Home > Αυτοδιοίκηση > Επιστολή του Συμεών Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Παιδείας

Επιστολή του Συμεών Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Παιδείας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

Συμεών Κεδίκογλου
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή απο τον Συμεών Κεδίκογλου προς τον Υπ. Παιδείας για τα προβλήματα στην Εύβοια:

“Υπουργέ,
Πήρα την πρωτοβουλία γι’ αυτή την επιστολή ως άνθρωπος που υπηρέτησε το Υπουργείο από τη θέση του υφυπουργού (και μάλιστα με αρμοδιότητα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) αλλά και του ενεργού πολίτη που νοιάζεται για τον τόπο του και την προκοπή του. Είστε πια ικανό διάστημα για να γνωρίζετε τα σύνθετα προβλήματα στο χώρο της παιδείας τα οποία δε θα επαναλάβω. Θέλω με συντομία να σας επισημάνω συγκεκριμένα προβλήματα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Εύβοια που με συγκεκριμένες ενέργειες μπορούν να δοθούν άμεσες λύσεις.
Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, εκείνο τον καιρό ανοίξαμε δομές σε όλη την Ελλάδα, με κύρια έμφαση στις μη προνομιούχες περιοχές, καθώς πίστευα και πιστεύω στις ίσες ευκαιρίες και στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Τέτοιες δομές ίδρυσα και στην Εύβοια, καθώς ήταν περιοχή με υστέρηση, τις οποίες έχω εύλογο ενδιαφέρον να παρακολουθώ έκτοτε. Δυστυχώς είτε από άγνοια των θεμάτων είτε από έναν κακώς εννοούμενο κομματικό πατριωτισμό τα προβλήματα, ορισμένα τουλάχιστον, δεν έχουν ως τώρα επισημανθεί από τους βουλευτές του νομού. Πιο συγκεκριμένα:
1. Τα υπό ίδρυση ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρια ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισς) στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Κύμης – Αλιβερίου, απαραίτητα για τη συνέχιση της φοίτησης των παιδιών με ειδικές δεξιότητες που ήδη φοιτούν στην πρώτη βαθμίδα στις περιοχές αυτές, ακόμη δε λειτουργούν, παρ’ ότι όλα τα σχετικά δικαιολογητικά προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ήδη έτοιμα από τον Ιούνιο του 2014 κι έκτοτε έχουν εκ νέου επικαιροποιηθεί.
2. Η ίδρυση των τμημάτων ένταξης στο 1ο νηπιαγωγείο στο Βαθύ Χαλκίδος, σε 21ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδος, δημοτικό σχολείο Στυρέων, δημοτικό σχολείο Αγ. Άννας καθώς και στα γυμνάσια σε Σκύρο, Ωρεούς και Βαθύ Χαλκίδος, δεν ολοκληρώθηκε λόγω αλλαγής ηγεσίας και μη έκδοσης των αποφάσεων σε ΦΕΚ. Θα πρέπει να υπογραφούν εκ νέου.
3. Με την τοποθέτηση ενός και μόνο εκπαιδευτικού το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Λούτσα Μεσσαπίων, το μοναδικό σε ολόκληρη την Εύβοια Κ.Π.Ε., θα λειτουργήσει.
4. Δώστε μια μικρή παράταση ολίγων ημερών ώστε να υποβάλουν αιτήσεις για τη πλήρωση της θέσης του διευθυντή στο ιδρυθέν δημόσιο ΙΕΚ στο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Πλήρωση που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του ΙΕΚ με τις ειδικότητες των Τουριστικών Επαγγελμάτων και Γεωπονίας. Θα είναι κρίμα να χαθεί η χρονιά. Ήδη ενδιαφέρον εκδήλωσαν τέσσερις εκπαιδευτικοί.
5. Και βέβαια το μεγάλο θέμα των κενών υπάρχει και στη Εύβοια, ακόμη πιο έντονο λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου του νομού. Μέχρι πριν λίγες μέρες έλειπαν μόνο από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση 20 δάσκαλοι και 2 νηπιαγωγοί (άλλοι 10 και 3 αντίστοιχα για τα τμήματα ένταξης) καθώς και 35 καθηγητές.
6. Στο μοναδικό μουσικό σχολείο του νομού δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί κανένας μουσικός για το μουσικό όργανο επιλογής.
Στο χώρο της παιδείας οφείλουμε κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Με αυτή την σκέψη ελπίζω οι επισημάνσεις μου να τύχουν της προσοχής σας και προβλήματα να επιλυθούν.

Μετά τιμής,
Συμεών Α. Κεδίκογλου”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: