Home > Hot ! > Προβλήματα και λύσεις για τα σκουπίδια της Αιδηψού

Προβλήματα και λύσεις για τα σκουπίδια της Αιδηψού


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Θέματα της καθαριότητας του Δήμου απασχολούν ιδιαίτερα το καλοκαίρι, λόγω των αυξημένων αναγκών  που προκύπτουν από την τουριστική περίοδο. Δυστυχώς προβλήματα με τα σκουπίδια φαίνεται να έχει και η Αιδηψός, όπως επισημαίνει ο Χρήστος Κ. Χρήστου, όπου περιγράφει τη δυσαρέσκεια του για την έλλειψη καθαριότητας της λουτρόπολης, όπως και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό όπου αποδείκνυει τα λεγόμενά του. Συγκεκριμένα από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν την Κυριακή 7 Αυγούστου, επισημαίνεται  η αναγκαιότητα κινητοποίησης των αυτοδιοικητικών, ώστε η Αιδηψός να μην υποδέχεται τους επισκέπτες της με αυτό το πρόσωπο.
Η ΑΙΔΗΨΟΣ ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΑΙΔΗΨΟΣ ΒΡΩΜΑΕΙ (2)Με αφορμή αυτή την επιστολή όπως και άλλα μηνύματα που δεχόμαστε από επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, απευθυνθήκαμε στην αρμόδια Αντιδήμαρχο της  Δ.Ε.Αιδηψού  Άννα – Αλεξάνδρα  Λουκαζίκου και αφού ενημερώθηκε για το θέμα δήλωσε στο palmosev.gr: «Από το τέλος του Ιουλίου μέρος της καθαριότητας της Δ.Ε. Αιδηψού  ανατέθηκε σε εταιρεία. Σίγουρα η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν η καταλληλότερη  για τέτοιες μεταβάσεις.Στις 7/08/2016 ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών λόγω αιχμής της τουριστικής περιόδου, οι μηχανικές βλάβες σε 2 απορριμματοφόρα του δήμου που τα έθεσαν εκτός λειτουργίας, καθώς και ο μη επαρκής συντονισμός μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας, συνετέλεσαν σε αυτή την εικόνα που σας αποστείλανε. Αυτή  όμως δεν είναι η καθημερινή εικόνα της λουτρόπολης.Είναι  κρίμα να θυσιάζουμε την εικόνα της πόλης μας στο βωμό προσωπικών, επαγγελματικών και μικροπολιτικών αντιπαλοτήτων. Αναμφίβολα η καθαριότητα της πόλης είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής, όμως σημαντικό είναι και το μερίδιο ευθύνης που φέρει ο κάθε πολίτης. Στην αρχή του καλοκαιριού σε μια συνάντηση με τους φορείς της πόλης για την καθαριότητα μετά από διάλογο, συμφωνήσαμε σε κάποιες κινήσεις που θα διασφάλιζαν μια ποιότητα και αισθητική στη πόλη που ζούμε*.(Διαβάστε τα πρώτα βήματα για μια καθαρή πόλη).  Ας αναλογιστεί ο καθένας μας πόσο τήρησε αυτούς τους στοιχειώδεις κανόνες. Σε μερικές μέρες θα προταθεί  στα τοπικά συμβούλια του δήμου μας και θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση για να ορισθεί κανονισμός καθαριότητας για όλο το δήμο.  Βέβαια πιστεύω ακράδαντα ότι η καθαριότητα στις σύγχρονες κοινωνίας είναι θέμα παιδείας και όχι επιβολής».

*Τα πρώτα βήματα για μια καθαρή πόλη…

«Η καθαριότητα της πόλης είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. Οφείλουμε να   ευαισθητοποιηθούμε ως σύνολο, αλλά και ο καθένας μας χωριστά για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή και να της δώσουμε την εικόνα που πιστεύουμε ότι της αξίζει. Η αποτελεσματική καθαριότητα μιας πόλης απαιτεί τη στενή και αρμονική συνεργασία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και των δημοτών.

Μερικές απλές καθημερινές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά:

  • Βγάζουμε τα οικιακά απορρίμματα μετά τις 22:00 το βράδυ και όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε πλαστικές ανθεκτικές σακούλες, τις οποίες οφείλουμε να δένουμε καλά (οι σακούλες τύπου super market δεν είναι κατάλληλες για το σκοπό αυτό).
  • Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους κάδους αποκομιδής και όχι έξω από αυτούς.
  • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα ξενοδοχεία οφείλουν να συσκευάζουν τα ευπαθή και δύσοσμα οργανικά απορρίμματα (κρέατα, κόκαλα, υπολείμματα τροφών κα) σε ειδικές ανθεκτικές σακούλες οι οποίες πρέπει να είναι γερά δεμένες.  Μεταφέρονται στους κάδους αποκομιδής με καρότσι ή άλλα μέσα χωρίς να τα σύρουμε στο έδαφος.
  • Απορρίπτουμε στους μπλε κάδους μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλα,γυαλί, πλαστικά , χαρτιά).
  • Τοποθετούμε τα χαρτοκιβώτια μέσα στους κάδους αφού πρώτα τα συμπιέσουμε ώστε να μειωθεί ο όγκος τους ( 1 ανοιχτό χαρτοκιβώτιο αντιστοιχεί με τον όγκο 15 διπλωμένων).
  • Δεν μετακινούμε τους κάδους από την καθορισμένη θέση που είναι τοποθετημένοι. Οι κάδοι αποτελούν περιουσία του Δήμου και σε αυτόν ανήκει η αποκλειστική ευθύνη για τον τρόπο χρησιμοποίησης και τοποθέτησής τους.
  • Δεν τοποθετούμε ογκώδη απορρίμματα (έπιπλα, ηλ. συσκευές, στρώματα) στο πεζοδρόμιο ή στο οδόστρωμα ή σε κοινόχρηστους χώρους πριν επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου (για την Δ.Ε. Αιδηψού τηλ.: 2226350322 ,2226350328). Μετά από συνεννόηση τοποθετούμε τα ογκώδη αντικείμενα σε σημεία που δεν εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών και δε δυσχεραίνουν την αποκομιδή τους.
  • Συσκευάζουμε τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, χόρτα κ.α.) σε πλαστικές ανθεκτικές σακούλες.
  • Δεν αφήνουμε στα πεζοδρόμια υλικά οικοδομικών εργασιών (μπάζα) χωρίς την κατάλληλη συσκευασία. Για υπολείμματα οικοδομικών εργασιών μέχρι δύο σακούλες επικοινωνούμε με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Για μεγαλύτερες  ποσότητες οφείλουμε να φροντίσουμε οι ίδιοι για την απομάκρυνσή τους με δικά μας μέσα. Υποχρεωτική είναι η τοποθέτηση ειδικής σκάφης (κάδου) κατόπιν άδειας.
  • Δεν τοποθετούμε εμπορικές διαφημίσεις εκτός πλαισίων και ειδικών θέσεων που έχουν καθορισθεί με το άρθρο 3 του Ν2946/2001 περί υπαίθριας διαφήμισης.
  • Δεν τοποθετούμε αφίσες σε δέντρα, κολώνες και τοίχους κτιρίων.

 

Με αυτές τις  απλές καθημερινές κινήσεις  διευκολύνουμε το έργο των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου  και εξασφαλίζουμε μια πόλη καθαρή για όλους μας. Οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία  και αισθητική.  Η μη τήρηση των παραπάνω συμβουλών προσβάλλει όχι μόνο τον καθένα από εμάς ξεχωριστά αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ενώ αντιθέτως η εφαρμογή τους αποτελεί δείγμα παιδείας και πολιτισμού».

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: