Home > Αυτοδιοίκηση > Οι κάρτες καυσίμων και τα GPS μπορούν να περιμένουν…

Οι κάρτες καυσίμων και τα GPS μπορούν να περιμένουν…


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Απροθυμία συμμετοχής και απευθείας ανάθεση καυσίμων από τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Οι κάρτες καυσίμων και τα GPS μπορούν να περιμένουν…

Σε μία από τις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με Δήμαρχο την Λίνα Ευσταθίου – Σπανού ήρθε στην επιφάνεια το θέμα των καυσίμων για τα οχήματα του Δήμου, με το Δημοτικό Σύμβουλο της συμπολίτευσης Βασίλη Δημόπουλο να υποστηρίζει ένθερμα πως πρέπει ο Δήμος να χρησιμοποιήσει κάρτες καυσίμων, για τον στόλο των οχημάτων του. Κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης πήγαν ένα βήμα παραπέρα και πρότειναν να τοποθετηθούν GPS στα οχήματα του Δήμου. Ωστόσο όλα αυτά έχουν μείνει σχέδια επί χάρτου και σχεδόν ένα χρόνο αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού κλήθηκε να ψηφίσει σε κατεπείγουσα συνεδρίαση που έγινε την Δευτέρα 17 Αυγούστου την απευθείας ανάθεση για την τροφοδοσία καυσίμων των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου με τις ενστάσεις από πλευράς αντιπολίτευσης αλλά και του κ. Δημόπουλου να κάνουν την εμφάνιση τους. Την ενημέρωση του Σώματος για το συγκεκριμένο θέμα ενημέρωσε ο κ. Παντελής Πισσάκης, απευθυνόμενος προς τους Δημοτικούς Συμβούλους τόνισε πως κατά την διάρκεια του διαγωνισμού δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος και πως στην συνέχεια ο Δήμος πήγε σε διαπραγμάτευση μέσω του Υπουργείου Εμπορίου, όπου και πάλι δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος και έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να ψηφίσει για την απευθείας ανάθεση των καυσίμων για τα οχήματα του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. επισημαίνοντας πως την Παρασκευή 14 Αυγούστου ενημερώθηκαν όλοι οι πρατηριούχοι της περιοχής και μόνο ο κ. Λαζάρου εκδήλωσε ενδιαφέρον.

ds

Ο λόγος, μετά την ενημέρωση του κ. Πισσάκη, πέρασε στον κ. Δημόπουλο που τόνισε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν η σωστή και επεσήμανε πως το σωστό θα ήταν να κληθούν όλοι οι πρατηριούχοι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. ώστε να υπάρξει συζήτηση. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι πρατηριούχοι έχουν μείνει στην παλιά εποχή που έκαναν να πληρωθούν τα καύσιμα 3 μήνες». Ο κ. Δημόπουλος συμπλήρωσε: «Με την διαδικασία αυτή θα είμαι αρνητικός, γιατί καύσιμα με απευθείας ανάθεση, χωρίς κάρτα καυσίμων και χωρίς ότι σχετικό αποφεύγει την μεμπτότητα και την καθαρότητα της συναλλαγής εγώ δεν την συνυπογράφω». Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα πορεία» Ηλίας Πετσής τόνισε: «Σε μία από τις πρώτες συνεδριάσεις, ως Δημοτική πλειοψηφία μιλήσατε για GPS και κάρτες καυσίμων ακόμα τα περιμένουμε. Δεν είναι κακό όταν οι τόποι διενέργειας διαγωνισμών είναι αυτοί να απευθυνθούμε σε διαπραγμάτευση ή απευθείας ανάθεση, αλλά οι δικλείδες ασφαλείας πρέπει να υπάρχουν και βλέπουμε πως δικλείδες εσείς δεν θέλετε. Ακολουθείτε και συνεχίζετε την πρακτική του κ. Ζάχου». Η Μυρτώ Παπαϊωάννου από την πλευρά της ρώτησε τον κ. Πισσάκη αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν τον απαραίτητο χρόνο να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τον κ. Πισσάκη να της απαντάει πως η απόφαση θα πάει στην Περιφέρεια και μετά όσοι ενδιαφέρονται θα υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο κ. Δημόπουλος διαφώνησε τονίζοντας: «Αν σήμερα πάρουμε την απόφαση για απευθείας ανάθεση υπάρχει μόνο ένας ενδιαφερόμενος ο Λαζάρου, δεν κάναμε σωστή πληροφόρηση σε όλους τους πρατηριούχους». Ο κ. Πετσής δευτερολόγησε και τόνισε πως από την στιγμή που υπάρχει εισήγηση για έναν επιχειρηματία θα ψηφίσει παρών και στιγμάτισε τον τρόπο της ενημέρωσης καθώς το χρονικό διάστημα ήταν πολύ μικρό για να αποφασίσει ένας επιχειρηματίας αν θα συνεργαστεί με τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Η Μυρτώ Παπαϊωάννου τόνισε πως υπήρξε επαρκής ενημέρωση, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σπανός τόνισε πως το Σώμα ψηφίζει επί της διαδικασίας με τον κ. Δημόπουλο να απαντάει καυστικά πως το Σώμα καλείται να ψηφίσει για την ανάθεση των καυσίμων στον κ. Λαζάρου λέγοντας: «Για βλάκες μας περνάς»; Την διαφωνία έλυσε η παρέμβαση της Προέδρου του Δ.Σ. Αγγελικής Κούκουζα που τόνισε πως το Σώμα θα ψηφίσει για την ανάθεση στον κ. Λαζάρου, την οποία το Σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία.

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: