Home > Αυτοδιοίκηση > Ο παπα Θόδωρας Μπούρας υψώνει τη σημαία της Λιχάδας

Ο παπα Θόδωρας Μπούρας υψώνει τη σημαία της Λιχάδας


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Ο παπα Θόδωρας Μπούρας υψώνει τη σημαία της Λιχάδας

Προτάσεις προς αξιοποίηση για τη Δημοτική Αρχή

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Μεγάλη μας τιμή ήταν η επίσκεψη του παπά Θόδωρα Μπούρα στο γραφείο του «Παλμού» κι εμείς αδράξαμε την ευκαιρία να μας μιλήσει. Η σεβάσμια μορφή της ακριτικής Λιχάδας καταθέτει από το βήμα της εφημερίδας μας ορισμένες προτάσεις προς αξιοποίηση της Δημοτικής Αρχής.

Τι βάζετε σε προτεραιότητα;

«Πρώτα- πρώτα είναι η αξιοποίηση μίας δεξαμενής η οποία βρίσκεται στη Λιχάδα και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Η δεξαμενή αυτή έγινε πριν έρθει τον Καλλικράτη. Επί Προέδρου Καψοράχη. Όταν ήταν ακόμα η Λιχάδα ήταν Κοινότητα».

Έκτοτε δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ;

«Δεν έχει μπει νερό μέσα».

Ποια ήταν η αιτία που δεν χρησιμοποιήθηκε, τι σας είπαν;

«Ότι τάχα έχει «σπάσει» από τον πολύ καιρό. Ότι …χάνει το νερό και τέτοια.

Αυτά δηλαδή ήταν δικαιολογίες. Εσείς εκτιμάτε ως κάτοικοι ότι αυτό θα μπορούσε να λύσει το πρόβλήμα υδροδότησης της Λιχάδας;

«Το νερό το αφήνουνε σε εμάς μόνο μία ώρα την ημέρα».

Είναι δηλαδή πολύ λίγο το νερό το οποίο διοχετεύεται;

«Ούτε πλυντήριο δεν μπορούν να βάλουν οι νοικοκυρές. Μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί κόβεται και το νερό. Δεν θα λυνόταν τελείως το πρόβλημα με αυτή την δεξαμενή για όλη τη Λιχάδα, αλλά εν μέρει θα μπορούσε να μειωθεί το πρόβλημα».

Ποια άλλη πρόταση έχετε παπά Θόδωρε;

«Θα ήθελα να εκφράσω ένα παράπονο. Δεν επιτρέπεται εν έτει 2015, να μην έχει μπροστά η εκκλησία φωτισμό».

Αυτό το πρόβλημα με την έλλειψη φωτισμού, που έχει όλος ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού από πότε έχει προκύψει στη Λιχάδα; Είναι πολλά χρόνια ή συμβαίνει τώρα;

«Και παλαιότερα και χθες και «αύριο». Ουδείς κοίταξε όσο έπρεπε τον συγκεκριμένο χώρο. Υπάρχει δρόμος δίπλα ακριβώς από τον ναό της Παναγίας μας. Τριανταπέντε χρόνια και, έχω δώσει το αίμα μου και ποτίστηκε η γη της Εύβοιας την οποία αγάπησα και αγαπώ πάρα πολύ και κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι χρειάζεται έναν δρόμο με τσιμέντο; Γιατί τόσο δύσκολο είναι; Δόξα να έχει ο Θεός η Κοινότητα και πριν και τώρα από οικονομική άνεση είναι στους πρώτους που υπάρχουν στον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη. Δεν μπόρεσα να καταλάβω ακόμη ούτε πρόκειται να καταλάβω αν ήρθε το πλήρωμα το χρόνου και πρέπει να το καταλάβουμε. Ας ρίξει το φως η νέα Δημοτική Αρχή. Είναι σημαντικό δεν είναι απλό, να ξεναγώ έξω 40 άτομα και να περνάει ένα αυτοκίνητο και να μας γεμίζει όλους σκόνη το καλοκαίρι και λάσπη το χειμώνα. Παρακαλώ πάρα πολύ τους κατοίκους του διαμερίσματος Λιχάδος να είναι αγαπημένοι για να επιτύχουνε κάτι».

Και τώρα ενόψει του Πάσχα;  

«Θα χορέψουμε τον ίδιο χορό. Όπως μέχρι τώρα, ο παπα Θόδωρος δεν το βάζει κάτω, κρατάει την σημαία. Μάλιστα πέρυσι τον Οκτώβριο που ήμουν εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής στην κοινότητα της Λιχάδας, έχει έρθει νέα και την ξετυλίγουμε και την απλώνουμε μέσα στην εκκλησία που κάνουμε δοξολογία».

Είναι η ελληνική σημαία ή του βυζαντίου;

«Η ελληνική σημαία. Κάνουμε και εμείς το ρόλο της κυρά της Ρω.

Όπως η κυρά της Ρω έτσι και ο Παπα Θόδωρος Μπούρας σηκώνει την ελληνική σημαία στην ακριτική Λιχάδα. Κατέθεσα και στεφάνι και για την εθνική αντίσταση και για την εκκλησία».

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: