Home > Hot ! > Ομόφωνη έγκριση λειτουργίας Δημόσιου Ι.Ε.Κ. από το Δ.Σ. Ιστιαίας -Αιδηψού

Ομόφωνη έγκριση λειτουργίας Δημόσιου Ι.Ε.Κ. από το Δ.Σ. Ιστιαίας -Αιδηψού


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Πολύ συζήτηση αλλά αναβολή για το ασθενοφόρο της Αιδηψού

Ομόφωνη έγκριση λειτουργίας Δημόσιου Ι.Ε.Κ. από το Δ.Σ. Ιστιαίας -Αιδηψού

Η ανάπλαση της Αιδηψού συζητήθηκε ακόμη μία φορά

 ds1

Την Δευτέρα 11 Μαΐου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού σε μία συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, έχοντας αρκετά θέματα προ ημερησίας διάταξης. Παράλληλα στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε για μια ακόμη φορά το έργο της ανάπλασης της παραλίας της Αιδηψού, ενώ το σοβαρό και επείγον θέμα της μεταφοράς του ασθενοφόρου από την Αιδηψό στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας αναβλήθηκε.

Τα έξοδα της κηδείας με …άφαντο παραστατικό

Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης ο Αντιδήμαρχος Κώστας Παπαδόπουλος προτείνοντας την έγκριση πίστωσης 1.500 ευρώ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργία» Γιάννης Αναγνώστου ζήτησε να μάθει ποιο είναι το ακριβές πόσο για τα έξοδα της κηδείας με τον κ. Παπαδόπουλο να του λέει πως δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό. Με τη άποψη του κ. Αναγνώστου συντάχθηκε και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ουρανία Παπανδρέου που είπε πως θα έπρεπε να υπάρχει παραστατικό για το ποσό που χρειάζεται για τα έξοδα της κηδείας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης Βασίλης Δημόπουλος είπε: «Θεωρώ την ένσταση των συναδέλφων σωστή, όποιος έκανε την κηδεία ήταν υποχρεωμένος να εκδώσει φορολογικό παραστατικό στοιχείο». Ο κ. Αναγνώστου επανατοποθετήθηκε λέγοντας: «Αν υπάρχει τιμολόγιο 1.500 ευρώ, επαναλαμβάνω αυτό που είπα στην Οικονομική Επιτροπή, πως υπάρχει μίζα στο όνομα του μακαρίτη». Το Σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της πίστωσης.

Ερωτήματα της Νατάσσας Φουρνάρη για το Λιβάρι και τον ΦΟ.Δ.Σ.Α.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Δήμος είσαι εσύ» Νατάσσα Φουρνάρη επανέφερε το θέμα της Δημοτικής επιχείρησης στο Λιβάρι, καθώς η Δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί να της απαντήσει. Στο ερώτημα της κ. Φουρνάρη απάντησε ο κ. Δημόπουλος λέγοντας: «Θεωρήθηκε από την νομική υπηρεσία του Δήμου πως προηγείται ο ορισμός Δικηγόρου και στο επόμενο συμβούλιο να συγκροτηθεί νέο Δ.Σ. της Δημοτικής επιχείρησης». Ο κ. Δημόπουλος συμπλήρωσε πως η προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε αποφασίσει την εκκαθάριση της επιχείρησης. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα πορεία» Ηλίας Πετσής τόνισε πως για να συγκροτηθεί νέο Δ.Σ. της Δημοτικής επιχείρησης πρέπει να ανακληθεί η απόφαση για εκκαθάριση της προηγούμενης Δημοτικής αρχής. Ακόμη ένα θέμα που έθιξε η κ. Φουρνάρη ήταν η ένταξη του Χ.Υ.Τ.Α. στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. λέγοντας: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στην συνεδρίαση του Χ.Υ.Τ.Α. την Τετάρτη 29 Απριλίου ο Πρόεδρος του συνδέσμου Χρήστος Καλυβιώτης θέλησε να εντάξει τον Χ.Υ.Τ.Α. στον περιφερειακό ΦΟ.Δ.Σ.Α. πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2015, μία απόφαση που τελικά πάρθηκε με τρείς ψήφους υπέρ και δύο κατά. Θεωρούμε πως αυτή η απόφαση είναι αυθαίρετη, καθώς το Δ.Σ. της Λίμνης έχει ψηφίσει ΟΧΙ στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. ενώ το δικό μας (Δ.Σ.) δεν έχει πάρει απόφαση. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε την θέση του Δήμου αναφορικά με την απόφαση του κ. Καλυβιώτη». Συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα που έθεσε για την απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Υ.Τ.Α. η κ. Φουρνάρη δεν έλαβε από κάποιο μέλος της συμπολίτευσης.

Αίτημα Θανάση Καμαράτου για επαναπρόσληψη εργαζομένης στον Νηρέα

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θανάσης Καμαράτος έθεσε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της απόλυσης μίας υπαλλήλου από την επιχείρηση «Νηρέας» λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης όπως ανέφερε. Ο κ. Καμαράτος ζήτησε από το Σώμα να καταδικάσει την ενέργεια της εταιρείας και η υπάλληλος να επαναπροσληφθεί με παρέμβαση της Δημάρχου εφόσον έχουμε σχέσεις με την εταιρεία, τονίζοντας πως ο Δήμος πρέπει να στέκεται αλληλέγγυος σε συνδημότες που είναι θύματα της εργοδοσίας. Η Δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου –Σπανού απάντησε πως θα ενημερωθεί για το θέμα και θα το χειριστεί προσωπικά.

ds2

Ταμειακά διαθέσιμα και αντικατάσταση μελών της Οικονομικής Επιτροπής

Θέμα προ ημερήσιας διάταξης έθεσε και ο Γιάννης Αναγνώστου σχετικά με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων, ζητώντας να οριστεί συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα μετά την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. Η Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως θα γίνει η συγκεκριμένη συνεδρίαση. Ένα ακόμα θέμα που έθεσε ο κ. Αναγνώστου αφορούσε την αντικατάσταση των μελών της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή λέγοντας: «Έχουν παραιτηθεί ένα τακτικό και αναπληρωματικό μέλος στην προηγούμενη συνεδρίαση. Μας είπατε πως η επανεκλογή μελών είναι παράνομη, άρα η εκλογή του κ. Δημόπουλου και οι αποφάσεις που έχουν παρθεί είναι παράνομες. Εμείς ζητάμε επανεκλογή νέων μελών. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον Δήμο. Αν επιμένετε στην θέση σας, είναι δική σας η ευθύνη για ότι συμβεί από δω και πέρα με τις αποφάσεις που έχετε πάρει και θα πάρετε». Στην τοποθέτηση του κ. Αναγνώστου απάντησε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σελίμης λέγοντας: «Σύμφωνα με το άρθρο 74 του 3852 παράγραφος 6,7 και 8 είναι παράνομο αυτό που ζητάει ο κ. Αναγνώστου». Ο κ. Πετσής τοποθετήθηκε λέγοντας: «Το άρθρο 3852 που επικαλέστηκε ο κ. Σελίμης ορίζει όταν παραιτείται τακτικό μέλος των διοικητικών επιτροπών του Δήμου αντικαθίσταται με το πέρας της θητείας από το αναπληρωματικό, αλλά αυτό ισχύει αδιακρίτως και για τα μέλη που προέρχονται από την πλειοψηφία αλλά και την μειοψηφία».

Πολύ συζήτηση και εν τέλει αναβολή για το ασθενοφόρο της Αιδηψού

Ένα από τα σοβαρότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αν και ήταν τελευταίο σε σειρά και συζητήθηκε μετά από αρκετές ώρες συνεδρίασης, ήταν αυτό της παραχώρησης του ασθενοφόρου του Δήμου στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας. Εισηγήτρια του συγκεκριμένου θέματος ήταν η κ. Λουκατζίκου που αρχικά είπε: «Δεν μπορώ να συμφωνήσω αβίαστα στην παραχώρηση του ασθενοφόρου, καθώς θα ήθελα να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν θέλω όμως και την αναβολή της συζήτησης». Η κ. Λουκατζίκου στην συνέχεια είπε: «Το ασθενοφόρο μέχρι τώρα λειτουργούσε με ένα μη σύννομο τρόπο. Τώρα η νομοθεσία είναι πιο αυστηρή και θέτει περισσότερες παραμέτρους. Θα πρέπει ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου να πληρούν συγκεκριμένα στοιχεία», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ποιος θα έχει τον συντονισμό του ασθενοφόρου, καθώς όπως είπε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας πάσχει από έλλειψη προσωπικού. Ο κ. Πετσής από την πλευρά του κατέθεσε την πρόταση και τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, ώστε να μην είναι σταθμευμένο αλλά να παράγει έργο για τους πολίτες. Ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως κακώς το ασθενοφόρο ήταν τόσο καιρό στην Αιδηψό και πως υπάρχει μία μόνο λύση να παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας. Η Δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου – Σπανού κατέθεσε την δική της πρόταση που ήταν η αναβολή του θέματος και να τεθεί σε νέα συνεδρίαση, στην οποία θα είναι παρόντες εκπρόσωποι του Ε.Κ.Α.Β. και του Κέντρου Υγείας. Η πρόταση της Δημάρχου και του κ. Πετσή μπήκαν προς ψήφιση με αυτή της Δημάρχου να περνάει κατά πλειοψηφία.

Η ανάπλαση της Αιδηψού συζητήθηκε ακόμη μία φορά

Σε ένα ακόμη συμβούλιο απασχόλησε το έργο της ανάπλασης της παραλίας της Αιδηψού. Καυστική για το συγκεκριμένο θέμα ήταν η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ουρανία Παπανδρέου που είπε: «Η επαναφορά αυτού του θέματος μου θυμίζει την επιστροφή του δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος». Με την Δήμαρχο να της λέει πως ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός είναι άστοχος. Αιχμηρός ήταν κι ο Ηλίας Πετσής λέγοντας προς την Δήμαρχο: «Στις 2 Δεκεμβρίου 2014 μας είπατε πως το έργο θα ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα και στις 25 Φεβρουαρίου 2015 το έργο απεντάχθηκε. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Έχετε καταλήξει για το ποιοι ευθύνονται για την απένταξη του έργου; Δεν μας έχετε πει ποιοι κατά την άποψη σας ευθύνονται, ούτε την άποψη των υπηρεσιών». Ένα ακόμα ερώτημα που έθεσε ο κ. Πετσής ήταν αν η αλλαγή του κ. Σπανού από τον κ. Μπίρη έγινε για να γίνει το έργο η για να μην γίνει. Ο κ. Καμαράτος από την πλευρά του τόνισε πως το έργο προχώρησε με ένα λειψό τοπογραφικό διάγραμμα και πως το έργο χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά από την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Καμαράτος τόνισε πως από δω και πέρα ότι έργο αναλαμβάνει ο Δήμος πρέπει να το φέρει εις πέρας. Η συζήτηση έκλεισε χωρίς να παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Ομόφωνη έγκριση της Λειτουργίας Δημόσιου Ι.Ε.Κ. από το Σώμα

Το συγκεκριμένο θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος σε θέματα παιδείας Θανάσης Σπανός που τόνισε πως στην συνεδρίαση πρέπει να παρθούν αποφάσεις για να λειτουργήσει το Ι.Ε.Κ. το χειμερινό εξάμηνο 2015 -16. Παράλληλα εξέφρασε την πίστη του πως όλοι θα είναι σύμφωνοι με την λειτουργία του Ι.Ε.Κ., αλλά τόνισε πως χρειάζεται την εξασφάλιση της στέγασης του και πρότεινε το κτιριακό συγκρότημα του Γ.Ε.Λ. και Ε.Π.Α.Λ. στην Ιστιαία, καθώς πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις (αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια). Ο κ. Σπανός ενημέρωσε και για τις ειδικότητες που θα υπάρχουν στο Ι.Ε.Κ. και θα αφορούν τον τουριστικό και αγροτικό τομέα, ενώ στην συνέχεια μπορούν να δημιουργηθούν και νέες ειδικότητες. Ο κ. Πετσής πρότεινε την αναβολή του θέματος και είπε: «Έχω ένα έγγραφο στα χέρια μου που το υπογράφουν ο κ. Ρουμελιώτης και η κ. Μπλαβάκη που ξεκαθαρίζουν ότι είναι υπέρ της λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. αλλά σε συνάντηση που είχε γίνει, υπήρξε συμφωνία η έδρα του Ι.Ε.Κ. να είναι το Γυμνάσιο Ωρεών, κάτι με το οποίο συμφώνησε η κ. Μπουλάκη και υπερθεμάτισε η Δήμαρχος. Συνεπώς προτείνω την αναβολή του θέματος ώστε να είναι παρόντες και οι Διευθυντές των σχολείων στην συζήτηση». Ο κ. Σπανός απάντησε στον κ. Πετσή λέγοντας: «Εγώ προσωπικά κάλεσα τους δύο Διευθυντές να είναι εδώ σήμερα γιατί γνωρίζω τις ενστάσεις τους. Δεν βλέπω κάποιον εδώ ή κάποιον εκπρόσωπο τους. Όσον αφορά το θέμα των Ωρεών απλώς είχε αναφερθεί. Δεν υπήρχε κάποια απόφαση». Η κ. Φουρνάρη και ο κ. Καμαράτος τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας του Ι.Ε.Κ., εν τέλει η λειτουργία του Ι.Ε.Κ. ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα.

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: