Home > Hot ! > Η άποψη του Ανέστη Ψαρρού για την καταστροφική πυρκαγιά της 30ης Ιουλίου στην Λίμνη

Η άποψη του Ανέστη Ψαρρού για την καταστροφική πυρκαγιά της 30ης Ιουλίου στην Λίμνη


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε , ως έχει την ανοικτή επιστολή – άποψη του Ανέστη Ψαρρού τ. Δημάρχου του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης –  Άγιας Άννας για την καταστροφική πυρκαγιά της 30ης Ιουλίου στην Λίμνη.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΨΑΡΡΟΣ ” Πριν ένα μήνα περίπου ζήσαμε όλοι μας ένα εφιαλτικό τριήμερο, που αποτέλεσμα είχε να γίνει στάχτη ένα πανέμορφο δάσος 30.000 στρεμμάτων, από τα ομορφότερα της πατρίδας μας.

Ένα δάσος που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τους κατοίκους της περιοχής μας, αφού είχε να προσφέρει όχι μόνο στον επαγγελματικό κόσμο (κτηνοτρόφους- ρητινοκαλλιεργητές- μελισσοκόμους κ.τ.λ.), αλλά και αναψυχή στους επισκέπτες αυτού (φυσιολάτρες- κυνηγούς- προσκυνητές Ι.Μ. Γαλατάκη και εξωκλησιών).

Οι καιρικές συνθήκες εκείνων των ημερών δεν ήταν ακραίες, αφού οι αέρηδες ήταν τα συνηθισμένα μελτεμάκια του καλοκαιριού,

Η εκδήλωση της φωτιάς, πλησίον του οικισμού Φαράκλας, ήταν, κατά την άποψη των περισσοτέρων ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με την πυρόσβεση, στο πρώτο στάδιο διαχειρίσιμη.

Όμως στην εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης, παρά την ενεργοποίηση εναέριων και χερσαίων δυνάμεων, η φωτιά άρχισε να γίνεται άκρως επικίνδυνη, αφού σε καθοριστικές φάσεις της επιχείρησης υπήρχε αμέλεια και κακός σχεδιασμός στην αντιμετώπισή της. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η φωτιά να σταματήσει στην θάλασσα.

Κάποιοι είχαν την ευθύνη στην διαχείριση αυτής της υπόθεσης και θα έπρεπε να δουν τι δεν πήγε καλά και έγινε αυτή η  καταστροφή.

Τι συνέβη και οι εκατοντάδες εθελοντές, νέοι άνθρωποι,δασεργάτες, μέλη συνεταιρισμών, που συμμετείχαν νυχθημερόν σ’ αυτή την προσπάθεια κατάσβεσης δεν είχαν καθοδήγηση, και πολλές φορές δεν τους επέτρεπαν να δράσουν αποτελεσματικά;

Τι συνέβη και οι διάσπαρτες δεξαμενές δασοπυρόσβεσης μέσα στα καμμένα, που τόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για να γίνουν, δεν λειτούργησαν σ’ αυτή την κρίσιμη φάση;

Είναι ερωτήματα τα οποία ο κάθε πολίτης καλόπιστα θέτει.

Και ερωτώ: Δεν πρέπει να ενεργηθεί Ε.Δ.Ε. και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για αυτή την καταστροφή;

Άντ’ αυτού όμως, κάποιοι υπεύθυνοι του δήμου μας, δυστυχώς το είδαν σαν μια ευκαιρία να μοιράσουν μετάλλια σε μια κακόγουστη φιέστα που διοργανώσανε, προκαλώντας το κοινό αίσθημα, και μάλιστα χρησιμοποιώντας και τον Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Προκαλεί τον κάθε πολίτη αυτού του τόπου η συγκεκριμένη ενέργεια των εμπνευστών αυτής της υπόθεσης, και ιδιαίτερα προκαλεί αυτούς που  πράγματι δώσανε τον υπερπάντων αγώνα, δουλεύοντας νυχθημερόν εθελοντικά, εθελοντές γέροι και νέοι – μέλη των συνεταιρισμών της περιοχής μας, για να περιορίσουν και να περισώσουν ότι μπορούσαν από αυτή την τραγωδία.

Ξέρω ότι η παρέμβασή μου αυτή κάποιους θα στεναχωρήσει. Γνωρίζω πολύ καλά την ευαισθησία πολλών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας, αλλά γνωρίζω επίσης και την συμπεριφορά πολιτικάντηδων που δεν διστάζουν, ακόμη και την τραγωδία να την χρησιμοποιούν για την προβολή τους.

Τα επόμενα χρόνια, δυστυχώς εμείς και τα παιδιά μας θα ζούμε με την απώλεια αυτού του πανέμορφου δάσους και θα νιώθουμε ότι ένα κομμάτι του εαυτού μας λείπει.

Ελπίζω και κάνω έκκληση σε όσους έχουν θεσμική ευθύνη, να ενεργοποιηθούν το συντομότερο, προκειμένου να γίνουν κάποια έργα ανάσχεσης πλημμυρικών φαινομένων για να μην νιώσουν οι κάτοικοι της περιοχής μας, Λίμνης- Φαράκλας- Μετοχίου- Σπαθαρίου, δεύτερη τραγωδία.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ όλους τους ανιδιοτελείς εθελοντές, κυρίως τους νέους, που δώσανε τον αγώνα τους για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Να είναι υπερήφανοι και μετάλλιο για αυτούς είναι η ευγνωμοσύνη του κόσμου”.

 

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: