Home > Αυτοδιοίκηση > Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Ιστιαίας – Αιδηψού Πρόβλημα με την φορολογική ενημερότητα του Δήμου

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Ιστιαίας – Αιδηψού Πρόβλημα με την φορολογική ενημερότητα του Δήμου


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

o2

 

Την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στις 1.30 το μεσημέρι, συνεδρίασε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Το θέμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορούσε την φορολογική ενημερότητα του Δήμου. Το έθεσε ο Δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Βασίλης Δημόπουλος. Οι εντάσεις δεν έλειψαν σε μία ακόμα συνεδρίαση. Συγκεκριμένα η Δήμαρχος και Πρόεδρος της επιτροπής Λίνα Ευσταθίου –Σπανού ζήτησε από τον Γιάννη Αναγνώστου να αποχωρήσει από την αίθουσα, καθώς δεν είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής και για να παρευρεθεί στην συνεδρίαση θα πρέπει να δηλώσει κόλλημα ο Άγγελος Μισιρλής που είναι το τακτικό μέλος. Οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στη Δήμαρχο και τον κ. Αναγνώστου με τον τελευταίο να αποχωρεί εν τέλει από την αίθουσα.

Πρόβλημα με την φορολογική ενημερότητα του Δήμου

o1

Το συγκεκριμένο ζήτημα το έθεσε ο κ. Δημόπουλος λέγοντας: «Έχω υποχρέωση να ενημερώσω την Οικονομική Επιτροπή ότι ο Δήμος προ ημερών είχε μπει σε κατάσχεση. Αναγκαστική κατάσχεση υπέστησαν και απαιτήσεις που είχαμε από τρίτους, λόγω χρέους ΕΝ.Φ.Ι.Α. και από πρόστιμα του Λιμενικού Σώματος. Αυτό αντιστοιχεί στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Μετά από αυτό το γεγονός η Δημοτική αρχή δεν μπορούσε να πάρει φορολογική ενημερότητα, στερούταν εισπράξεις και δεν πήρε το εκλογικό επίδομα διότι το παρακράτησαν. Λαμβάνοντας γνώση του θέματος επικοινώνησα με την Δ.Ο.Υ. Χαλκίδος και μου απάντησαν πως όντως ο Δήμος είναι υπό κατάσχεση». Ο κ. Δημόπουλος συμπλήρωσε πως μετά από ενέργειες του και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. κ. Μαχαίρα η οφειλή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. διαγράφηκε όπως ορίζει ο νόμος για τους Δήμους και απομένουν 9.000 ευρώ πρόστιμο να πληρωθούν για να αρθεί η κατάσχεση, ζητώντας από το Σώμα να ψηφίσει την διάθεση της πίστωσης. Η επιτροπή ψήφισε ομόφωνα την διάθεση της πίστωσης.

Ημερήσια διάταξη

Η Χαλκίς Α.Τ.Ε.Τ.Ε. «ταλαιπωρεί» ακόμα τον Δήμο

Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο στην ημερήσια διάταξη αφορούσε τον ορισμό δικηγόρου για την άρση της κατάσχεσης από την Χαλκίς Α.Τ.Ε.Τ.Ε. ο κ. Πετσής ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα ποσά των κατασχέσεων αναλυτικά ανά πιστωτικό ίδρυμα. Συμπληρωματικά πρότεινε να γίνει συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης τις οφειλές προς την Χαλκίς Α.Τ.Ε.Τ.Ε. ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Η απόφαση της επιτροπής ήταν να αναβληθεί το συγκεκριμένο θέμα και να υπάρξει ενημέρωση της από τον νομικό κ. Γκίκα που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Υπόλοιπα θέματα ημερήσια διάταξης

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η επιτροπή αποφάσισε την αποδοχή δύο δωρεών από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ταξιάρχη (ανάπλαση του ηρώου της πλατείας του χωριού και της βρύσης Λιόρη) και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των Καμαρίων (διαμόρφωση της θέσης πηγάδι στο κέντρο του χωριού) , ενώ η αποδοχή της δωρεάς του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου αναβλήθηκε καθώς πρώτα πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Επίσης ψηφίστηκε ο καθορισμός ωρών εργασίας εκχιονισμού Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και η διάθεση πιστώσεων για την πληρωμή λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών του προϋπολογισμού για το 2015.

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: