Home > Αυτοδιοίκηση > Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Χαλκίδος στη Βόρεια Εύβοια

Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Χαλκίδος στη Βόρεια Εύβοια


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

I. N. Koim. Theotokou Vasilikou

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 001

Agios Timotheos Evripou

I. Eikona Panagias Xiliadous

I. Moni ARMA

I. Moni Gorgoepikoou Psaxnon

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, απο την Ιερά Μητρόπολή Χαλκίδος, ως έχει:

“Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την Πρόοδο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα.
Συλλειτουργοί του ήσαν οι Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης και Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης, ο Εφημέριος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λοβέρδος και ο Πρωτοδιάκ. Νεκτάριος Ευγενικός.
Στο ασματικό «Άγιος ο Θεός» της Δοξολογίας του Όρθρου έλαβε χώρα, κατά την τάξη, η τελετή της εξόδου του Τιμίου Σταυρού και της προσκυνήσεώς του από τους πιστούς, ενώ ο Σεβασμιώτατος διένειμε κλωνάρια βασιλικού στους πιστούς.
Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη και το 40νθήμερο μνημόσυνο της νεαρής Χαραλαμπίας Βασιλείου, η οποία πρόωρα, κατά την ανθρώπινη λογική, εγκατέλειψε την παρούσα ζωή, για την αιωνιότητα της Βασιλείας του Θεού.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΗΛΕΩΝ ΙΣΤΑΙΑΙΑΣ
Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, του χωρίου Μηλιές Ιστιαίας.
Εκεί έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς και εγκαρδιότητας από τον εκλεκτό Εφημέριο της Ενορίας, Οικονόμο Ιωάννη Παπαδημητρίου, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους αγίους Ιεροψάλτες, με προεξάρχοντα τον καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Παναγιώτη Αναστασίου εξ Ιστιαίας.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, προς το τέλος της οποίας προσήλθε και ο πολιός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιστιαίας, Αρχιμ. Ιγνάτιος Καπνίσης – Διδάσκαλος του Ευαγγελίου.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς, πριν της Απόλυση της Λειτουργικής Συνάξεως, και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Κυριακής Θ΄ Ματθαίου), ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πίστη προς τον Χριστό, η οποία πραγματώνεται ουσιαστικά μέσα από την συμμετοχή των ανθρώπων στη ζωή της Εκκλησίας, με αποκορύφωμα τη Θεία Λειτουργία και γι’ αυτό προέτρεψε τους πιστούς της Ενορίας να μην λείπουν από την Εκκλησία και να ευχαριστούν τον Θεό που έχουν καλόν Ιερέα στην Ενορίας τους, τον π. Ιωάννη, τον οποίον δημοσίως επαίνεσε για την αγάπη του και την ποιμαντική του προσφορά προς τους ενορίτες του.
Μετά την Θεία Λειτουργία και την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος με τους συνοδούς του Κληρικούς μετέβησαν στο παρακείμενο Κοιμητήριο της Ενορίας, όπου διάβασαν Νεκρώσιμο Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων ενοριτών.

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΡΟΒΙΩΝ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
Το απόγευμα της Κυριακής 2 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην Ι. Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών της Β. Ευβοίας, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στο τέλος του Παρακλητικού Κανόνος, πραγματοποίησε την μοναχική καθιέρωση – ρασοφορία της έως τούδε δοκίμου μοναχής Γεωργίας, στην οποία έδωσε, κατ’ επιλογήν της Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντης μοναχής, η οποία διέγνωσε την επιθυμία της υποψηφίας, το μοναχικό όνομα Θεοδώρα, προς τιμήν της Οσίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη.
Στην ομιλία του προς τη νέα Μοναχή Θεοδώρα ο Σεβασμιώτατος της έδωσε πατρικές παραινέσεις περί της μεγάλης μοναχικής αρετής της υπακοής, την οποία καλούνται να εφαρμόσουν οι πάντες μέσα στον ευλογημένο μοναχικό βίο.
Στην ιερά τελετή συμπροσευχήθηκαν πλήθος πιστών χριστιανών, μεταξύ των οποίων οι γονείς και οι συγγενείς της νέας Μοναχής, ο Πνευματικός της Ι. Μονής, Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης – Ηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, πολλοί Ιερείς της περιφερείας και εκτός αυτής, οι Αδελφότητες των Ι. Μονών Αγίου Νικολάου Γαλατάκη και Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Μαψού της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, υπό την Γερόντισσα Μεθοδία, οι οποίες έψαλλαν θαυμάσια τους Ύμνους, οι οποίοι ακούστηκαν, όπως και όλη η ιερά τελετή από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Στη νέα Μοναχή, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μία Ιερά Εικόνα της Οσίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη, δώρο της Γεροντίσσης Χρυσοβαλάντης προς την αδελφή Θεοδώρα.
Με την κουρά της αδελφής Θεοδώρας, η Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοσβαλάντου, η οποία αποτελεί Μετόχιο, με μια σχετική αυτονομία, της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων, περιλαμβάνει πλέον τρείς Μοναχές, οι οποίες με πολλή αγάπη προς την Οσία Ειρήνη και ζήλο ακάματο αγωνίζονται τον καλό αγώνα της μοναχικής βιοτής και πολιτείας.

 

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 005

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 006

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 007

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 002

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 003

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 004

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Καθίσταται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015, ώρα 8:30 μ.μ.: Προεόρτιος ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015, ώρα 7:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και στη συνέχεια Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως.
Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος, Αρχιερατική Χοροστασία και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), στην περιοχή «Σουβάλα», σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα 10 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ.: ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Παρασκευή 14 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.
Σάββατο 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΑΡΗ ΔΙΡΦΥΩΝ
Από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 πανηγυρίζει το Ιερό Μετόχιο της Παναγίας Χιλιαδούς, στη Λάμαρη Διρφύων, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 14 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
Σάββατο 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.
Μετά την Θεία Λειτουργία, θα προσφερθεί προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων ανακοινώνεται ότι, χάριτι Θεού, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής, κατά την διάρκεια της οποίας θΑ ψαλλούν και τα Ιερά Εγκώμια, ενώπιον του ανθοστόλιστου ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ.
Ώρα ενάρξεως: 8.30 μ.μ.
Πέρας Θείας Λειτουργίας: 12.30 π.μ.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Γίνεται γνωστό στους φιλεόρτους χριστιανούς ότι την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 και 20:00 έως 00:30, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος (Παλαιό Κοιμητήριο), προς τιμήν της Θεοτόκου. Θα ψαλλούν τα Ιερά Εγκώμια της Θεοτόκου, προ του ανθοστολίστου Επιταφίου της.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ
Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Σάββατο 15 Αυγούστου 2015), στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ, τελείται στις 7.30 το απόγευμα, σύμφωνα με παλαιά παράδοση, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ψάλλονται τα Εγκώμια για την Κοίμηση της Θεοτόκου και λιτανεύεται ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, σύμφωνα με την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στο ταπεινό, μα τόσο φιλόξενο Μοναστηράκι της Παναγίας μας, για να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητέρας πάντων ημών.
Επ’ ευκαιρία, ανακοινώνεται ότι οι Παρακλήσεις του Δεκαπενταυγούστου στην Ι. Μονή Γοργοεπηκόου τελούνται κάθε απόγευμα στις 7.30 μ.μ.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ότι το πρωί της Κυριακής 16ης Αυγούστου 2015, θα τιμηθεί πανηγυρικά η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Στις 6.45 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος, στις 7.30 π.μ. θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία και στις 8.20 π.μ. θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Κατά την διάρκεια της Ι. Πανηγύρεως, οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και τεμάχιο του Ι. Λειψάνου του Αγίου Τιμοθέου, το οποίο με ευλάβεια φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη.”

Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 006

Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 007

Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 005

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 008

Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 004

Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 003

Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 002

Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 001

Proodos T. Stavrou - Os. Ioannis Vasilikou 1.8.2015 003

Proodos T. Stavrou - Os. Ioannis Vasilikou 1.8.2015 001

Panagia Odigitria Xalkidos

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 010

Koura monaxis Theodoras - I.M.Os. Eirinis 2.8.2015 009

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: