Home > Hot ! > Επίσκεψη Ακριώτη στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Επίσκεψη Ακριώτη στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Καταγραφή προβλημάτων από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ακριώτη

Κέντρο Υγείας – Λιμάνι Ωρεών και ΧΥΤΑ στο μικροσκόπιο

 akr (2)

Με την αφορμή της σύντομης επίσκεψης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ακριώτη στην Ιστιαία, τοποθετήθηκε από το βήμα του «Παλμού» για τις διαπιστώσεις του σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, και τις κινήσεις που σκέφτεται πως πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε να απαλυνθούν σε ένα μεγάλο ποσοστό ορισμένα προβλήματα, όπως το Κέντρο Υγείας, το λιμάνι των Ωρεών που αφορά την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος που έχουμε ανάγκη, αλλά και τον ΧΥΤΑ που αποτελεί ζήτημα διαβίωσης για την Βορειοκεντρική Εύβοια. Ο ίδιος υπήρξε μάρτυρας του επικίνδυνου οδικού δικτύου Χαλκίδα Ιστιαία.

Όταν ερχόσασταν από τον Παγώντα ήσασταν μάρτυρας ενός ατυχήματος, όπου ευτυχώς δυο νεαροί είχαν …Άγιο και έζησαν.

“Γλίστρησε και γύρισε η μηχανή που επέβαιναν και ευτυχώς τους κράτησε η μπάρα. Αυτοί βρέθηκαν όμως στον δρόμο. Αν δεν ήταν η μπάρα εκεί πέρα…”

Υπήρχε κόσμος που σταμάτησε;

«Δυστυχώς ήμασταν οι πρώτοι που σταθήκαμε και τα παιδιά μας το είπαν με παράπονο. Μετά μαζεύτηκαν και άλλοι. Δεν είναι εύκολο να λυθεί το θέμα με το δρόμο».

Όσον αφορά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, τι γνώμη έχετε; Υπάρχουν αναρίθμητα περιστατικά ανθρώπων που πεθαίνουν από έλλειψη ενός ασθενοφόρου.

«Αυτό μου τόνισαν με δραματικούς τόνους, οι εργαζόμενοι με τους οποίους μίλησα στο Κ.Υ.Ιστιαίας. Ήδη υπήρχαν δυο επεισόδια το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου, που ήθελαν να τα «διώξουν» με το ασθενοφόρο και δεν υπήρχαν ασθενοφόρα. Όμως το κυριότερο πρόβλημα που εντοπίζω, είναι η έλλειψη υγειονομικού υλικού. Το προηγούμενο διάστημα τα Κέντρα Υγείας είχαν αναθέσει στην εποπτεία της 5ης Δ.Υ.Π.Ε. της Περιφέρειας, αλλά δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένοι για να μπορέσουν να τα εξυπηρετούν. Μέσα σε ένα εξάμηνο, από την αρχή της χρονιάς, ξαναγύρισαν στα νοσοκομεία. Αυτός που ορίστηκε από την πλευρά της κυβέρνησης και διορίστηκε στην 5η Δ.Υ.Π.Ε., είναι ο κ. Αντωνίου. Έχει αναλάβει τώρα και όντως βρήκε μια κατάσταση που δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένος κανένας. Είναι άμεσο το ζήτημα και έχουν πάρει απόφαση μέχρι το τέλος του χρόνου να ξαναγυρίσουν στα νοσοκομεία ώστε να εξυπηρετούνται από εκεί».

akr (25)

Στο κέντρο υγείας Μαντουδίου κάνατε την αντίστοιχη επίσκεψη;

«Ναι, το επισκέφτηκα και εκεί είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα. Εκεί έχει λιγότερο ιατρικό προσωπικό, δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό για τους ίδιους λόγους που δεν λειτουργεί και εδώ πέρα».

akr (31)

Το ακτινολογικό στο Κ.Υ.Ιστιαίας έχει πρόβλημα και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει φτιαχτεί.

«Έχει ξαναφτιαχτεί και αυτό έχει στοιχίσει τόσο, που προφανώς θα έπρεπε να προμηθευτούμε ένα καινούργιο μηχάνημα για να κάνουν την δουλειά τους οι εργαζόμενοι και να εξυπηρετούνται άμεσα οι ασθενείς, εφόσον υπάρχει το έμψυχο δυναμικό με ακτινολόγο. Για το Δήμο Ιστιαίας –Αιδηψού είναι πιο δύσκολα, γιατί αν το Μαντούδι έχει πρόβλημα στην πρόσβαση του στην Χαλκίδα που είναι σχετικά πιο εύκολη, για σας είναι άλλος τόσος χρόνος και κρίσιμος χρόνος για να μεταφερθούν άτομα που έχουν πρόβλημα. Αλλά τώρα θα πρέπει να δούμε άμεσα το ζήτημα του ακτινολογικού. Βέβαια, όπως σας είπα προηγουμένως, κύριο μέλημα είναι η προμήθεια των υλικών και το ζήτημα με τα ασθενοφόρα. Μου εξήγησαν οι άνθρωποι ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί λείπει προσωπικό. Δεν έχουν καύσιμα, δεν έχουν είδη πρώτης ανάγκης ώστε να λειτουργήσει σωστά. Ο πληθυσμός ο οποίος θα αυξηθεί υπέρμετρα τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με τους χειμερινούς, είναι ένα σοβαρό θέμα για να δούμε πως θα εξυπηρετείται. Έχουμε την πρόθεση να συμβάλουμε ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα».

akr (7)akr (14)

Το θέμα μας με το λιμάνι των Ωρεών; Τα πιλάρ θα λειτουργήσουν;

«Εκεί υπάρχει ανάγκη να λειτουργήσουν τα πιλάρ τα οποία υπάρχουν ήδη, αλλά μπορούν να προστεθούν και άλλα. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τον Ο.Λ.Ν.Ε. Εγώ έχω στείλει σημείωμα, στο οποίο περιγράφω αυτά που μου τόνισαν ως κύρια ζητήματα για να λειτουργήσει καλύτερα το λιμάνι και να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν. Έχω επικοινωνήσει με τον κ. Τσόλια, ο οποίος μου υποσχέθηκε ότι αυτή την βδομάδα θα έρθει κλιμάκιο και παράλληλα με δουλειές που θα γίνουν στον Αγιόκαμπο, θα κοιτάξουν να κλείσουν και ζητήματα τέτοια, που αφορούν τους Ωρεούς. Βέβαια, εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επειδή πήραν το Λιμεναρχείο και το μετέφεραν στο Πευκί κι έρχονται μόνο δυο μέρες την βδομάδα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του λιμανιού. Αλλά όταν αυτά τα κότερα που λιμενίζονται στους Ωρεούς, δεν έχουν καθημερινά έναν άνθρωπο που θα μπορεί να παρακολουθεί και να εισπράττει -σε τελευταία ανάλυση- υπάρχει πρόβλημα. Αυτά θα τα συζητήσουμε με τον Πρόεδρο, με σκοπό να λυθούν τουλάχιστον τα άμεσα θέματα Υπάρχουν και άλλα προβλήματα βέβαια. Οι κάτοικοι με ενημέρωσαν επίσης για την έλλειψη μηχανήματος αυτόματης ανάληψης. Υπάρχει πρόβλημα και θα δούμε τι μπορεί να γίνει με την euro bank γιατί αυτό που θα μπορέσει να λειτουργήσει θα είναι μέσω του ταχυδρομικού ταχυδρομείου για να μπορέσει η euro bank να συμβάλει».

Όσον αφορά τον Χ.Υ.Τ.Α. τι εικόνα έχετε;

«Το συνδύασα με το γεγονός ότι θέλουν να φεύγουν τα σκουπίδια από το Αλιβέρι, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το Φο.Δ.Σ.Α στη Θήβα. Εκείνο που με ενδιέφερε είναι να δω τον χώρο που θα μπορούν να φέρουν από όλη την Εύβοια τα σκουπίδια εδώ πάνω. Δεν ξέρω σε σχέση με την διαδρομή που θα γίνεται αν αυτό συμφέρει. Ασφαλώς θα αποτελεί λύση ύψιστης ανάγκης. Αυτό το αμάξι μπορεί να κάνει 3-4 ώρες και να καίει πετρέλαιο. Και αυτός ο Χ.Υ.Τ.Α. έχει προβλήματα. Γιατί δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ο βιολογικός του καθαρισμός; Εμείς θα πιέσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Πάρη Ντελκή

 

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: