Home > Αυτοδιοίκηση > Συμφωνία και βαθμολογίες δυσκολεύουν

Συμφωνία και βαθμολογίες δυσκολεύουν


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Συμφωνία και βαθμολογίες δυσκολεύουν

 Ρεπορτάζ από τους πρώτους των λυκείων της Βόρειας Εύβοιας

 

Με την δυστοκία συμφωνίας της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, (τους λεγόμενους θεσμούς) να σκιάζουν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ήρθε σε παράλληλο δρόμο κι η δυσκολία απόκτησης μιας καλής βαθμολογίας, λόγω των ιδιαίτερα απαιτητικών θεμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Υψηλή βαθμολογία προαπαιτούμενη για την εισαγωγή σε ανώτερο επίπεδο δημόσιας εκπαίδευσης. Βουτιά στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης έδειξαν τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουνίου, από το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναμενόταν τα σημαντικά δυσκολότερα θέματα φέτος – σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- στα μαθηματικά και τη φυσική επηρεάζουν προς τα κάτω τις βάσεις, για τις σχολές που αυτά τα μαθήματα δίνουν το εισιτήριο. Παράλληλα και στη θεωρητική κατεύθυνση τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, στοιχείο που θα επηρεάσει τις βάσεις, όπως και από τους μεγάλους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις μετεγγραφές. Έτσι, αναμένεται μεγαλύτερη πτώση στις σχολές της περιφέρειας, σε σχέση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αφού πλέον πολύ λιγότεροι υποψήφιοι δηλώνουν τις περιφερειακές, με την ελπίδα να πάρουν μετεγγραφή σε κεντρικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

    

Λύκειο Ιστιαίας – Δηλώσεις μαθητών

Η Ελίνα Αποστολοπούλου μαθήτρια θετικής κατεύθυνσης (19.097 μόρια στο πεδίο που την ενδιαφέρει) είπε: « Δεν περίμενα αυτή την βαθμολογία. Στα περισσότερα μαθήματα πίστευα πως έχω γράψει χαμηλότερα από τον βαθμό που πήρα, μόνο σε ένα μάθημα πήρα λίγο χαμηλότερο.

ΕΛΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τα θέματα ήταν κάπως δύσκολα, όμως έχει σημασία να τα πας καλά συγκριτικά με το σύνολο. Με ενδιαφέρουν οι ιατρικές σχολές, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη σε ποιά ακριβώς θέλω να πάω. Ερευνώ το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Ίσως να επιλέξω την οδοντιατρική».

Κυριακού Σοφία, μαθήτρια θετικής κατεύθυνσης (18.663 στο πεδίο που την ενδιαφέρει) είπε: «Νιώθω πάρα πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα γιατί είχα οργανώσει σωστά το διάβασμά μου. Είχα δουλέψει πολύ και το ήθελα.

KYRIAKOY_n

Τα θέματα φέτος ήταν απαιτητικά, ειδικά στην Βιολογία, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, ήταν δύσκολα και απαιτούσαν να έχεις κατανοήσει πολύ καλά την ύλη. Εμένα μ’ ενδιαφέρουν οι ιατρικές σχολές, οδοντιατρική και κάποιες πολυτεχνικές. Με τις περσινές βάσεις, περνάω σε αυτές».

Ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης, μαθητής της θετικής κατεύθυνσης (18.500 μόρια): «Είμαι ικανοποιημένος για τα μόρια που κατάφερα να συγκεντρώσω, αλλά νοιώθω και λίγο αδικημένος καθώς σε κάποια μαθήματα περίμενα καλύτερη βαθμολογία και υπήρχε διαφορά 7-8 μονάδων σε σχέση με την βαθμολογία που είχα σε άλλα μαθήματα.

ΚΩΝ.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Οι σχολές που με ενδιαφέρουν είναι κυρίως οι ιατρικές και προσανατολίζομαι στην ιατρική Πάτρας. Ακόμη μία σχολή που με ενδιαφέρει είναι αυτή των χημικών-μηχανικών, καθώς σε αυτή διδάσκονται ενδιαφέροντα μαθήματα που μου αρέσουν. Ο αρχικός μου στόχος βέβαια ήταν να έχω όσο το δυνατόν πιο υψηλή βαθμολογία και όχι κάποια συγκεκριμένη σχολή».

Η Δροσούλα Ευλιάτη, μαθήτρια της τεχνολογικής κατεύθυνση (16.975 μόρια και 17.930 στο πεδίο που την ενδιαφέρει) δήλωσε στον «Παλμό της Β. Εύβοιας»:

drosoula

«Η τρίτη Λυκείου ήταν ομολογουμένως μια δύσκολη χρονιά με πολύ διάβασμα, όμως ευτυχώς είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και τώρα πια κοιτάμε μπροστά. Θα με ενδιέφερε να σπουδάσω πολιτικός μηχανικός».

Κατερίνα Πουλή, μαθήτρια της θεωρητικής κατεύθυνσης (16.339 μόρια): « Αισθάνομαι πολύ όμορφα για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, καθώς οι επιδόσεις μου ήταν λίγο παραπάνω από αυτό που περίμενα. Συγκέντρωσα 16.339 μόρια από θεωρητική κατεύθυνση. Η πρώτη μου επιλογή θα είναι η Κοινωνιολογία Αθηνών κι από εκεί θέλω να ακολουθήσω τον κλάδο της εγκληματολογίας. Επίσης με ενδιαφέρει η σχολή των νηπιαγωγών και αυτή της βρεφοκομίας.

katerina pouli

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην βοήθεια και την στήριξη των γονιών που δεν με φόρτωσαν με άγχος και ήταν κοντά μου όλη την χρονιά. Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω και τους καθηγητές για την στήριξη τους και μας βοήθησαν και στον ψυχολογικό τομέα, ώστε να έχουμε το λιγότερο δυνατό άγχος, ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω στην κ. Μαρία Τριανταφύλλου που μου έκανε φροντιστήριο και με βοήθησε πάρα πολύ για να πετύχω τον στόχο μου».

        

Λύκειο Λουτρών Αιδηψού

Δήλωση της διευθύντριας Λυκείου Κατερίνας Μαλάκη

ΜΑΛΑΚΗ2

«Φέτος δεν υπήρξαν υψηλές βαθμολογίες, άλλων χρόνων, λόγω των δύσκολων θεμάτων, παρόλα αυτά όμως αναμένουμε σημαντικές επιτυχίες με την ανακοίνωση των βάσεων».

Δηλώσεις μαθητών

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στο Λύκειο της Αιδηψού, την πρωτιά, κέρδισε η Βασιλική Παπαντωνίου μαθήτρια του Γ΄ Επιστημονικού Πεδίου, συγκεντρώνοντας 18.260 μόρια. Ήταν η δεύτερή της προσπάθεια και αυτή τη δύσκολη χρονιά πέτυχε τον υψηλό της στόχο.

Ο Στέφανος Μαυροζούμης, μαθητής της τεχνολογικής κατεύθυνσης (17.853 μόρια) δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος καθώς η προσπάθεια μου ανταμείφθηκε και κατάφερα να συγκεντρώσω 17.853 μόρια.Η σχόλη που θα προτιμήσω είναι αυτή των εφαρμοσμένων μαθηματικών στο Μετσόβιο πολυτεχνείο. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την ηθική στήριξη και την οικονομική για να μπορώ να παρακολουθώ μαθήματα σε φροντιστήριο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους καθηγητές μου».

ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ-ΜΗΛΟΠΟΥΛΟΥ_n

Η Ουρανία Μηλοπούλου, Θεωρητική κατεύθυνση (16.851 μόρια) είπε : «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και πολύ χαρούμενη γιατί με τον βαθμό αυτό περνάω σίγουρα στην σχολή που θέλω, σχολή Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Βέβαια περιμένω και τα Αγγλικά, στα οποία χρειάζομαι ένα 10 να γράψω, οπότε το θεωρώ σίγουρο. Γενικά για τα θέματα, επειδή έχω ακούσει να λένε ότι η θεωρητική κατεύθυνση φέτος ήταν ευνοημένη. Μόνο ευνοημένη δεν ήταν και είχε τους χαμηλότερους βαθμούς, τουλάχιστον στο σχολείο μου. Για το λόγο αυτό είμαι και πολύ ευχαριστημένη. Το μόνο εύκολο θα μπορούσα να πω, αλλά με μεγάλη έκταση, ήταν η Ιστορία. Τα Λατινικά, Αρχαία και Λογοτεχνία ήταν δύσκολα. Ακόμη και τα Λατινικά, που υπολογίζεις από αυτό το μάθημα να πάρεις καλό βαθμό συνήθως».

Η Λαμπρινή Βουτσιλάκου, μαθήτρια της θετικής κατεύθυνσης (16.235 μόρια) δήλωσε : «Ήταν μια χρονιά δύσκολη και απαιτητική. Ωστόσο παρά τη δυσκολία των φετινών εξετάσεων κατάφερα να ανταποκριθώ με επιτυχία και να συγκεντρώσω 16.235 μόρια!

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΒΟΥΤΣΙΛΑΚΟΥ

Αυτό που με ενδιαφέρει να ασχοληθώ είναι ο τομέας της έρευνας, είτε αυτή έχει σχέση με τη μοριακή βιολογία, τα μαθηματικά, είτε με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω σε αυτό το μεγάλο μου αγώνα τόσο την οικογένεια μου, όσο και τους καθηγητές μου στα φροντιστήρια και στο Λύκειο Λουτρών Αιδηψού που κάθε στιγμή ήταν δίπλα μου».

Η Ευμορφία Αναγνώστου, μαθήτρια θετικής κατεύθυνσης (16.119 μόρια στο 5ο πεδίο, 15.481 στο 2ο και 4ο) είπε: «Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που ευελπιστούσα.

ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Δεν πέτυχα το στόχο μου, αλλά είμαι αισιόδοξη για το μέλλον, τα μόρια που συγκέντρωσα είναι 16.119 μόρια στο 5ο πεδίο, 15.481 στο 2ο και 4ο πεδίο. Η πρώτη μου επιλογή είναι η σχολή πολιτικών μηχανικών».

Η Δήμητρα Γερονικολού, μαθήτρια της θεωρητικής κατεύθυνσης, (14.560 μόρια) είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά συγχαρητήρια, καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία! Θέλω να πω επίσης και σε όσους δεν πέτυχαν, να μην στενοχωριούνται, γιατί όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Η σχολή που θέλω να περάσω είναι Γυμναστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ

Αύριο δίνω αθλήματα, που σημαίνει πως από εκεί θα κριθεί αν θα μπορέσω να μπω. Αν δεν τα πάω καλά στα αθλήματα, θα προτιμήσω τη Σχολή Θεάτρου Θεσσαλονίκης. Τα θέματα, δεν πιστεύω πως ήταν αρκετά δύσκολα κι πιστεύω πως έγιναν λάθη απροσεξίας, τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο αυτό έβλεπα».

 

 

Λύκειο Γουβών

Δήλωση του Λυκειάρχη Στάθη Λαδογιάννη

ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Λυκειάρχης των Γουβών Στάθης Λαδογιάννης είπε: «Σε ότι αφορά την τεχνολογική κατεύθυνση είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς ο Κωνσταντίνος ο Πετράκος στο 5ο πεδίο συγκεντρώνει 18.600 μόρια. Από την θεωρητική κατεύθυνση είμαστε απογοητευμένοι».

 

Δηλώσεις μαθητών

Ο Κωνσταντίνος Πετράκος μαθητής της τεχνολογικής κατεύθυνσης (18.531 μόρια) είπε: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα καθώς έκανα έναν αγώνα για τον οποίο δικαιώθηκα. Στο 5ο πεδίο συγκέντρωσα 18.531 μόρια, ενώ στο 2ο και 4ο πεδίο 17.743 μόρια.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Η πρώτη μου επιλογή είναι το Οικονομικό Σ.Σ.Α.Σ. και Σ.Υ.Δ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πατέρα μου και τους καθηγητές μου που με στήριζαν σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, χωρίς να με πιέζουν και ήταν δίπλα στην προσπάθεια μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους καθηγητές του φροντιστηρίου για την στήριξη τους».

 

Ο Κωνσταντίνος Διαβάτης μαθητής της θετικής κατεύθυνσης (18.068 μόρια) είπε: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος καθώς δικαιώθηκε η προσπάθεια που έκανα και έβγαλα 17,79 βαθμό πρόσβασης.

Diabatis

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την στήριξη που μου παρείχαν, αφού χάρη σε αυτούς έδωσα και φέτος πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς την δική τους παρακίνηση δεν ξέρω αν θα προσπαθούσα ξανά».

Η Αθηνά Καστριώτη μαθήτρια από την Τεχνολογική κατεύθυνση συγκέντρωσε 17.945 μόρια και δήλωσε στον «Παλμό»: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα για την επιτυχία μου και μία έκπληξη, καθώς περίμενα λίγο μικρότερη βαθμολογία.

Αθηνά Καστριώτη

Στο πέμπτο πεδίο τα μόρια που συγκεντρώνω είναι 17.945 ενώ στο 2ο και το 4ο τα μόρια μου είναι 16.787. Οι πρώτες επιλογές μου είναι το πολυτεχνείο και οι οικονομικές σχολές. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για την βοήθεια και την στήριξη στις προσπάθειές μου όλη την χρονιά».

 

Λύκειο Λίμνης

Δηλώσεις Λυκειάρχη Λίμνης, κ. Παλάτζα

ΠΑΛΑΤΖΑΣ

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις φέτος διεξήχθησαν με κανονικό τρόπο, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Οι επιδόσεις των μαθητών μας σε γενικές γραμμές ήταν καλές. Θεωρώ πως τα παιδιά φέτος εξάντλησαν τις δυνατότητές τους.»

 

Δηλώσεις μαθητών

Ο Αλέξανδρος Αλεξίου, μαθητής της τεχνολογικής κατεύθυνσης που συγκέντρωσε 19.320 μόρια είπε: « Είμαι πολύ ικανοποιημένος καθώς δικαιώθηκαν οι κόποι μου και οι κόποι των γονιών μου. Είμαι χαρούμενος γιατί η δουλειά μου απέδωσε καρπούς.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ένας ακόμη λόγος που με κάνει να χαίρομαι περισσότερο, είναι πως με τα μόρια που συγκέντρωσα πέτυχα τον αρχικό μου στόχο που ήταν να σπουδάσω ηλεκτρολόγος- μηχανικός στο Πολυτεχνείο».

Η Παρασκευή Ευγενικού, από την θεωρητική κατεύθυνση συγκέντρωσε 18.080 μόρια και είπε: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένη με την βαθμολογία μου καθώς συγκέντρωσα 18.080 μόρια, και φέτος τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα, γι’ αυτό και ελπίζω σε πτώση των βάσεων.

ΕΥΗ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ

Οι σχολές που είναι πρώτες στις προτιμήσεις μου είναι η Νομική Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, καθώς και η Ψυχολογία Αθηνών».

Λύκειο Αγίας Άννας

Δηλώσεις της διευθύντριας Λυκείου Αγίας Άννας, Μαρίας Μπλιώνα

Μλιώνα Μαρία- Διευθ.Λυκείου Αγίας Άννας

 «Εμείς φέτος είχαμε 7 μαθητές οι οποίοι έδωσαν πανελλήνιες εκ των οποίων οι 3 είναι στο επίπεδο του «άριστα», 1 «καλά» και 3 «μέτρια έως πολύ μέτρια». Φέτος στα Μαθηματικά, Φυσική, Αρχαία και Λατινικά κατεύθυνσης, θα μπορούσα να πω ότι «τους τσεκούρωσαν!», ήταν τα πιο δύσκολα εδώ και πολλά χρόνια».

Δηλώσεις μαθητών

Ο Γεώργιος Κεραμιώτης, Τεχνολογική κατεύθυνση (18.623 μόρια) δήλωσε : «Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή γιατί είχα εργαστεί πάρα πολύ και ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Είμαι μάλλον «με το ένα πόδι» στην σχολή που θέλω, Μηχανολόγων Μηχανικών Ναυπηγών στην Αθήνα. Ελπίζω βέβαια να πέσουν λίγο οι βάσεις, 50 μόρια χρειάζομαι να πέσουν.

ΚΕΡΑΜΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ_n

Τα θέματα της Φυσικής και Μαθηματικών Κατεύθυνσης, όπως και της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, που ήταν μάθημα επιλογής, ήταν απαιτητικά. Το θέμα της έκθεσης ήταν εύκολο σαν θέμα ωστόσο ομως έκρυβε παγίδες, αφού θα μπορούσαν να ήταν πιο απαιτητικοί στην βαθμολογία».

Πάρη Ντελκή

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: