξύ βρεθεί. (αρχικά στη Ν. Σινασό και τελικά στα Καμάρια, επισυνάπτω την επιστολή μου στην τότε δημοτική αρχή).

Παρεπιμπτόντως ελπίζω φέτος να λειτουργήσει και το δημόσιο ΙΕΚ Ιστιαίας – Αιδηψού, αυτό της Καρύστου που ίδρυσα μαζί λειτουργεί ήδη.

Τα πρόσφατα συνεχόμενα από τον πρωθυπουργό εγκαίνια έργων που φυσικά δεν σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν επί τών ημερών του (μερικά ακόμη ανολοκλήρωτα!) με έκαναν να καταλάβω ότι η απουσία δικού τους έργου οδηγεί τους κυβερνώντες στην οικειοποίηση έργων που καταφανώς δεν τους ανήκουν.

Κάτι τέτοιο επιχειρούν και σε τοπικό επιπεδο. Ας μην το κάνουν όμως γιατι οι υπουργικές αποφάσεις υλοποίησης δομών στην Εύβοια επί των ημερών μου υπάρχουν και θα γελούν μαζί τους και οι πέτρες.

Το βασικό είναι φυσικά να γίνονται έργα για τον τόπο. Η διαστρέβλωση όμως της αλήθειας είναι πάντα ενοχλητική και ανεπίτρεπτη. Σε λίγο δε θα διστάζουν να εγκαινιάσουν και την Ακρόπολη!

Η επιστολή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

——–

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ                                                                                                                               Μαρούσι, 04/04/2014

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ                                                                                                                   ΑΠ: 1287

—–

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

Τηλέφωνο: 2103443654

Fax: 2103443390                                                                         ΠΡΟΣ: – Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού κ. Χριστοφή  – Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας Αιδηψού

 

 

Θέμα: Παραχώρηση κτιρίου για την  Ίδρυση Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΚ) στο δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αγαπητέ Πρόεδρε, Αγαπητά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Σε συνέχεια της με Α.Π. 1240/02-04-2014 επιστολής μου αναφορικά με την ίδρυση Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΚ) στη Βόρεια Εύβοια, θα ήθελα να επισημάνω ότι εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι υπάρχει εντός του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού καταλληλότερος χώρος προς παραχώρηση, εκτός από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εντός του κτιριακού συγκροτήματος του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου ειδικής αγωγής στο Νέο Πύργο, παρακαλώ όπως γίνει η ανάλογη υπόδειξη προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας προς διερεύνηση της καταλληλότητας αυτού, δεδομένου ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ. δε δύναται να γνωρίζει όλους του διαθέσιμους δημοτικούς χώρους.

Θεωρώ ότι το δημοτικό συμβούλιο θα στηρίξει την προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα επαγγελματικό σχολείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο δήμο υπηρετώντας το όραμα για μια πιο ανθρώπινη και αξιοπρεπή κοινωνία και θα λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις.

Με την προσδοκία να τεθεί το θέμα στο  δημοτικό συμβούλιο.

Στη διάθεσή σας,

Συμεών Κεδίκογλου

Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: