Home > Αυτοδιοίκηση > Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής κληροδοτήματα και …κατασχέσεις

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής κληροδοτήματα και …κατασχέσεις


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Δημοπρασίες για εκμίσθωση αιγιαλών – παραλιών

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής κληροδοτήματα και …κατασχέσεις

 

Την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 08:30 το πρωί συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού, με τον ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου, για τα κληροδοτήματα Σφακιανού και Μόσχου, όπως και για την αναστολή κατάσχεσης Γκέκα και Λιλή. Την επιτροπή απασχόλησε η μετακόμιση της Τεχνικής Υπηρεσίας στην πλατεία της Ιστιαίας, όπως και οι δημοπρασίες για εκμίσθωση αιγιαλών – παραλιών.

 

Κληροδότημα Σφακιανού

Το συγκεκριμένο θέμα αφορούσε τον ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου για την καταγραφή της υφιστάμενης περιουσίας του κληροδοτήματος «Σφακιανού». Η Πρόεδρος της επιτροπής Λίνα Ευσταθίου – Σπανού για το εν λόγω κληροδότημα τόνισε : «Θα πρέπει να υπάρξει δικηγόρος και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να γίνει καταγραφή. Ώστε να δούμε ποιά είναι η πραγματική περιουσία του κληροδοτήματος». Ο κ. Πετσής από την πλευρά του τόνισε: «Η αποτύπωση των ακινήτων δεν μπορεί να καλυφθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, καθώς δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό», και πρότεινε τον ορισμό μηχανικού από την επιτροπή για να πραγματοποιήσει τις αποτυπώσεις. Στην τοποθέτηση του κ. Πετσή απάντησε η Δήμαρχος επισημαίνοντας πως για να οριστεί μηχανικός θα πρέπει πρώτα να υπάρξει καταγραφή της περιουσίας του κληροδοτήματος «Σφακιανού». Το Σώμα ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της δικηγόρου Φωτεινής Λαμπρινίδου.

Κληροδότημα Μόσχου

Για το κληροδότημα «Μόσχου» ορίστηκε και πάλι ως πληρεξούσιος δικηγόρος η Φωτεινή Λαμπρινίδου, ώστε να πραγματοποιήσει διερεύνηση – γνωμοδότηση και διεκδίκηση χρημάτων που κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Δήμου και όχι του κληροδοτήματος και από εκεί κατασχέθηκαν από την «ΧΑΛΚΙΣ Α.ΤΕ.ΤΕ.». Ο κ. Πετσής τόνισε πως δεν διαφωνεί με τον ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου, αλλά δεν θεωρεί πως το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να λυθεί τόσο απλά με την γνωμοδότηση ενός δικηγόρου. Ο κ. Βασίλης Δημόπουλος έθεσε το ερώτημα αν ανατέθηκε σε λογιστή να βγουν βιβλία για τα κληροδοτήματα καθώς το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητούσε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα. Στο ερώτημα του κ. Δημόπουλου απάντησε η Δήμαρχος που διευκρίνισε πως την συγκεκριμένη διαδικασία έχει αναλάβει ο κ. Αυγέρης για το 2015.

Μετακομίζει η Τεχνική Υπηρεσία στην πλατεία της Ιστιαίας

οικ (1)

Για την μειοδοτική δημοπρασία για το κτίριο που θα στεγάσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενημέρωσε ο γραμματέας της Οικονομικής επιτροπής Παντελής Πισσάκης που είπε: «Υπήρξαν δύο προσφορές, κατατέθηκαν δύο φάκελοι ο ένας από την οικογένεια Κουκουλιάμπα, και ένας από την εταιρεία Ιωάννης Γκέσης Α.Ε. Η προσφορά του κ. Κουκουλιάμπα απορρίφτηκε αμέσως από την επιτροπή γιατί δεν προσκόμισε κανένα δικαιολογητικό. Η επιτροπή σύμφωνα με τον νόμο έκανε έκθεση αυτοψίας για την καταλληλότητα του κτιρίου του κ. Γκέσση και το ενέκρινε. Στην δημοπρασία που έγινε στις 18 Ιουνίου ο κ. Γκέσσης κατέθεσε την προσφορά του που ήταν 1.200 ευρώ τον μήνα. Σήμερα ερχόμαστε για την έγκριση του αποτελέσματος». Μετά την ενημέρωση από τον κ. Πισσάκη η επιτροπή ψήφισε ομόφωνα την έγκριση του πρακτικού της δημοπρασίας.

οικ (2)

Δημοπρασίες για εκμίσθωση αιγιαλών – παραλιών

Την Οικονομική επιτροπή για το θέμα δημοπρασιών καθώς και εκμίσθωσης τμημάτων αιγιαλών – παραλιών ενημέρωσε ο κ. Παντελής Πισσάκης λέγοντας: « Η Οικονομική Επιτροπή σε συνεδρίαση της, καθόρισε τους όρους της δημοπρασίας. Προχωρήσαμε σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις εντολές που μας έδωσε η κτηματική και έγινε δημοπρασία». Εν συνεχεία ο κ. Πισσάκης ενημέρωσε το Σώμα για τα τετραγωνικά μέτρα που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε συμμετέχον στην δημοπρασία και το ποσό που θα καταβάλει στον Δήμο. Μετά την ενημέρωση από τον κ. Πισσάκη ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής, ο κ. Πετσής τοποθετήθηκε πρώτος λέγοντας πως θα ψηφίσει παρών, λόγω των μεγάλων διαφορών μεταξύ του εμβαδού, που όρισε η επιτροπή και του εμβαδού της μίσθωσης, επίσης τόνισε πως δεν διασφαλίζονται τα έσοδα του Δήμου. Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Δημόπουλος που είπε: «Για όλες τις καντίνες υπάρχουν όργανα που είναι αρμόδια και για τον έλεγχο της μουσικής, και σε ότι αφορά τα μέτρα δεν μπορεί κάποιος να έχει πάρει εκατό τετραγωνικά και να έχει πιάσει όλη την παραλία. Πρέπει να υπάρξει αυστηρός έλεγχος. Από πλευράς μου θα λάβετε αίτηση που θα ζητάω να ενεργοποιηθεί η αρμόδια επιτροπή για έλεγχο και επιμένω πως οι χημικές τουαλέτες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση». Η Μυρτώ Παπαϊωάννου τόνισε και αυτή από την πλευρά της πως πρέπει να υπάρξει έλεγχος των μέτρων. Η έγκριση του πρακτικού ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

Ορισμός δικηγόρου για την αναστολή κατάσχεσης Γκέκα και Λιλή

 οικ

Με θέμα τα κατασχετήρια που έλαβε ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού από τους Ιωάννη και Ειρήνη Γκέκα, καθώς και τον κ. Δημήτριο Λιλή, τοποθετήθηκε ο κ. Βασίλης Δημόπουλος λέγοντας: «Για τους συγκεκριμένους έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις, γνωμοδοτήσαμε και είπαμε να τους πληρώσουμε. Αμέσως την εντολή αυτή των δικηγόρων μας την υλοποιήσαμε. Η κ. Ευσταθίου εγκαίρως υπέγραψε τα εντάλματα πληρωμής. Οι κύριοι αντί να πάνε να πληρωθούν ως όφειλαν, βλέπουμε το παράδοξο να προχωρούν σε κατασχετήριο δια μέσου δικηγόρου. Εμένα το μυαλό μου πήγε σε δύο πράγματα πως δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα ή έχουν κατασχετήριο λογαριασμών». Παράλληλα ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα έπρεπε να έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο της άλλης πλευράς. Ο κ. Πετσής τόνισε πως τα δύο κατασχετήρια είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη για τον Δήμο και πως υπάρχει υποχρέωση ορισμού του πληρεξούσιου δικηγόρου για την ανακοπή των κατασχέσεων. Με τον κ. Δημόπουλο να απαντάει στον κ. Πέτση λέγοντας πως επί θητείας μας έχουν γίνει τρείς κατασχέσεις οι οποίες είναι παράνομες και δεν έχουν σχέση με την τωρινή Δημοτική αρχή, κάτι που τόνισε και η Δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου – Σπανού. Η ενημέρωση που υπήρξε από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου είναι πως προχώρησαν σε κατασχετήριο, γιατί δεν είχαν φορολογική ενημερότητα. Η επιτροπή όρισε ομόφωνα δικηγόρο και για τις δύο υποθέσεις τον κ. Γκίκα.

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: