Home > Αυτοδιοίκηση > Συνάντηση του Ζήση Αγγελίδη με την Υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά

Συνάντηση του Ζήση Αγγελίδη με την Υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

image006Την Τετάρτη 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Τουρισμού – Θερμαλισμού Υγείας Ελλάδας Δρ, Ζήσης Αγγελίδης με την Υπουργό κ. Ε. Κουντουρά με αντικείμενο την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και μελλοντική εξέλιξη του Ελληνικού Τουρισμού – Θερμαλισμού Υγείας.
Η συνάντηση με την Υπουργό και τα στελέχη του Υπουργείου ήταν γόνιμη, έγινε σε θετικό κλίμα, και εκφράστηκαν απόψεις που είναι απαραίτητες, ώστε να συνδεθεί και να θεμελιωθεί με κανόνες η σχέση «Τουρισμός και Υγεία». Αυτό είναι απαραίτητο και αφορά το πλαίσιο εφαρμογής της διασυνοριακής υγείας.
Ως Ένωση, εκθέσαμε στην Υπουργό τους προβληματισμούς μας σχετικά με τις επιχειρήσεις Τουρισμού – Θερμαλισμού.
Οι επιχειρήσεις τονίσαμε, δεν έτυχαν ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια ουσιαστικής υποστήριξης στον προγραμματισμό δράσεων, τη δομή, οργάνωση και λειτουργία, την προβολή, την έρευνα, την κατάρτιση κ.α.
Ο ελληνικός θερμαλισμός, ως αντικείμενο που συνδέεται με την οικονομία, την υγεία, την ιστορία, τον πολιτισμό παραμελήθηκε, απαξιώθηκε και έτσι υποβαθμίστηκε: Η έλλειψη φυσιογνωμίας και παιδείας για το αντικείμενο είναι εμφανής.
Εκθέσαμε στην κα Υπουργό τα προβλήματα που δημιουργεί και τις ελλείψεις που έχει ο νόμος 3498/14-10-2006 καθώς και οι υπουργικές αποφάσεις και τροποποιήσεις σχετικά με τις αναγνωρίσεις.
Τονίσαμε τη στατική κατάσταση που δημιούργησε το πλαίσιο «αναγνωρίσεις ιαματικών φυσικών πόρων», το οποίο στην ουσία έριξε στην αφάνεια όλες τις άλλες εκφάνσεις και τη δυναμική που δικαιωματικά όφειλε να πρεσβεύει ο ελληνικός θερμαλισμός στο βέλος του χρόνου.
Μεταφέραμε τις εμπειρίες μας στην κα Υπουργό σε ότι αφορά τη λειτουργία των τοπικών συστημάτων θερμαλισμού, τα προβλήματα που αναδύονται, παραμένουν άλυτα και συσσωρεύονται.
Οι μεταρρυθμίσεις, οι επαναπροσδιορισμοί που συμβαίνουν, η πρόοδος που συντελείται ιδιαίτερα τα δέκα τελευταία χρόνια στον παγκόσμιο θερμαλισμό είναι εμφανής.
Τα νέα αντικείμενα που αναδύονται (θαλασσοθεραπεία, κλιματοθεραπεία κ.α.) δεν προσεγγίζονται από την ελληνική πραγματικότητα.
Επιμείναμε και τονίσαμε ιδιαίτερα τις νέες αλλαγές που συντελούνται σε ενεστώτα χρόνο στον Τουρισμό- θερμαλισμό υγείας στις χώρες της Ε.Ε. με την εφαρμογή του νέου νόμου για τη διασυνοριακή υγεία και
Ζητήσαμε:
Να αλλάξει με κάθε τρόπο και κόπο η υφισταμένη παθητική κατάσταση που διακρίνει το αντικείμενο. Ο θερμαλισμός, να αποκτήσει φυσιογνωμία, να αποκτήσει στρατηγική που θα αφορά τη βιώσιμη – αειφόρο ανάπτυξή του.
Να γίνει προσπάθεια ο ελληνικός θερμαλισμός να αποκτήσει περιεχόμενο σε όλα τα επίπεδα παιδείας – οικονομίας και οι ιαματικοί λουτρότοποι που διαθέτουν υποδομές να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό. Να γίνει ταξινόμηση των θερμαλιστικών εγκαταστάσεων της χώρας μας ως προς το είδος των θερμαλιστικών ενεργειών, την ποιότητα που διαθέτουν κ.α.
Να αρχίσουν οι εργασίες για ένα νέο ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα. Νομοσχέδιο που θα βλέπει με καθαρό μάτι τον παγκόσμιο και ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό θερμαλισμό.
Να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αναγνωρίσεων με κάθε τρόπο και να σταματήσει εντός του έτους η «6ετής παράταση» η οποία αποτελεί εμπαιγμό για την ιστορία των ιαματικών πηγών της χώρας μας και την τέχνη της ιαματικής υδροθεραπείας.
Η υπουργός κα Ε. Κουντουρά:
Με γνώση για το αντικείμενο και με σαφήνεια στο λόγο της, τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η ίδια για τον ιαματικό Τουρισμό – θερμαλισμό υγείας.
Επεσήμανε την αναγκαιότητα να αναδειχθεί το αντικείμενο που γεννήθηκε στη χώρα μας, άνθισε και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.
Εξέφρασε την επιθυμία της να προχωρήσει ποιοτικά ο θερμαλισμός στη χώρα μας και σε όλες του τις διαστάσεις.
Τόνισε το ενδιαφέρον που έχει για συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων μορφών θερμαλισμού καθώς και την αναγκαιότητα να τεθούν σωστά θεμέλια που τώρα και στο μέλλον θα σημάνουν, ποιοτική αναβάθμιση του αντικειμένου «Ιαματικός τουρισμός – Θερμαλισμός».
Ζήτησε προς τούτο από τον πρόεδρο της Ένωσης κο Ζ, Αγγελίδη:
Προτάσεις για ένα σύγχρονο, δημιουργικό και ευέλικτο πλαίσιο για τον Ιαματικό Τουρισμό –θερμαλισμό της χώρας.
Όπως επίσης ονόματα ειδικών επιστημόνων που θα βοηθήσουν στο έργο «Ελληνικός θερμαλισμός».
Τέλος, η κα Υπουργός, τα στελέχη του υπουργείου, ο Πρόεδρος και τα μέλη της ένωσης κ.κ Παπαϊωάννου Σ, Αναστασοπούλου Β. και Στραγάλης Γ., τόνισαν την αναγκαιότητα της άμεσης και σε βάθος συνεργασίας για την ανάδειξη και ανάπτυξη του Ελληνικού Θερμαλισμού.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: