Home > Hot ! > (video) Μοναδική Εμπειρία Πεζοπορίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων Β. Εύβοιας στο 3ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα – Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών

(video) Μοναδική Εμπειρία Πεζοπορίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων Β. Εύβοιας στο 3ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα – Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


 

 

Αφετηρία Καταρράκτης Σκαλιά Μεγαλοπρεπής Δίδυμος Καταρράκτης Μικρός Καταρράκτης

ΠΑΠΑΔΕΣ 26 Απριλίου, 2015 – Με επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες, πραγματοποιήθηκε το 3ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα -Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων Β. Εύβοιας με σημείο αφετηρίας τη θέση Κρύα Βρύση Παπάδων (Δασικό Χωριό). Πάνω από 240 πεζοπόροι μεταξύ των οποίων κάτοικοι, φίλοι του χωριού και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής έως την Κρήτη και Ρόδο, διέσχισαν ακόμα και με ιμάντες το Φαράγγι των Παπάδων, έζησαν την περιπέτεια και μαγεύτηκαν από τους Καταρράκτες της ξεχωριστής αυτής διαδρομής.
Σύλλογοι μεταξύ των οποίων ο ΕΟΣ Χαλκίδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενώ την περιβαλλοντική και πολιτιστική δράση χαιρέτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου στην γενέτειρα του τους Παπάδες, δηλώνοντας: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας για μια τόσο ξεχωριστή πρωτοβουλία σαν την σημερινή, εδώ στη γη που μεγάλωσα. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αποτελέσουν ερέθισμα και παράδειγμα προς μίμηση για να ακολουθήσουν και άλλες πολλές που να αναδεικνύουν το φυσικό κάλος της Βόρειας Εύβοιας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη που της αξίζει”.
Ως συνδιοργανωτής, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κοντζιά, ο οποίος συμμετείχε στην διαδρομή και δήλωσε: “Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στηρίζει δυναμικά δραστηριότητες που προάγουν τον εναλλακτικό τουρισμό μιας και για την ανάπτυξη του, δύο είναι οι παράμετροι: Πρώτον, το φυσικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί την σπουδαιότερη προίκα της Βόρειας Εύβοιας και δεύτερον, η ακούραστη συμμετοχή και συμβολή ανθρώπινου δυναμικού (Σύλλογοι, Φορείς) όπως τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπάδων, τα οποία πραγματοποίησαν μια εξαιρετική διοργάνωση”.
Στόχος του Συλλόγου ήταν να προσφέρει μια Εμπειρία Πεζοπορίας σε όλους τους επισκέπτες που παραβρέθηκαν, αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της ορεινής περιοχής. Δωρεάν συμμετοχή, εδέσματα, “παραδοσιακό στρώσιμο” με καζάνι και μουσική με πανοραμική θέα το Αιγαίο και τις Σποράδες, περίμεναν τους πεζοπόρους στο τέλος, ενώ το πρωί παρέλαβαν τρίπτυχο περιηγητικό χάρτη της διαδρομής, με πληροφορίες για την περιοχή, τις παραδόσεις/έθιμα του χωριού και τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς και αναμνηστικά μπλουζάκια με αναφορά στον θεσμό. Η Διεύθυνση Δασών-Δασαρχείο Λίμνης και ο κ. Σπύρος Ζίγκηρης αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, έμπειροι δασολόγοι παρείχαν περιβαλλοντική ενημέρωση κατά την διάρκεια της διαδρομής στους επισκέπτες.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων ανανεώνει το ραντεβού και προσκαλεί όλους τους φίλους της φύσης και του χωριού να τον ακολουθήσουν στο “Κρυμμένο Μοναπάτι των Καταρρακτών” στο 4ο Πέρασμα στα Λυκοδάνιδα 2016.

Προφίλ Πολιτιστικού Συλλόγου Παπάδων:
Πάνω από ένα τρίτο αιώνα ζωής, προσφοράς και δημιουργίας συμπληρώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων φέτος, διαδραματίζοντας όλα αυτά τα χρόνια κυρίαρχο ρόλο στην πρόοδο και ανάπτυξη του χωριού, αριθμώντας πάνω από 200 μέλη συνολικά. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου ήταν δύσκολα, αλλά με το μεράκι των ανθρώπων που τον πλαισίωσαν δεν άργησε να αναδείξει το έργο του τόσο σε ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό επίπεδο όσο και σε δημιουργία δομών “παρακαταθήκη” για το τόπο. Από την ίδρυσή του (Δεκέμβριος 1979) ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα διοργανώνοντας 3ημερα εκδηλώσεων (συναυλίες, εκθέσεις), δενδροφυτεύσεις, εκδρομές, θεατρικά δρώμενα κ.α. ενώ έργο ορόσημο αποτελεί η 1η και 2η ανάπλαση της κεντρικής Πλατείας του χωριού συμβάλλοντας στον εξωραϊσμό του. Χάρις στο όραμα που συνεχίζει να διακρίνει τα μέλη του για την συνεχή ανάδειξη και αναβάθμιση της ξεχωριστής περιοχής τους, ο Σύλλογος αναλαμβάνει την διοργάνωση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής δράσης “Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα” και καλεί όλους τους φίλους της φύσης και των Παπάδων να τον ακολουθήσουν στο “Κρυμμένο Μοναπάτι των Καταρρακτών”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: